Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Rozvádím se s manželkou, mám 3 děti, 13,17 a 21 let, všechny jsou na škole. Mám 3.stupen inv. důchodu 15 tisíc. Kolik tak platit na děti. Zatím přespávám u kamaráda.
A z toho ty dá vyžiješ nebo dostáváš i nejake dávky? Normálně bych řekla, ze alimenty by mely být min.10, ale z tvého platu těžko.
@honza177 píše: Více
kalkulačka výživného vypočítala, že máš platit 6900,–- to mě překvapilo, že tak moc na tvůj příjem, 1. a 2. dítě mají dostat po 1400 korunách a 3. má mít 2100,
je to zvláštní, vždyť za 8 tisíc se nikdo nemůže uživit
@stinga No ono ani alimenty pro 3 děti taky 6 900 Kč nejsou žádné terno, pokud nebudou mít ty starší ke škole brigádu, což asi tedy budou muset mít.
Ono uživit 3 takhle staré děti dá celkem makačku.
Pokud ses fakt nemocny, jakoze asi ano, protoze dnes se invalidní duchod veeelmi zkouma, nez se nekomu vubec da, tak platit naprosty minimum. I ty budes muset nekde bydlet= nekam mit moznost si vzit deti, neco jist a nejak si platit leky. ![]()
Je to hodne blba situace pro druheho partnera, ale jako v uplne rodine= ten druhy, zdravy proste bude muset vydelat a zabrat vic.
Pokud doopravdy nemuzes pracovat.
@stinga píše: Více
Ale to kalkulacka výživného nerika, to je castka pred porovnanim s tom, co jemu musi zbyt.
A nedostane pak další dávky jako příspěvek na bydlení, hmotnou nouzi a tak? Teď je to nějak dávka dohromady, to nemám přehled? Příspěvek na benzín, atd…
Navíc může pobírat i dávku pro pečující osobu ne? A z toho si platit nějaké služby.
Tohle ti určí soud, kolik máš platit.
To tady asi těžko rozhodneme my. Pokud máš 15 tisíc, tak ti to nepokryje ani podnájem. U nás na maloměstě je podnájem 1+1 za 10 tisíc plus energie, takže jsi na 13-14 tisících. Asi budeš muset zažádat o nějaké dávky. A taky je to o tom, jestli si můžeš něco přivydělávat. Já znám jednoho slepého, co pracuje na poloviční úvazek a jednu, co má taky 3. stupeň a taky pracuje.
Uvádíš strašně málo informací na to, aby ti někdo něco poradil
Tak záleží na tom, kde hodláš do budoucna bydlet a podobně. Pokud si někde seženeš bydlení, zažádáš u dávky, tak bych řekla, že tak 4-5 tisíc.
Pokud budeš mít jen ten invalidní důchod a bydlet někde ve splubydlení s dalšími x lidmi, tak max tak 2000 na všechny.
A manželka očekává, že z této almužny budeš schopen něco odložit?
@TerezaVoříšková píše: Více
Přivydělat si smí. Otázka je, s čím je v invalidním důchodu.