Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Burj Chalifa píše:
Zbude ještě něco na nějaké životní radosti?Je to pálka a na dost dlouhou dobu.Toho bych se bála.
Já bych se právě taky bála, nedokážu si představit třeba onemocnět, nebo přijít o práci při takovýhle částce.
@Dančula píše:
vyhlídli jsme si domek za 1275000,–,myslíte,že by mi banka dala hypotéku na můj palt 19500,–čistého?když splácím jednu půjčku a to 4000,–?
A další dotaz-co to je ten překlenovací úvěr?
Při takovémhle platu úplně v pohodě, jen musí být na takový peníze ručení. Náš byt stál např. 810 000,– přišel odhadce a odhadl ho na 720 000,– no a kde vzít těch 90 000,– plus nějaké peníze na rekonstrukci…museli jsme proto požádat rodiče, aby ručily ještě svým bytem, ten odhadl odhadce na 710 000,– v tu chvíli máme ručení 1 430 000,– a hypo jsme dostali v pohodě. Prostě musíš ručit minimálně tím, co si bereš.
@Verča1985 píše:
Při takovémhle platu úplně v pohodě, jen musí být na takový peníze ručení. Náš byt stál např. 810 000,– přišel odhadce a odhadl ho na 720 000,– no a kde vzít těch 90 000,– plus nějaké peníze na rekonstrukci…museli jsme proto požádat rodiče, aby ručily ještě svým bytem, ten odhadl odhadce na 710 000,– v tu chvíli máme ručení 1 430 000,– a hypo jsme dostali v pohodě. Prostě musíš ručit minimálně tím, co si bereš.
kvuli 90t korunam zastavit byt v hodnotě 720?? proč jste si něco nenašetřili??? tohle nechapu, nejste schopni našetřit 100t korun, ale pujčíte si 800 000… pak nemaj být exekuce.. ![]()
@lopata píše:
kvuli 90t korunam zastavit byt v hodnotě 720?? proč jste si něco nenašetřili??? tohle nechapu, nejste schopni našetřit 100t korun, ale pujčíte si 800 000… pak nemaj být exekuce..
ano, to mi taky hlava nebere.Raději bych ještě chvíli počkala a těch 100 t. došetřila a nemusela zastavovat nemovitost svých rodičů.Co když se něco přihodí a budete bez střechy nad hlavou Vy i rodiče.
@Burj Chalifa píše:
ano, to mi taky hlava nebere.Raději bych ještě chvíli počkala a těch 100 t. došetřila a nemusela zastavovat nemovitost svých rodičů.Co když se něco přihodí a budete bez střechy nad hlavou Vy i rodiče.
Protože těch 90 tisíc by stejně nestačilo!!!! To by jsme teprve měli na 100% hypotéku, dále jsme potřebovali nějaké ručení, abychom dostali hypo jen 80 - 70% a měli úroky jen 2% a dál,aby nám půjčily na rekonstrukci. No mě v dnešní době a na mateřský nepřijde reálný našetřit 300-400 000,ale vaše věc,jestli vy ano! Navíc byt našich rodičů bude vyvázaný do pěti let, jsme pojištění, takže o byt určitě nepřijdeme ani my ani oni!!! A k příspevku, který je výš - nejsem typ po kom jdou EXEKUTOŘI!!! ![]()
@Verča1985 píše:
Protože těch 90 tisíc by stejně nestačilo!!!! To by jsme teprve měli na 100% hypotéku, dále jsme potřebovali nějaké ručení, abychom dostali hypo jen 80 - 70% a měli úroky jen 2% a dál,aby nám půjčily na rekonstrukci. No mě v dnešní době a na mateřský nepřijde reálný našetřit 300-400 000,ale vaše věc,jestli vy ano! Navíc byt našich rodičů bude vyvázaný do pěti let, jsme pojištění, takže o byt určitě nepřijdeme ani my ani oni!!! A k příspevku, který je výš - nejsem typ po kom jdou EXEKUTOŘI!!!
Tak se hned nečerti.Nikdo neříká, že jsi neplatič, v životě však přicházejí různé komplikované situace.Nemusíš hned vyjíždět na slušné příspěvky.
Teď nevím jak to bylo přesně ale vím že jsme brali miliontrista a platíme 6400kc hypoteku plus energie jsme na 10000kc
Oživuji.
Přemýšlíme s mužem o hypotéce. Na cca 2 mil. Můžete mi někdo prosím napsat, kolik momentálně takovou částku splácíte? Diskuze je stará, proto předpokládám, že dnes je to zas jinak. Díky ![]()
Měli jsme 1,6 a platili jsme 13, ale jde taky o dobu splácení.
No docela rozdil, jestli chces mit splaceno za 10 let nebo za 25
pak taky, na kolik procent hodnoty domu ta hypoteka je.
Máme úvěry. Já 1mil. splácím 6750kč a přítel má na 1600tis. splácí 10tis.
Záleží na době splácení, snažili jsme se to co nejvíc zkrátit ![]()