Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, otázka kolik utrácíte za Vánoce - ale nemyslím teď pro Vaše děti a partnera, nýbrž pro své rodiče, prarodiče, sourozence, jejich polovičky?..A co jim dáváte. Já letos asi vše vyřeším poukazy - divadlo, kosmetika, masáž.
@fikovka píše:
Ahoj, otázka kolik utrácíte za Vánoce - ale nemyslím teď pro Vaše děti a partnera, nýbrž pro své rodiče, prarodiče, sourozence, jejich polovičky?..A co jim dáváte. Já letos asi vše vyřeším poukazy - divadlo, kosmetika, masáž.
Pro rodiče máme limit každému 2000,pro sourozence, jejich protějšky, synovce a neteře po 500. I toto už nám dělá díru do rozpočtu, protože nás je 17! Jsme jak Hujerovi!.
![]()
@fikovka dávám taky ráda zážitky, divadlo - hmotnou věc jen tam, kde jsem si 100 % jistá a nebo si o ní dotyčný řekne
Nikomu nic, my jsme se domluvili, ze si dárky davat nebudeme. Ulevilo se nám, nejen finančně ![]()
My davame jen synovcum a neterim z manzelovy strany (limit 500,– kazemu) a mym rodicum podle uvazeni.. to se lisi rok od roku. Ale je to v radech tisicu
Na dárky pro partnera, rodiče i prarodiče, sourozence se chci vlézt do 1500kč pro všechny. Pro rodiče, prarodiče to budou kalendáře, pro ségru potravinový balíček a pro chlapa?? Ještě nevím..
@fikovka píše:
nic - máme v rodině dohodu, dárky se dávají dětem - sourozencům, rodičům atd. ne
i když občas porušíme a se ségrou vymyslíme pro naše cos ala relaxační pobyt, ale není to pravidlo.. cena max 10 tis. Je to tedy pro to, že máme už svoje rodiny, děti a pod.. naši nám taky nic nedávají, akorát pro prcky.. dohodli jsme se takhle už asi 10 let zpět ![]()
Davame rodicum, cca 1000 na osobu, a ze vzdalenejsiho pribuzenstva jen detem - tedy 2 netere, 2 synovci, kazdemu 1 darek cca 200-300 Kč
Dohodli jsme se, ze dospeli si davat nebudeme ![]()
Rodičům a vzdálenejšímu příbuzenstvu dávam jenom symbolicky, každýmu tak za 100Kč nějakou drobnost. Nejvíc utratim za syna, pak příteli něco pěkného a se sestrou si dáváme větší dárek, ale nic za tisíce ![]()
Máme první dítko, takže jsme se shodli, že vánoce budou jen pro něj, my dospělí si poprejem a hezký posedime před vánoci a po ![]()
Už roky máme limit 200 Kč na osobu, já to docela často překračuji, ale letos si to nebudu moct dovolit.
Dáváme si všichni, milujeme Vánoce a milujeme dárky. Vůbec si neumím představit, že by dárky dostala jen dcera ![]()
@fikovka Na partnerce letos budu docela šetřit, takže to spraví dárky za cca 30. Rodičům dám za cca 10 (dárkový balíček + víkendový pobyt). Dalším rodinným příslušníkům dáváme dárky za cca 2 tis. Sobě nase. u ![]()
Limit nemáme, klidně babičce koupím jeden rok papuče a druhý rok mixér za 2000,–, řídím se podle toho, co dotyčný zrovna potřebuje nebo by se mu hodilo. Nechci kupovat něco, co ten druhý vůbec nechce, jen abych se vešla do limitu. Pokud je to dražší dárek, tak se třeba složíme ve více lidech. Ale je pravda, že je nás málo - výše zmínění Hujerovi by bez limitu přišli na buben, to je jasné ![]()