Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@radkka píše:
Ano, mnohem lepší je dostat nepotřebnou blbost
tak ja treba taky nemam rada penize jako dar. nerada penize davam a nerada je dostavam. mi osobne to prijde jako, ze to nekomu nestoji za tu namahu nejaky darek vymyslet a poridit.
uplne nejsilenejsi mi prijde jak si nekde v rodinach davaji ciste jen penize. jako ja ti dam tisicovku, ty mi das tisicovku a na vanoce staci zapocet ![]()
ale ridim se pranim dotycnych. pokud si nekdo o penize vylozene rekne, tak je samozrejme dam. ale stejne pridam aspon malicky darecek.
@Ali-Ali přesně tak… ale pokud něčí fantazie s dárkem končí u porcelánového jelena, co naplat…
@Ali-Ali Svému příteli peníze nedávám, ale když jdu někomu na svatbu, tak vím, že to je dar nejvíce vítaný. Aby každému z hostů říkali, co by se jim líbilo mi přijde postavené na hlavu.
@Moucharda píše:
Peníze nejsou dar…
Ano je lepsi dat velkeho porcelanoveho slona nebo kycovity cajovy servis ![]()
To dáváte teda hodně peněz. Kdykoli jsem byla na svatbě, tak jsem viděla v obálkách tisícovky - za rodinu. Asi jsme nějakej chudej kraj či co
Já jdu za svědka a je to rodinný příslušník, ale prostě 5tisíc jim nedám. ![]()
@KarlaNim píše:
Znamy budou mit svatbu. maji zarizeny byt i deti a ja s manzelem premyslim, kolik penez jim dat jako svatebni dar. Budeme tam max 6 hodin, pak musiem za detmi. Svatba bude mensi. Kole by jste dali?
zatím mám zkušenost takovou, že kamarádi a známý (né rodina) nám dali tisícovku „na hlavu“.. takže většinou jsme od kamarádů (páru) dostali 2tis
a peníze v dnešní době, pokud si novomanželé nepřejí jinak, jsou nejlepším dárkem… Většina novomanželů chce peníze, aby se jim to jako „vrátilo“ za tu svatbu
![]()
@Ondrášovka.N píše:
Ano je lepsi dat velkeho porcelanoveho slona nebo kycovity cajovy servis
taky mám jeden servis doma.
Na svatbě jsme dostali krásné křišťálové skleničky a ten servis. No když nám jednou spadla polička na které to vše stálo tak skleničky všechny na sračku ale ten příšernej čínskej čajovej servis vydržel…
@jakanas píše:
taky mám jeden servis doma.
Na svatbě jsme dostali krásné křišťálové skleničky a ten servis. No když nám jednou spadla polička na které to vše stálo tak skleničky všechny na sračku ale ten příšernej čínskej čajovej servis vydržel…
Ten vydrží všechno
![]()
@KarlaNim píše:
Znamy budou mit svatbu. maji zarizeny byt i deti a ja s manzelem premyslim, kolik penez jim dat jako svatebni dar. Budeme tam max 6 hodin, pak musiem za detmi. Svatba bude mensi. Kole by jste dali?
Pardon, ale já musím… hrozně mě pobavilo, že mají známí zařízené děti
Jinak známým bych dala 1000,– za pár, dobrým kamarádům/rodině 2000,–. Sami jsme většinou dostávali takto (a stejně si někdo nedal říct a nějaký ten nevkusný střep přitáhnul, ale naštěstí se toho většina rozflákala už na svatbě
), výjimečně třeba až 5000,– od rodiny nebo dobrého kamaráda(svědka).
@Moucharda píše:
@Ali-Ali přesně tak… ale pokud něčí fantazie s dárkem končí u porcelánového jelena, co naplat…
Svatba je v tomhle prostě specifická. Představa, že se musí dávát „dar“ plyne z toho, že dříve lidé neměli vybavenou domácnost. Což dneska pochopitelně mají.
Podle mé zkušenosti za ty úžasné „nápadité“ dárky snoubenci slušně poděkují a pak je někam odloží. Svatba je nákladné věc a naditá obálka trochu pomůže zalepit díru v rozpočtu.
Nejlepší dar k svatbě je v obálce dvoutisícový kolek na rozvod.
Ten se hodí vždycky.
@strýček sally píše:
Nejlepší dar k svatbě je v obálce dvoutisícový kolek na rozvod.![]()
Ten se hodí vždycky.
@strýček sally píše:
Nejlepší dar k svatbě je v obálce dvoutisícový kolek na rozvod.![]()
Ten se hodí vždycky.
tak to by mě moc nepobavilo, spíš naopak… byla jsem alergická na ty řeči, co sem tam někdo pronesl, jestli budeme chystat takovou slávu, až půjdeme k rozvodu… Vím, že to pro někoho může být legrace, ale myslím, že pro většinu novomanželů je to to poslední, co chtěj slyšet… to vypadá, jako kdyby jim snad nefandilo to okolí…
Hlavně nic specifického - například - my dostali nočník a malý hrneček pro prcka… mě to docela bodlo u srdce, protože nám nešlo otěhotnět a pak jsem si i v duchu říkala, že nám to tím nočníkem zakřikli…nikdy bych takový dar nedala, pokud by si o to sama nevěsta či ženich neřekli…
Běžně při pozvání na svatbu dáváme tisícovku do obálky (ať už jsme pozvaní i s partnerem, nebo jdu sama), dobrým kamarádům, případně blízké rodině, nebo když jsem šla svědčit, tak jsme vytáhli dvoutisícovku ![]()
Také si myslím, že dary měly smysl v době, kdy se k sobě novomanželé stěhovali až po svatbě, nebo se brali narychlo, páč do toho vlítli a neměli ani hrneček…
Já jsem s chlapem už tak dlouho, že nám by se možná obměna jídelních servisů a rychlovarné konvice už zase hodila
ale, pokud spolu novomanželé žijí třeba dva roky, tak mají zařízeno vše a nové…
Já spíš teď řeším, vdává se kámoška, víceméně natajno, bez obřadu, bez hostiny, bez hostů, ale posvatební mejdan následující víkend v plánu má (bude si půjčovat „naše prostory“). A já ani nevím, zda jí něco dávat nebo ne
a co…