Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Dlouhá punčoška píše:
@Milly2
Kapku si nerozumíme, asi jsem to špatně napsala.
Rodiče by neměli být jedinými živiteli svých studujícich vysokoškoláků.
Jsem proto, aby se studující děti VŠ - ne náročnou medicínu nebo technické předměty, kde se povinně hodně rýsuje chodily na brigádu při škole.
Znám několik obětavých maminek, které dí přibraly druhou práci, aby děťátko na škole udržely a děťátko nehnulo ani prstíkem na brigádě - i když mohlo.
Takhle jsem to myslela.
A která škola je dost náročná na to, aby dítě na brigádu nemuselo rozhodneš ty? Nevšimla jsem si nikde nějakého ofiko seznamu náročných/nenáročných škol ![]()
Proč to nepřátelství?
Brigáda není denní celý úvazek nebo půl úvazek v zaměstnání. Brigáda je např. dva víkendy v měsíci, občas ve všední den, polovina prázdnin. Člověk, který studuje vysokou školu a tzv. má na to hlavu, brigádu v tomto rozsahu zvládne.
Dobře vychované dítě se snaží alespoň část peněz na vlastní provoz vydělat a nenechá všechno na rodičích.
Obě naše děti vystudovaly vysokou školu a obě brigádu měly. A většina vysokoškoláků v okolí to měla stejně.
@Dlouhá punčoška píše:
@Sisika9Proč to nepřátelství?
Brigáda není denní celý úvazek nebo půl úvazek v zaměstnání. Brigáda je např. dva víkendy v měsíci, občas ve všední den, polovina prázdnin. Člověk, který studuje vysokou školu a tzv. má na to hlavu, brigádu v tomto rozsahu zvládne.
Dobře vychované dítě se snaží alespoň část peněz na vlastní provoz vydělat a nenechá všechno na rodičích.
Obě naše děti vystudovaly vysokou školu a obě brigádu měly. A většina vysokoškoláků v okolí to měla stejně.
To ano, většina vysokoškoláků brigádu má a zcela souhlasím s tím, že je to vhodné. Ale většina VŠ kamarádů (včetně mě) měla brigádu pro své vlastní potřeby - zábavu, koníčky atd., vše „nutné“ platili rodiče (nájemné, učebnice, stravu, dopravu atd..). Zpětně v tom nevidím nic špatného (za předpokladu, že rodiče nežijí v bídě) a u svých dětí počítám se stejným modelem…
Na medicíně jsem pár hodin týdně soukromě doučovala a půlku prázdnin pracovala. Na uživení to není, ale přivydělat si člověk může.
@Milly2 píše:
To ano, většina vysokoškoláků brigádu má a zcela souhlasím s tím, že je to vhodné. Ale většina VŠ kamarádů (včetně mě) měla brigádu pro své vlastní potřeby - zábavu, koníčky atd., vše „nutné“ platili rodiče (nájemné, učebnice, stravu, dopravu atd..). Zpětně v tom nevidím nic špatného (za předpokladu, že rodiče nežijí v bídě) a u svých dětí počítám se stejným modelem…
Vsak tím rodiče ušetří a uleví se…nemusí již dávat kapesné, sami si koupí oblečení, boty…a takto nějak s tím taky počítám u dcery… nutné zaplatíme ale zbytek si sama… zda bude chtít patery rifle, pět kabelek… jít na party, na výlet… hold sama… jak budu platit koleje, stravu atd těžko bude na více…