Kolik platíte hypotéku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3097
22.3.15 18:22

My máme 3 miliony na 30 let a platíme 15000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.15 09:03

V CZ měs.29000 + nájemní byt a vše v Německu, kam děti chodí do školky.

• Citovat
  • Upravit
2282
23.3.15 09:14

Zajímavé téma ;) Také přemýšlíme o hypo nebo o úvěru :think: Cca 1 milion. Ale nechceme ručit barákem a předkládat faktury. RD děláme svépomocí, hromadu věcí udělají kamarádi bez dokladu. Nechceme velké splátky a chtěli bysme mít možnost mimořádných splátek. Třeba dát tam 2× do roka 100.000,–. Nebo možnost odložit splátky třeba na 3 měsíce.
Nemáte některá něco takového?
Omlouvám se, že narušují téma :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
23.3.15 09:17
@Didlinka33 píše:
My máme 850 tisíc na 30 let platíme 4300 kč

Mohla bych se prosím zeptat zda je to hypo a nebo úvěr? A u koho to máte? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
23.3.15 09:20

@Dolby Pochybuju, že ti někdo dá milion bez ručení barákem… ale hypo, kde se nedokládají faktury existují, to není problém, přijde znalec a zhodnotí pokrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
23.3.15 10:12
@Dolby píše:
Mohla bych se prosím zeptat zda je to hypo a nebo úvěr? A u koho to máte? Děkuji.

Je to 100% hypo u Kb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.17 09:56

Ahoj,
Chci se zeptat. Mame uver, ne hypoteku, na cca 350tis. Vzali jsme si je, abychom yi udelali pekne bydleni v dome u rodicu. Jsme mladi a investovali jsme do domu, ktery je v zastave, je na nej hypoteka, a je tu pomerne malo prostoru. Bylo to nahle rozhodnuti, a jsem si ted vedoma chyby, investovat do ciziho domu :pocitac: Platime splatku 5tis + 3tis. Poplatky. Takze celkem 8000. A ponevadz nevim, jak se nase vztahy budou dal vyvijet, zacali jsme uvazovat o koupi domu.
Jsem zatim na RD, a mozna bychom radi casem druhe mimco, ale neumim si to zde predstavit. Splatili byste nejdriv uver, a pak brali hyposku, nebo vzali hypoteku, splatili ji predesly uver + si koupili dum?
Nejspis by to chtelo radu fin. poradce, ja vim, ale chtela jsem se optat hlavne na osobni nazory. Jestli jste taky nekdo byli b podobne situaci?
Anonym-finance!!

• Citovat
  • Upravit
687
18.1.17 10:03
@Anonymní píše:
Ahoj,
Chci se zeptat. Mame uver, ne hypoteku, na cca 350tis. Vzali jsme si je, abychom yi udelali pekne bydleni v dome u rodicu. Jsme mladi a investovali jsme do domu, ktery je v zastave, je na nej hypoteka, a je tu pomerne malo prostoru. Bylo to nahle rozhodnuti, a jsem si ted vedoma chyby, investovat do ciziho domu :pocitac: Platime splatku 5tis + 3tis. Poplatky. Takze celkem 8000. A ponevadz nevim, jak se nase vztahy budou dal vyvijet, zacali jsme uvazovat o koupi domu.
Jsem zatim na RD, a mozna bychom radi casem druhe mimco, ale neumim si to zde predstavit. Splatili byste nejdriv uver, a pak brali hyposku, nebo vzali hypoteku, splatili ji predesly uver + si koupili dum?
Nejspis by to chtelo radu fin. poradce, ja vim, ale chtela jsem se optat hlavne na osobni nazory. Jestli jste taky nekdo byli b podobne situaci?
Anonym-finance!!

Hypoteka neslouzi ke splaceni hotovostnich uveru, na to vam ji banka neposkytne. Zaroven ve chvili, kdy platite tolik, pro vas samozrejme bude i slozitejsi hypoteku ziskat vzhledem k bonite (ale samozrejme nevim, kolik vydelava manzel). Nejjednodussi a nejlehci reseni by bylo splatit stavajici uver a pak resit hypoteku- pokud je tedy z ceho to splatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
18.1.17 10:03
@Anonymní píše:
Ahoj,
Anonym-finance!!

