Kolik platíte hypotéku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.1.12 14:23

máme dva úvěry od český spořitelny.

jeden 200.tis - 3900Měsíčně na 7 let.
druhej 400.tis - 7900měsíčně na 7 let.

Teď budeme, brát hypotéku alespoň 500.tisíc abychom mohli ten úvěr 400tisíc celej zaplatit…splátka na 500,tisíc hypotéky nás vyjde na 5500/měs. tím něco ušetříme. Za další měsíc chceme vzít dalších 500.tisíc a doplatit úvěr 200tis. takže ve finále budeme platit skoro stejně, ale zbydou nám ještě peníze na rekonstrukci…

Nemůžu se dočkat až to bude a ještě dva měsíce to musíme vydržet.. :-(

Řeknu ti, museli jsme si vzít takle blbě uvěry, protože nebylo na výběr.
A teď jsme v takové situaci že je mi do :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.12 14:29

jo a ještě k tomu platíme nájem 12 tisíc. takže fakt skvělý… :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
9454
26.1.12 14:29

mam na 20 let za 3800 mesicne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 14:33

13,5 tis. na 25 let 2 200000 plus jeste jeden uver ze stavebka(300 000), platime 3000 mesicne. Zrovna nam bude koncit fixace, chystame se refinancovat, meli bychom skoro dva tisice usetrit(po peti letech, dalsi hypo bude na 20 let), uver nam zustane.
Oba pracujeme, ja uz od roku a ctvrt mladsiho ditete( u starsiho od dvou let), takze to zatim bez problemu zvladame. Kez by to tak bylo i nadale. Byt mame v novostavbe, ale zato malej, potrebovali bychom vetsi( ale nemuzem si vetsi dovolit, ceny uz jsou o dost vys nez driv a tenkrat jsem zas nedosahli na vetsi hypo). Ale mohlo by byt i hur.

• Citovat
  • Upravit
46669
26.1.12 14:37

Stejně je otřesný, jak si dneska musí normální člověk napůjčovat, aby vůbec bydlel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 14:43

kristy, hlavně, my musíme platit nájem a si vzít úvěry které taky slouží na bydlení, ale zase na baráček. Ještě ke všemu to bylo tak komplikovany, že jsme si museli vzít neúčelové, nakonec splácíme úvěry nájem v bytě k tomu, a situace se nezlepší dřív jak za půl roku… prostě je to strašný… :-(

kolikrát jsem tak zoufalá, přitom stačilo, aby nám půjčili moji rodiče, a vím že mají,pořád slibovali ale ve finále když už šlo do tuhýho se na nás vykašlali. teď splácí bance i s úrokama.

• Citovat
  • Upravit
sterezie
26.1.12 14:45

Brali jsme si 1 650 000, hypotéku máme na 25 let a platíme 10 500..ale máme to rozdělené na dva úvěry, jeden je s ručitelem, takže za nějakých 15let budeme platit cca 8tis…ale stejně žádná sláva 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.12 14:47

máme americkou hypotéku 700tis na 9 let po 8800 …chceme splatit do 5let ;)
nechte si ji přeúvěrovat úroky jsou hodně nízko

• Citovat
  • Upravit
46669
26.1.12 14:47
Anonymní píše:
kristy, hlavně, my musíme platit nájem a si vzít úvěry které taky slouží na bydlení, ale zase na baráček. Ještě ke všemu to bylo tak komplikovany, že jsme si museli vzít neúčelové, nakonec splácíme úvěry nájem v bytě k tomu, a situace se nezlepší dřív jak za půl roku… prostě je to strašný… :-(kolikrát jsem tak zoufalá, přitom stačilo, aby nám půjčili moji rodiče, a vím že mají,pořád slibovali ale ve finále když už šlo do tuhýho se na nás vykašlali. teď splácí bance i s úrokama.
Hm, tak nám ani neměl kdo půjčit. Jediné, co mě tenkrát pomohlo, abych si vůbec mohla vzít hypo, že se do toho navezli naši se svýma platama a jakoby mi ručí. Já jako OSVČ bych si hypotéku papírově vůbec nemohla dovolit. Teď jsem vdaná a na konci fixace právě chceme přefinancovat, vyškrtnout rodiče, abych už je nezatěžovala ručením a napsat to s manželem na nás společně. Tím budeme moct upravit dobu splácení a o něco se nám i sníží splátka.
Ale stejně budeme dlužní spoustu let, jinak bychom prostě nebydleli ve svém. Po podnájmech jsem jako svobodná žila několik let a těch peněz, co vyletělo do luftu :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
26.1.12 14:48

600 000 na 20 let. splacim 3520 kc mesicne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.12 14:50

krisy, taky jsme osvč. oba, a rodiče slibovali ručení, nakonec se stejně na nás vybodli…
prostě co si nezařídíš ám, tak to nemáš. a na někoho se spoléhat? děkuji už ne… každej akorát zklamal. přitom kdyby nám alespoň ručili, bylo by to o tolik problému míň…

• Citovat
  • Upravit
16939
26.1.12 14:50

máme 2mil. na 30let - 11400,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.12 14:51

Máme hypotéku u Hypoteční banky na 30 let. Brali jsme si 1 170 800KČ a měsíčně platíme 6680KČ. Kombinovali jsme to se stavebkem, takže platíme ještě měsíčně 2620KČ úvěr ze stavebka, ten nám končí za pět let. Do toho samozřejmě ještě fond oprav, internet, plyn a elektřina, takže měsíčně to je téměř 15tis.KČ.

• Citovat
  • Upravit
46669
26.1.12 14:54
Anonymní píše:
krisy, taky jsme osvč. oba, a rodiče slibovali ručení, nakonec se stejně na nás vybodli…
prostě co si nezařídíš ám, tak to nemáš. a na někoho se spoléhat? děkuji už ne… každej akorát zklamal. přitom kdyby nám alespoň ručili, bylo by to o tolik problému míň…
To je škoda!
Já teda netuším, jak bych to tenkrát zařídila, kdyby nebylo našich. Asi nijak. Byla jsem sama, „podnikatelka“ :jazyk: … Asi bych zůstala v nájmu, nic jinýho by mi nezbylo…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
26.1.12 15:16

Máme dva úvěry za 1 mil a splácíme 11 tisíc. Teď budeme refinancovat úvěry hypotékou od spořky. Na 25 let 1,2 mil za 6900. Čili ušetříme a ještě bude na dokončení

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel