Jak ušetřit při hubnutí

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
49
5.10.23 15:41

Jak ušetřit při hubnutí

Zdravím všechny, nedávno jsem si nechala sestavit jídelníček od nutriční terapeutky. Sestavila jídelníček mě a mému manželovi. Jídelníček je založený na vyvážené stravě bez chemie. Hodně bílkovin, hodně zeleniny a přiměřeně sacharidů.
Jenomže jídelníček má opravdu obrovský vliv na naše výdaje. To co jsme utratili dřív za stravu se zdvojnásobilo a docela dost mě to trápí. Dříve jsme jedli trošku masa a k tomu například hodně rýže. Jenomže ted je to naopak, musíme sníst hromadu masa, hromadu zeleniny a trošku rýže (přílohy) a celkově to množství bílkovin a zeleniny je hodně drahé i přesto že nakupuji ve slevách a pouze sezóní ovoce a zeleninu.
Máte někdo nějakou radu? Protože já nevím jak dál. Nerada bych s touto vyváženou a zdravou stravou skončila ale zase co se týče financí je to hodně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5224
5.10.23 15:45

@Dollyna A jake polozky vas vyjdou nejdraz? Co mrazena zelenina? Nebo nakup masa primo ze dvora? To by neslo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
5.10.23 15:54
@Dollyna píše:
Zdravím všechny, nedávno jsem si nechala sestavit jídelníček od nutriční terapeutky. Sestavila jídelníček mě a mému manželovi. Jídelníček je založený na vyvážené stravě bez chemie. Hodně bílkovin, hodně zeleniny a přiměřeně sacharidů.
Jenomže jídelníček má opravdu obrovský vliv na naše výdaje. To co jsme utratili dřív za stravu se zdvojnásobilo a docela dost mě to trápí. Dříve jsme jedli trošku masa a k tomu například hodně rýže. Jenomže ted je to naopak, musíme sníst hromadu masa, hromadu zeleniny a trošku rýže (přílohy) a celkově to množství bílkovin a zeleniny je hodně drahé i přesto že nakupuji ve slevách a pouze sezóní ovoce a zeleninu.
Máte někdo nějakou radu? Protože já nevím jak dál. Nerada bych s touto vyváženou a zdravou stravou skončila ale zase co se týče financí je to hodně náročné.

Podívejte se na to jinak - investujete do svého zdraví. Zkuste omezit jiné výdaje, nebo se zamyslete nad tím, že teď sice dáte za jídlo více, ale do budoucna ušetříte, protože nebudete mít takové zdravotní problémy.

Jinak asi vyhledávat produkty v akcích, případně se domluvit se mase s někým, kdo má domácí chov apod..

• Citovat
  • Upravit
18267
5.10.23 15:55

@Dollyna

to je logické, že to musela obrátit, maso má glykemickou hodnotu nula a ona potřebuje, aby měla výsledek své práce, tak vám napsala méně příloh více bílkovin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
5.10.23 15:59
@DanielaD píše:
@Dollynato je logické, že to musela obrátit, maso má glykemickou hodnotu nula a ona potřebuje, aby měla výsledek své práce, tak vám napsala méně příloh více bílkovin

To je ale správně, základem je opravdu vyvážená strava. Předpokládám, že oba chtějí hubnout, takže základem je správná strava a dost pohybu, aby byl příjem energie nižší než výdej.

• Citovat
  • Upravit
18267
5.10.23 16:00

Jak to budeš řešit do budoucna? Budeš se takto stravovat i nadále, po celý život?

nebo to děláš jen nyní, aby bylo splněno?

V klidu se nad tím zamysli, už asi víš kde byla chyba, kde máš přidat, kde ubrat na jídle, na pohybu a dělej si vše podle toho jak to vyhovuje tobě, smyslem hubnutí není mít prázdnou peněženku ani žaludek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
5.10.23 16:03
@MartinL45 píše:
To je ale správně,základem je opravdu vyvážená strava.Předpokládám, že oba chtějí hubnout, takže základem je správná strava a dost pohybu, aby byl příjem energie nižší než výdej.

bez chemie, kde o chceš dnes sehnat, pokud nemáš vlastní, nebo farmářské-i tam je to neprůkazné, dnes není nic bez chemie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
5.10.23 16:04

Nemůžeš vyměnit maso za luštěniny? Zeleninu kupuj co je zrovna ve slevě nebo mraženou :nevim: Celkově by mě ten váš jidelnicek před a po docela zajimal, většinou lidé spíš ušetří, protože najednou kupují základní potraviny místo polotovarů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
5.10.23 16:06
@DanielaD píše:
bez chemie, kde o chceš dnes sehnat, pokud nemáš vlastní, nebo farmářské-i tam je to neprůkazné, dnes není nic bez chemie

Bez chemie je takové slovo, které pro laika znamená málo zpracované potraviny - tedy maso, zeleninu, brambory, rýži apod.

Na opačné straně jsou různá dochucovadla, konzervy, instantní směsi apod.

• Citovat
  • Upravit
3837
5.10.23 16:09

Budete muset s výživovým poradcem popřemýšlet nad náhradou bílkovin. Místo masa tofu, luštěniny, tvaroh. Da se to určitě vymyslet. Nic levnějšího než nakupovat sezónní zeleninu, případně mraženou (to úplně nemusím) asi nevymyslite. Sezónní ovoce. Mi neříkej, že to je takový šílený rozdíl. Jak jste museli jist předtím. Jist ze základních surovin by mělo být levnější. Pít jen vodu. :nevim:

Příspěvek upraven 05.10.23 v 16:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.10.23 16:11

@Afrikana no máme velkou spotřebu masa, vajec, šunky, cottage. zeleniny. Větší než dřív. Dřív jsme měli dva chleby a jedna šunka, ted jeden chleba a dvě šunky například.
Mraženou zeleninu kupuju hlavně k hlavním chodům. čerstvou pak na svačinu, snídaně atd
Nákup ze dvora v Brně není uplně dostupný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.10.23 16:13

@MartinL45 No jako samozřejmě že se mi s tím nechce skoncovat ale nechci se trápit s tím že ke konci měsíce nemáme na jídlo. Samozřejmě že omezujeme ostatní „zbytečné výdaje“ ale taky nechci ochudit děti o kroužky. a to máme jen jeden, mohlo by jich být více :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.10.23 16:15

@DanielaD Chci se takhle stravovat dlouhodobě ale taky nechci být na mizině. Proto řeším jak to udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
5.10.23 16:16

@Dollyna tak napiš jídelníček a třeba ho někdo pomůže přetransformovat na výživově podobný ale levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.10.23 16:17

@Sisika9 luštěniny prý nemají tak vysoké hodnoty bílkovin ale samozřejmě se dají taky zařadit protože jsou důležité ale musím k tomu doplnit maso, sice né tolik ale i tak.

Dřív jsme si dali málo masa a k tomu hodně rýže na oběd. Nebo na svačinu hodně chleba a troška šunky. Zeleninu jsme jedli v menším množství, o dost. Prostě hodně sacharidů, méně bílkovin a méně zeleniny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat