Kolik Vám zbývá peněz - tipy na šetření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MartinL45 píše:
Ale to já nepopírám. Jsou různé dávky a každá má nějaké určení a podmínky čerpání. Stejně tak i potravinové banky mají podmínky pro to, aby poskytly pomoc. Ale myslím si, že pokud tam přijde člověk, kterého popisuješ (nemáte práci, jste nezaměstatelný, nemocný apod.) tak že pomoc neodmítnou.
No, to se jen myslíš. Bez splnění podmínek tě klidně všude odmítnou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já mám obálku na auta, dovolenou ( počítám tam celkově léto), a škola (to používám na záři.. to je nejhorší, pak jsou drbky už)… vánoce neřeším tolik dárky kupují průběžně, tak ty mě tolik nestojí…
No my taky kupujeme menší dárky, ale máme v okolí velkou rodinu a hodně dětí, navštěvujeme se a těm dětem vždycky něco přineseme. Na vánoční návštěvy je blbé chodit s prázdnou, navíc když oni našim dětem dárek taky dají. Když k tomu přičtu benzín na to ježdění, jídlo a to se nijak nepřejídáme, navíc manžel má dietu a já dietní omezení, takže fakt nejime chlebíčky, řízky a kachnu, ale opět chodí návštěvy a na stole být prázdno nemůže, tak to těch 40 tisíc hodí.
Navíc není škola a práce, takže se víc vaří a za tu cenu co ve škole člověk hodnotné jidlo fakt neuvaří.
Dárky jsou tak polovina, včetně té širší rodiny. Nezdá se to, ale když se to spočte všechno, ta částka je reálná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alexandria Nixia píše:
No, to se jen myslíš. Bez splnění podmínek tě klidně všude odmítnou.
Ale vždyť to tam píšu, že musíš splnit nějaké podmínky, aby potravinové banky pomoc daly…
- Citovat
- Upravit
Já mám svojí tabulku v Excelu, kde mám napsaný fixní výdaje a částku ke spoření. Jedu podle pravidla 50/30/10%. Každý cca dva tři měsíce tabulku reviduju. Mám tři účty, každý používám na něco jinýho. Snažím se toho držet. Volná částka mi klesla, páč jsem si na jaře brala hypotéku. Takže musím trochu přemýšlet, ale na to mám právě tu tabulku. Tento měsíc jsem měla treba nečekaný výdaje za veterinu, ale mám i na tohle záchranný peníze. Nikdy nejdu úplně do nuly, žiju sama, nemůžu si to dovolit. Základem je dobře si to rozpocitat a rozpočtu se držet, i kdybys měla měsíčně ušetřit „jen“ 500 kč. Pokud to nepoplatis, tak někde ušetřit nebo zvednout příjem. Já třeba pořád můžu ušetřit právě na kouření, na jídle, a tak. Je kam sáhnout. Ale naštěstí to zatím není nutný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A proč? Tady ženský utrácí xtisic měsíčně za kosmetiky, umělé nehty, umělé vlasy. A to hodně peněz neníKdyž si na to viděla tak ať klidně prokouri 20tis. Lepší než kdyby chlastal a denně trávil čas v hospodě. Kde ty chlapy utratí celou svou výplatu.
Nám prachy zbývají a jsme v pohodě. Já zase utratím měsíčně 10tis za ptákoviny pro děti které ani nepotřebují a když mě to vezme tak jsem schopná utratil celou chlapovu výplatu![]()
a víte co? Nic mi na to neřekne, místo toho vezme melouchy a viděla víc peněz
Nevím, ale prokouřit deset tisíc to je kolik cigaret? To musí pán krásně vonět a být zdráv a mít krásný úsměv. Jako at si každý žije jak chce, ale pro mě je to kekel tolik prohulit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin řekla bych, že tak 50 cigaret denně to bude. Mňam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
Nevím, ale prokouřit deset tisíc to je kolik cigaret? To musí pán krásně vonět a být zdráv a mít krásný úsměv. Jako at si každý žije jak chce, ale pro mě je to kekel tolik prohulit.
Co vonět a co usmev, erekce musí být narušena jak blázen, teda pokud to není 25lety mladík. Jako 40lety už může mít zásadní potíže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinL45 píše:
Nikomu to nenutím. Kdo chce, napíše si o ni. Adresy fakt nepotřebuju loudit. Klidně si ji stáhni https://uschovna.cz/…/MJYH3G94AY/
Díky, kouknu - třeba mně něco udeří do oka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PETRAKIM píše:
Co vonět a co usmev, erekce musí být narušena jak blázen, teda pokud to není 25lety mladík. Jako 40lety už může mít zásadní potíže.
Jo? Cigarety mají vliv na erekci?
To já nevím, kolem sebe moc kuřáků nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chs.jasmin píše:
Jo? Cigarety mají vliv na erekci?To já nevím, kolem sebe moc kuřáků nemám
Mno bohužel docela zásadní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PETRAKIM píše:
Jako odnauceny kuřák, kdy jsem dříve randila s 40tiletym fakt těžkým kurakem… na erekci to vliv nemělo. to je stejný jako psát, ze má určitě rakovinu plic. No to by tu nebyli zadní osmdesatileti celoživotní kuřáci.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jako odnauceny kuřák, kdy jsem dříve randila s 40tiletym fakt těžkým kurakem… na erekci to vliv nemělo. to je stejný jako psát, ze má určitě rakovinu plic. No to by tu nebyli zadní osmdesatileti celoživotní kuřáci.
Výjimky se najdou. Každého to postihne jinak. Proto jsem psala, že jako 40lety už může mít zásadní potíže /tj ne že musí nebo že určitě má, ale že může, tam je významový rozdíl slova může versus musí/určitě má snad zrejmy/.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
někde jsem četla, že políbil kuřáka je jako olíznout popelník
- a ne, opravdu žvýkačky ani vyčištění zubů nepomůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše:
Popravde, kdybych na tom byla tak, ze nemam zadnou rezervu, tak me narozeniny nekoho z rodiny absolutne netankuji a velmi bych orezala i Vanoce. Ja pro svuj klid potrebuju rezervu minimalne pulrocnich prijmu, idealne rocnich. Darky v rodine se daji resit i velmi symbolicky, kdyz je hluboko do kapsy, tak nechapu, proc misto setreni rezervy vyhazujete za dary. Radsi si naberte nejaky brigady a dejte se trochu dokupy, heden z vas dvou nedejboze onemocni a jak budete pokryvat delsi vypadek prijmu?
Přesně, zrušila bych dárky mezi dospělými.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PETRAKIM píše:
Výjimky se najdou. Každého to postihne jinak. Proto jsem psala, že jako 40lety už může mít zásadní potíže /tj ne že musí nebo že určitě má, ale že může, tam je významový rozdíl slova může versus musí/určitě má snad zrejmy/.
Díky za poučení
z původního příspěvku to vyplývalo jako pravidlo. Je tam vyšší pravděpodobnost, ale fakt nemá problémy s erekci 9 z 10 kuřáků. Nemám tedy nijak veliký průzkum, ale par kamarádek co kuřáky mají doma mám a tohle neresi.
- Citovat
- Upravit