Hypoteka neslouzi ke splaceni hotovostnich uveru, na to vam ji banka neposkytne. Zaroven ve chvili, kdy platite tolik, pro vas samozrejme bude i slozitejsi hypoteku ziskat vzhledem k bonite (ale samozrejme nevim, kolik vydelava manzel). Nejjednodussi a nejlehci reseni by bylo splatit stavajici uver a pak resit hypoteku- pokud je tedy z ceho to splatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
18.1.17 10:04

To je ale bezucelova půjčka že? To je škoda, měli jste to řešit stavebním, ale to už je nyní jedno. Víš ono záleží hodně na výdělku manžela, protože tvůj rodičák se započítává jen něco kolem 5.000 jako prijem. Ono se podmínky u hypoték dost změnily, taky hodně záleží, zda máte naspořené a kolik stojí baráky ve vašem okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.17 10:06

My jsme refinancovali stávající úvěr na bydlení prave hypotékou. Ale rucime bytem, na který byl původní úvěr. Což u vás nejde. Doporučuji splatit úvěr a az pak brát hypotéku. Anonym finance

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.17 10:06

@Maja Z tady zakl.

Jsem si to myslela, ze to tak nepujde. :think: a vim, ze by bylo rozumejsi splatit uver.. muz bere prumerne 18tis. Plus 4tis mesicne nejaky ten privydelek, ja jsemna dvoupete rodicovske beru 11500,pak to nebude o moc vic.. takze platit hypo i uver by nebylo mozne..
A muzu se zeptat. Zustala byste spis v byte 3pokoje, koupelna, satna, nebo sla do sveho bydleni. Me docela odrazuje, platit pak hypo dalsich 30let :think:

• Citovat
  • Upravit
5993
18.1.17 10:09

Já mít znovu možnost se rozhodnout tak radši budu v bytě než v domě s mamkou, platy máte nízké, dle mě je to nereálné, a je jedno na jak dlouho máš rodičák, stejně se započítává jen nižší částka, protože si výši můžeš měnit. A co se týká hypa, radši budu platit 30 let 5.500 hypo než 7.000 najem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
18.1.17 10:16
@Anonymní píše:
@Maja Z tady zakl.Jsem si to myslela, ze to tak nepujde. :think: a vim, ze by bylo rozumejsi splatit uver.. muz bere prumerne 18tis. Plus 4tis mesicne nejaky ten privydelek, ja jsemna dvoupete rodicovske beru 11500,pak to nebude o moc vic.. takze platit hypo i uver by nebylo mozne..
A muzu se zeptat. Zustala byste spis v byte 3pokoje, koupelna, satna, nebo sla do sveho bydleni. Me docela odrazuje, platit pak hypo dalsich 30let :think:

Já osobně šla z pěkného velkého bytu ve vlastnictví tchána s bydlením zdarma do vlastního domu s hypotékou na 30 let:-D vlastní je vlastní.
Každopádně je potřeba počítat s tím, že banka vám stejně poskytne hypotéku ve výši 85 % ceny nemovitosti- tzn. pokud si vyberete nemovitost za 2 mil, poskytnou vám jen 1,7 mil a 300 tisíc musíte dát ze svého nebo si půjčit formou úvěru, překlenováku ze stavebka atd. Záleží hodně i na cenách nemovitostí ve vašem kraji.
Ten přivýdělek má manžel na nějakou smlouvu nebo ne? S tím rodičákem to je těžší, za jak dlouho se budeš případně vracet do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
18.1.17 14:36

Sen o vlastním bydlení je krásný, ale pro spoustu lidí také velice nebezpečný. S Vašimi příjmy, úvěrem a bez našetřených peněz bych do toho já osobně nešla. Neštěstí chodí po lidech a co když se stane něco tobě či manželovi - neschopenka na tři měsíce, úraz, výpověď v práci z čeho budete tu hypotéku platit? Nehledě na to, že i když s tím člověk nekalkuluje když je ve vztahu spokojený a šťastný, jak byste řešili hypotéku v případě rozchodu - zvládla by jsi to platit sama, nebo přítel sám a nebo pak prodáte nemovitost pod cenou a ještě budete mít dluhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel