Kolik si nechává manžel peněz?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@zrcadlo píše: Více
Neříká, mamka jí je dává. No byla do loňska sama 5 let v podnájmu a co si budem. Nájem, elektřina, voda, jídlo a pracuje v květinářství a v 55 se o ni na lepších místech neperou, má ještě nějaké zdravotní problémy. Tohle fakt nesoudím. Miluje svojí vnučku, bere si ji.
Od loňska bydlí s přítelem, ale taky to není terno jako finančně. Vzali si větší byt a dražší. Máme každá úplně jiný život. Bohužel ji štěstí nepřálo. Mamka ji právě něco dá a ji je trapně, že ji prosí, aby to neříkala svému manželovi, Což chápu, není to náš táta, fakt nemusí vědět každý prd. Já teda taky nechci, aby věděl vše co řeknu mamce.
Jo akdyž začal covid, tak ji propustili, tím se to také podělalo a najít práci v tu dobu bylo těžké, pak ji vzali do Alberta na kasu, ale dvakrát ji odvezla odtamtud rychlá právě kvůli jejím problémům astma a vysoký tlak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikitice píše: Více
Vždyť to musí být pro tvou ségru hrozně ponižující, ty bereš mámu na výlety za desetitisíce a ona dostává od mámy v 55 letech apanáž. Já nevím, mně tohle přijde hrozný vůči všem. Já bych se asi hanbou propadla si ty peníze v tomto věku vzít od maminky v důchodu. Kdyby to byla moje ségra a já jsem byla za vodou, tak bych radši pořídila investiční byt pro děti/vnoučata/pojistku na stáří… a nabídla jí tam bydlení, s tím, že mi ho bude udržovat za nižší nájemné, protože mi odpadne spoustu starostí. Bylo by to win-win a jí by zůstávalo víc peněz. Nebo jí pomohla k lepší práci, zajistila přivýdělek (kámoška má obří chalupu s ořešáky, její ségra je rozvedená a oškubaná, tak ji nechává poslední dva roky sbírat a loupat ořechy a v Praze v kanclu jí lidi za čerstvé vyloupané vlašáky rvou ruce a ona tak může ségře dát na podzim slušný prachy, ale je to výdělek za práci, není to milodar, obě jsou spokojené).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo Tam je oboustranná chyba, jinak by se děvenka o sebe musela starat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Věř, že nemusí. U nás v rodině se takhle sponzoruje jeden strýček a jemu to přijde úplně normální, naopak kolikrát dával najevo, že dostává ještě málo. Ale taky se to muselo kolikrát tajit, protože táta by to zatrhnul, nebo by byl minimálně naštvanej. A všimni si, že tady se ta sestra taky klidně přestěhovala do většího a dražšího bydlení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele ségra už to tak bere, když ji něco dám, obejme mě a brečí.
Vím, že ji je třeba líto, že já beru mamku na dovču a platím jí to, kdežto ona od maminky dostává. Není to furt, mamka nejezdí každý měsíc. Pak ji něco šoupne a ví, že ona zas bude mít malou a neutratí to za blbosti. A nejsem tak za vodou, abych ji mohla pořídit byt. hypotéku si zas kvůli ni brát nebudu. My si víceméně 10 let odpírali cokoliv, abychom udělali z nebytu nebyt. Ona byla v tu dobu šťastná. Víceméně rozvodem kdysi přišla o vše atd.. To není podstatné, ne každý potká toho pravého, my jsme s maželem třeba od 25 do 30 nebyli nikde krom dvou výletů v čr, protože jsme chtěli bydlet a vše šlo na byt. Prvních 6 let syna to bylo podobné. Manžel byl u moře poprvé v 35 letech, když jsme měli z velké části hotovo. Prostě teď ve skoro 50 už máme nějaký klid a mohu třeba vzít maminku k moři, ale fakt nemohu ještě kupovat něco ségře. Jak píšeš o bydlení, o tom mám jinou představu časem pro syna. Každopádně ségra a udržba bytu je také kapitola a má kočky co chodí ven. A já jí hledat lepší práci? Jako v těch kytkách má dvanáctky a je vyřízená, ruce jí bolí. K tomu ještě ořechy asi ne. Hledá už dlouho něco lepšího, ale jde samozřejmě o praxi atd. a je jí 55. Tady má zas víc, než jinde, kam by nastoupila. Ještě je v insolvenci. Fakt jako sama měla ten život těžší, byla sama z větší části a nebo to byl kterén. Teď si život napravuje i díky tomu, že šla do té insolvence. Tam také nešlo pomoci nějakým splacením nečeho. Ve finále zaplatí 30%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livi92 píše: Více
Tam to teda bylo i tím, že šli k sobě. Ona bydlela někde, kde mohla být sama za 6. Ve dvou teda platí 16 a každý polovinu. On jako se také už snaží a je v inso jako ségra. Oba si nějak napravují život. takže proto napůl. Jsou spolu dva roky. Ale jo, aspoň se našli a klape jim to. Oba se nějak posunuli v tom vše řešit. Fandím ji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit