Kolik peněz pro novomanžele?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
17.6.15 10:02
@radkka píše:
Ano, mnohem lepší je dostat nepotřebnou blbost :roll:

tak ja treba taky nemam rada penize jako dar. nerada penize davam a nerada je dostavam. mi osobne to prijde jako, ze to nekomu nestoji za tu namahu nejaky darek vymyslet a poridit.
uplne nejsilenejsi mi prijde jak si nekde v rodinach davaji ciste jen penize. jako ja ti dam tisicovku, ty mi das tisicovku a na vanoce staci zapocet :lol:
ale ridim se pranim dotycnych. pokud si nekdo o penize vylozene rekne, tak je samozrejme dam. ale stejne pridam aspon malicky darecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.6.15 10:07

@Ali-Ali přesně tak… ale pokud něčí fantazie s dárkem končí u porcelánového jelena, co naplat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
17.6.15 10:11

@Ali-Ali Svému příteli peníze nedávám, ale když jdu někomu na svatbu, tak vím, že to je dar nejvíce vítaný. Aby každému z hostů říkali, co by se jim líbilo mi přijde postavené na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
17.6.15 10:12
@Moucharda píše:
Peníze nejsou dar…

Ano je lepsi dat velkeho porcelanoveho slona nebo kycovity cajovy servis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
17.6.15 10:15

To dáváte teda hodně peněz. Kdykoli jsem byla na svatbě, tak jsem viděla v obálkách tisícovky - za rodinu. Asi jsme nějakej chudej kraj či co :) Já jdu za svědka a je to rodinný příslušník, ale prostě 5tisíc jim nedám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.15 10:15
@KarlaNim píše:
Znamy budou mit svatbu. maji zarizeny byt i deti a ja s manzelem premyslim, kolik penez jim dat jako svatebni dar. Budeme tam max 6 hodin, pak musiem za detmi. Svatba bude mensi. Kole by jste dali?

zatím mám zkušenost takovou, že kamarádi a známý (né rodina) nám dali tisícovku „na hlavu“.. takže většinou jsme od kamarádů (páru) dostali 2tis :) a peníze v dnešní době, pokud si novomanželé nepřejí jinak, jsou nejlepším dárkem… Většina novomanželů chce peníze, aby se jim to jako „vrátilo“ za tu svatbu :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
17.6.15 10:18
@Ondrášovka.N píše:
Ano je lepsi dat velkeho porcelanoveho slona nebo kycovity cajovy servis :D

taky mám jeden servis doma.
Na svatbě jsme dostali krásné křišťálové skleničky a ten servis. No když nám jednou spadla polička na které to vše stálo tak skleničky všechny na sračku ale ten příšernej čínskej čajovej servis vydržel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
17.6.15 10:19
@jakanas píše:
taky mám jeden servis doma.
Na svatbě jsme dostali krásné křišťálové skleničky a ten servis. No když nám jednou spadla polička na které to vše stálo tak skleničky všechny na sračku ale ten příšernej čínskej čajovej servis vydržel…

Ten vydrží všechno :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
17.6.15 10:20
@KarlaNim píše:
Znamy budou mit svatbu. maji zarizeny byt i deti a ja s manzelem premyslim, kolik penez jim dat jako svatebni dar. Budeme tam max 6 hodin, pak musiem za detmi. Svatba bude mensi. Kole by jste dali?

Pardon, ale já musím… hrozně mě pobavilo, že mají známí zařízené děti :mrgreen: Jinak známým bych dala 1000,– za pár, dobrým kamarádům/rodině 2000,–. Sami jsme většinou dostávali takto (a stejně si někdo nedal říct a nějaký ten nevkusný střep přitáhnul, ale naštěstí se toho většina rozflákala už na svatbě :D ), výjimečně třeba až 5000,– od rodiny nebo dobrého kamaráda(svědka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.6.15 10:25
@Moucharda píše:
@Ali-Ali přesně tak… ale pokud něčí fantazie s dárkem končí u porcelánového jelena, co naplat…

Svatba je v tomhle prostě specifická. Představa, že se musí dávát „dar“ plyne z toho, že dříve lidé neměli vybavenou domácnost. Což dneska pochopitelně mají.

Podle mé zkušenosti za ty úžasné „nápadité“ dárky snoubenci slušně poděkují a pak je někam odloží. Svatba je nákladné věc a naditá obálka trochu pomůže zalepit díru v rozpočtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.15 10:29

Nejlepší dar k svatbě je v obálce dvoutisícový kolek na rozvod. ;) :) Ten se hodí vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
17.6.15 10:30
@strýček sally píše:
Nejlepší dar k svatbě je v obálce dvoutisícový kolek na rozvod. ;) :) Ten se hodí vždycky.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.15 10:32
@strýček sally píše:

tak to by mě moc nepobavilo, spíš naopak… byla jsem alergická na ty řeči, co sem tam někdo pronesl, jestli budeme chystat takovou slávu, až půjdeme k rozvodu… Vím, že to pro někoho může být legrace, ale myslím, že pro většinu novomanželů je to to poslední, co chtěj slyšet… to vypadá, jako kdyby jim snad nefandilo to okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.15 10:34

Hlavně nic specifického - například - my dostali nočník a malý hrneček pro prcka… mě to docela bodlo u srdce, protože nám nešlo otěhotnět a pak jsem si i v duchu říkala, že nám to tím nočníkem zakřikli…nikdy bych takový dar nedala, pokud by si o to sama nevěsta či ženich neřekli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
17.6.15 10:48

Běžně při pozvání na svatbu dáváme tisícovku do obálky (ať už jsme pozvaní i s partnerem, nebo jdu sama), dobrým kamarádům, případně blízké rodině, nebo když jsem šla svědčit, tak jsme vytáhli dvoutisícovku ;)
Také si myslím, že dary měly smysl v době, kdy se k sobě novomanželé stěhovali až po svatbě, nebo se brali narychlo, páč do toho vlítli a neměli ani hrneček…
Já jsem s chlapem už tak dlouho, že nám by se možná obměna jídelních servisů a rychlovarné konvice už zase hodila :D ale, pokud spolu novomanželé žijí třeba dva roky, tak mají zařízeno vše a nové…

Já spíš teď řeším, vdává se kámoška, víceméně natajno, bez obřadu, bez hostiny, bez hostů, ale posvatební mejdan následující víkend v plánu má (bude si půjčovat „naše prostory“). A já ani nevím, zda jí něco dávat nebo ne :think: a co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný