Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Za mě je to akorát. My bychom asi dali tak 3 tisíce, nejsme na tom teď zrovna nejlépe, jinak asi 4 tisíce. Každý dá tolik, na kolik má, neřešila bych to nějak moc. Raději anonym.
My byli teď na svatbě kamarádky jsme pouze dva a dali jsme 3000,–, nevím jak jsou děti velké ale dala bych za sebe tak 1500,– na dospělého a na dítě 500,– pokud je menší
My. Teď. Jdeme. S. Kámošema a oni chcou dávat 1000 Kč. Za osobu ale. Mě. To nepřijde adekvátní
@B4RC3LON4 píše:
My. Teď. Jdeme. S. Kámošema a oni chcou dávat 1000 Kč. Za osobu ale. Mě. To nepřijde adekvátní
Novej mobil?
Záleží, kolik si můžete dovolit. Pokud by šlo jen o odpolední slavnost bez ubytování, myslím, že ani 2000 neurazí. Když to budou 3 nebo 4, určitě uděláte radost. Taky jsem nedávno řešila otázku daru kamarádce. Dali jsme 3000 + hmotný dáreček. Vím, že to není nic extra, ale víc prostě nešlo. Na druhou stranu jsme loni od některých tří- i čtyřčlenných rodin dostali jen tisícovku a i za to jsme byli rádi.
Půjdeme teď na svatbu mojí sestřenice a pak nás čekají ještě 2 svatby. Na všech máme v plánu dát 3000. Ono 9000 dát za svatby během 2 měsíců… To si myslím, že je dost.
Těch 5000kc za rodinu je tak akorát. Tu tisícovku na osobu bych brala jako minimum, naopak kdyby to byla bližší rodina (třeba sourozenec), tak bych klidně dala víc.
@Petule030 píše:
Záleží, kolik si můžete dovolit. Pokud by šlo jen o odpolední slavnost bez ubytování, myslím, že ani 2000 neurazí. Když to budou 3 nebo 4, určitě uděláte radost. Taky jsem nedávno řešila otázku daru kamarádce. Dali jsme 3000 + hmotný dáreček. Vím, že to není nic extra, ale víc prostě nešlo. Na druhou stranu jsme loni od některých tří- i čtyřčlenných rodin dostali jen tisícovku a i za to jsme byli rádi.
1000 Kč za 4 lidi?
My jsme ted trochu financne omezeni (materska plus soucasna inflace) a moji pomerne vzdalene kamaradce chci dat listky do kina
Ale uprimne to beru tak, ze jednak ona vi, ze ted setrim. A druha vec je, ze po obradu se zdrzime jen chvili, at se hned nezdvorile nevyparime. Urcite jim tam nebudeme vyjidat raut, pit na jejich ucet atd.
@Sadman píše:
Si tam platite vstupenky jak na festak…
Tak já obecně peníze nedávám nikdy, ale je to v žádosti… Dárky nechtějí, což respektuji.
Ahoj,
Jdeme sestřenici na svatbu (2 dospělí + 2 děti) s odpoledním rautem. Kolik peněz se teď tak cca dává? Jsme tak nějak normálně situování, dobrá práce, ale hypotéka a děti. Vim, že dříve to bylo cca 1000 na osobu (i na děti?), takže vzhledem k inflaci by to teď asi mělo být víc?
Říkala jsem si, že dáme 5000, ale nevím?
.
Prosím anonym, rodina.