Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
my máme 3.200000 na 25let a platíme 19000 měsíčně
při dalších nákladech na provoz rodiny, tedy pokud nejste Bakalova rodina,si to neumím představit.To je skoro do důchodu a ten si také žádá mít něco naspoříno.Máte vůbec fin. prostor na nějaké zbytečnosti, požitky, moře…? To je hrozná suma na moc let.
Ahoj. Překlenovací úvěr od Modré pyramidy - 5.800,– + nájem cca 3.700,– - sama.
čs 90% hypotéka 25 let 950000,– 6 500,– + poj.500,– 5 let fixace.Úrok máme myslí 5,5 nebo možná ještě větší no hrůza holt byla krize a úroková sazba byla veliká.
Teď se snažíme o prodej a zakoupení nového bytu a hypotéka 100% na 1500000,– 30let 7200,– 5 let fixace + poj. tak asi budeme platit 8000,– a až půjdu do práce tak to chceme stáhnout na 13 let.Úrok asi 3,14.Kdyby jsme měli 90% hypo.tak je úrok asi 2,40.Jenže kde vzít 150000,– aby jsme si vzali 90% hypotéku.A to ještě nevíme jestli nám tu 100% hypo schválí no zítra bude verdikt ![]()
vyhlídli jsme si domek za 1275000,–,myslíte,že by mi banka dala hypotéku na můj palt 19500,–čistého?když splácím jednu půjčku a to 4000,–?
A další dotaz-co to je ten překlenovací úvěr?
@Jennýsek píše:
My máme 1 100 000 na 30 let a splátka 5200,– to docela jde ne?
Tak to jde..a u které banky máte tu hypotéku?a to jste si brali 100%hypotéku?
@Dančula píše:
vyhlídli jsme si domek za 1275000,–,myslíte,že by mi banka dala hypotéku na můj palt 19500,–čistého?když splácím jednu půjčku a to 4000,–?
A další dotaz-co to je ten překlenovací úvěr?
Je to stavebko,ale tím že si vezmeš překlenovácí úvěr tak to znamená,že peníze dostaneš hned na účet(3-4dny) a pak budeš 10 let platit stavebko a 6 let úvěr,je to vše v kupě a po dobu 16 let budeš platit stejnou částku.Ty roky nevím přesně jen vím že my to máme na 16 let nedávno jsem se na to informovala.Do roku musíš předložit účtenky,faktury o zaplacení např.rekonstrukce bytu-dveře,koupelna,kuchyň,stavební materiál atd.
@gsimča píše:
Je to stavebko,ale tím že si vezmeš překlenovácí úvěr tak to znamená,že peníze dostaneš hned na účet(3-4dny) a pak budeš 10 let platit stavebko a 6 let úvěr,je to vše v kupě a po dobu 16 let budeš platit stejnou částku.Ty roky nevím přesně jen vím že my to máme na 16 let nedávno jsem se na to informovala.Do roku musíš předložit účtenky,faktury o zaplacení např.rekonstrukce bytu-dveře,koupelna,kuchyň,stavební materiál atd.
Takže když si vezmu překlenovací úvěr,tak ty peníze můžu použít na cokoli,nejen na hypotéku?když bych chtěla hypotéku např.1100000,–,tak jak by to bylo,kdybych na to chtěla ten překl.úvěr?
@Dančula tak to ti neporadím,protože my to brali jako že na rekonstrukci což stavebku je to jedno,tyto peníze můžeš použít na cokoli,ale do roka si musíš sehnat faktury s tou částkou co jsi si půjčila.
Ja se dneska bavila s poradkyni co nám vyřizuje hypotéku a říkala,že stavebko na takovou velkou částu není vhodná pry se hodně proplatí no tak já fakt nevím.Juknu se ti na stránky na netu a hodím odkaz.
http://www.burinka.cz/…-hypo-trend/
úplně dole je SIMULACE ÚVĚRU tak si tam zadej kolik by si chtěla měsíčně splácet,kolik peněz potřebuješ a ono ti to vypočítá kolik roku budeš platit staveb.a kolik překlenovak a je tam i napsáno kolik proplatíš.
@gsimča píše:
http://www.burinka.cz/…-hypo-trend/úplně dole je SIMULACE ÚVĚRU tak si tam zadej kolik by si chtěla měsíčně splácet,kolik peněz potřebuješ a ono ti to vypočítá kolik roku budeš platit staveb.a kolik překlenovak a je tam i napsáno kolik proplatíš.
Děkuju moc,jsi hodná,jdu se na to podívat…
@cica píše:
jen bych si ráda udělal takový malý průzkum sama pro sebe. V roce 2008 jsme si brali úvěr od lišky, máme ho na 21 let, bylo to 1500000 kč.Každý měsíc nás to stojí 9700 kč jakpak to máte vy? Mě to přijde strašně moc
My máme hypo od české spořitelny, brali jsme si jí v prosinci na 30 let. Brali jsme si 1 000 000 kč a splácíme 4343,– + 525,–(vedení hypo účtu a pojištění schonosti splácet).
@Anonymní píše:
hypo 2,5, brali jsme ji v roce 2005, platime mesicne 19000, jo a na 25 let
Ty blááááho, tak to by jsme nedali ![]()
Máme hypotéku na 2. mil - na 20 let, měsíčně platíme 12,5 tisíce.
@Verča1985 píše:
Ty blááááho, tak to by jsme nedali
Zbude ještě něco na nějaké životní radosti?Je to pálka a na dost dlouhou dobu.Toho bych se bála.