Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuji všem za příspěvky
, se zeleninou už jsem začla, stejnak to tak plive
že než sní dávku,bude to trvat nějaký ten čas ![]()
Přidávám se do diskuze - jen ze zvědavosti, jestli se najde někdo s mimi váhou takto málo. Vím, že srovnávat se nemá, ale pořád mi to nedá, že ten náš drobek přibírá cca 40 g týdně! Podle dr roste stabilně na 3. percentilu, tak to neřeší. Sama zvažuju, jestli nepřidat UM. Kojim po cca 2,5 hodinách, i v noci. Porodní váha byla 3040 g, 47 cm. Teď 57 cm a 4180 g, zítra čtyři měsíce.
@Lesam syn porodní váha 3360g a míra 51cm ve 4m 5840g a 65cm a na roce 9480g a 75,5cm ![]()
Zavedla bych kaši k snídani, dávala bych dva týdny a pak bych začala se zeleninou, jakmile bych měla zavedené tři druhy, přidala bych maso. Tj. cca v pěti měsících můžeš mít zavedenou kaši, oběd s masem a můžeš začít zkoušet ovoce, začala bych banánem. Pokud by dítě v půl roce nemelo trochu větší přírůstek, chtěla bych testy na metabolické vady a endokrinologii.
@P4ja píše:
@Lesam A kojíš nebo ne?
Vzdyt pise,ze koji..
Take bych zavedla prikrmy,miminko skoro nepribira!
@Lesam nevím už kolik malý měl ve 4měsících, ale po šestinedělí měl 4200g. Porodní váha 2490g a 45cm, byl teda narozený o měsíc dřív. Váš přírůstek mi přijde docela malý ![]()
Edit: tak ve 4m měl 5400g. Ale jestli má dost počůraných plenek a jinak vypadá spokojeně, tak bych to nechala na doktorce, snad ví co dělá
možná zkusit kojit častěji.
Příspěvek upraven 17.08.18 v 19:19
@Lesam a ja bych se hodila do klidu, nezacinala s prikrmy (zbytečná zátěž) a uz vůbec ne s kaší ani UM (na tom nic vhodneho pro 4mesicni kojene dítě není), kojila jakmile si rekne (a možná nabízela ještě častěji) a byla ráda za rozumnou doktorku. Kojene deti přibiraji skokoe. Je možné, že za měsíc bude mít o kilo vic. Nebo taky ne. Pokud vypadá spokojene, dala bych na radu lékaře
@Lelio píše:
@Lesam a ja bych se hodila do klidu, nezacinala s prikrmy (zbytečná zátěž) a uz vůbec ne s kaší ani UM (na tom nic vhodneho pro 4mesicni kojene dítě není), kojila jakmile si rekne (a možná nabízela ještě častěji) a byla ráda za rozumnou doktorku. Kojene deti přibiraji skokoe. Je možné, že za měsíc bude mít o kilo vic. Nebo taky ne. Pokud vypadá spokojene, dala bych na radu lékaře
Zbytecna zatez? Tak to jsi necetla posledni vyzkumy,kdy se ma s prikrmy zacinat co nejdrive.Jinak Tobe prijde normalni,aby dite pribralo ze zacatku 1kg za 4 mesice?
@Lelio souhlas! Určitě bych hned necpala kaši, náš teda začal před ukončeným 6m neb u mého každého jídla se po mě sápal a od té doby jí krásně, ale na 4m mi to přijde hodně brzy..
@jannina1 mě přibral 2kg a kousek a co ? Však ne každý přibírá x kg za měsíc. Syn byl a je hubenější a nevidím na tom nic špatného a ve 4m prostě na jídlo nebyl připravený, to mu sotva skončilo období prdíků, takže já souhlasím a rozhodně bych ho hned necpala kaší.. Začal před ukončeným 6m a o nic nepřišel a nikdy na nic neměl reakci teď ve 20m ji téměř všechno..
@jannina1 četla jsem i ty novější, co toto vyvraceji (viz doporučení WHO). A docela jo, mohlo mít i větší vahovy ubytek, napr., Takze klidne mohlo pribrat i 1,5 kila. Navic je i na delku drobnější, takže klidne může mit predpoklady. Me deti mely tou dobou podobnou vahu
@jannina1 píše:
Zbytecna zatez? Tak to jsi necetla posledni vyzkumy,kdy se ma s prikrmy zacinat co nejdrive.Jinak Tobe prijde normalni,aby dite pribralo ze zacatku 1kg za 4 mesice?
Jenomže právě už to zase vyvrátili a plně kojit doporučují do ukončeného 6.ho měsíce. 4.měsíc platí spíš pro děti z rozvojových zemí. http://www.kojeni.cz/…ene-prikrmy/ A opravdu, pokud dítě nekřičí hlady mezi kojením a je kojeno na požádání, tak si myslím, že je to v pohodě.
@Lesam můj chlapeček měl v pondělí 7 týdnů a váží 5416g a měří 59cm… porodní: 3400g a 50cm. Paní doktorka nám řekla, ze malý odpovídá velikostne trimesicnimu miminu. Ale jak píšeš, každé miminko je jiné… pokud mas mlicka dost, tak bych se spis zaměřila na to, jestli mate vychytane efektivní saní, aby mimco vytáhlo i zadní mliko kde je hlavně tuk… možná zkusit nějakou laktacni poradkyni.
Dcera má sice jen tři měsíce, ale porodní váhu měla 3262g 49cm a ve třech měsících váha 5,8kg a plně kojená. A nepřijde mi,že by byla nějaký cvalík.