Kolik životopisů poslat při hledání práce?

Anonymní
9.9.22 18:22

Kolik životopisů poslat při hledání práce?

Kolik CV v průměru jste posílaly, když jste si hledaly práci? Uložila jsem si cca 20 nabídek, některé se mi líbí více - na ty jsem napsala hned, jiné méně, ale pořád vypadají dobře. Mám raději poslat životopis všude nebo to nemá cenu a je lepší se soustředit na ty vysněné pozice?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6428
9.9.22 18:32

Poslala bych všechny, minimálně z poloviny se ti ani neozvou, na další tě nevezmou po pohovoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20922
9.9.22 18:34

Maximum co jde. Vybírat jde vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10915
9.9.22 18:37

Posilala jsem dokud jsem nenasla praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
9.9.22 18:45

Posilala jsem vzdy pouze na 2 nabidky. Po pohovoru jsem poslala dalsi. Nektere pozice maji inzerat i dele a cekaji, aby meli z ceho vybirat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
9.9.22 18:46

Poslat všude, nepočítej s tím, že se všichni ozvou..já si tím teď prošla, hledala jsem jen na 6h denně ranní kvůli dětem a bylo to fakt tragické.. ozývali se mi tak 50/50, někteří pozvali na pohovor, někde jsem to utla už při telefonu, kvůli jiné pracovní době..
Na podřadnou práci mě vzít nechtěli, že jim uteču, na vyšší pozice zase, že nemám zkušenosti a co se týče vysněné práce, to jsem zatím musela udusit..dám přednost dětem. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
9.9.22 18:55

Posilala jsem i ne na uplne top nabidky, ale nikdy ne na takovou pozici, kterou bych ve vysledku nebyla ochotna vzit..je to pak plytvani casem pro obe strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
9.9.22 18:55
@Anonymní píše:
Kolik CV v průměru jste posílaly, když jste si hledaly práci? Uložila jsem si cca 20 nabídek, některé se mi líbí více - na ty jsem napsala hned, jiné méně, ale pořád vypadají dobře. Mám raději poslat životopis všude nebo to nemá cenu a je lepší se soustředit na ty vysněné pozice?

Já posílala max. na 5 najednou, protože není nic trapnějšího, než když ti zavolají a ty vůbec nemáš páru, co to je za práci :lol: takže poslala jsem 5, týden vyčkala, ozvaly se třeba 2-3, tak jsem další týden rozeslala další 2, na víc moje mozkovna nestačí ;)
Ale teda pravda nikdy jsem neměla v merku 20 pozic, max tak 7-8 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
9.9.22 18:59

Poslala jsem všude tam, kde bych potenciálně chtěla pracovat. A připsala jsem, že souhlasím s uložením dokumentů do databáze na pozdější dobu.
Kolik přesně říct, těžko říct. Záleží i na oboru a jeho rozvětvenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
9.9.22 19:03

Poslat maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
9.9.22 19:10

Ono záleží, jestli strilis na slepo, nebo si vybíras i zaměstnavatele, kde by jsi chtěla pracovat.
Já třeba aktuálně z nějakých 50 nabídek v oboru usoudila, že je tam tak max 5 firem, které by stály za úvahu. Ono i ty pohovory jsou časově náročné, tak pokud člověk zoufale nehledá, tak to ani nemá cenu. Pořádně se podívat, koho hledají a zda ty požadavky splnuju. Jako že moje CV neskončí v koši momentem jeho otevření
Dneska jsem poslala CV a 19 jdu na první kolo…
O víkendu rozposlu zbytek, musím trochu updatovat životopis…
Já se koukám na firmu, práci jako takovou, lokalitu…koukám třeba na justici, jak si na tom poslední 3 roky stojí finančně…

• Citovat
  • Upravit
34322
9.9.22 19:14

Pouze tam, kde bych pak i nastoupila, jinak je to ztrata casu pro vsechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
9.9.22 19:15
@Pears206 píše:
Poslala jsem všude tam, kde bych potenciálně chtěla pracovat. A připsala jsem, že souhlasím s uložením dokumentů do databáze na pozdější dobu.
Kolik přesně říct, těžko říct. Záleží i na oboru a jeho rozvětvenosti.

postupovala jsem stejne, ozyvali se mi i po letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
9.9.22 19:31

Poslala jsem na 12 nabidek, ozvali se mi realne ze sedmi osmi (ano, ale i ne), pozvani na pohovor jsme mela 4 a nakonec by me brali ve dvou firmach a rozhodla jsem se pro tu co mi byla blizsi :) ale ja jsem IT takze nakonec jsem to mela pomerne easy :) a prace, kterou ted delam je super, ikdyz obcas pomerne narocna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
9.9.22 19:34
@welovefashion píše:
@Anonymní píše:
Já posílala max. na 5 najednou, protože není nic trapnějšího, než když ti zavolají a ty vůbec nemáš páru, co to je za práci :lol: takže poslala jsem 5, týden vyčkala, ozvaly se třeba 2-3, tak jsem další týden rozeslala další 2, na víc moje mozkovna nestačí ;)
Ale teda pravda nikdy jsem neměla v merku 20 pozic, max tak 7-8 :mrgreen:

To já se vždycky naférovku ptala, kdo volá a o jakou pracovní pozici jde a vždycky mi vstřícně odpověděli a nijak trapné to nebylo - tak asi je logické, že těch nabídek člověk zkoukne víc, navíc v některých oborech je velký nedostatek lidí, jedna nabídka lepší než druhá, takže je jasné, že uchazeči mají z čeho vybírat. Žádný problém. :)

Takže kouknout se na situaci, zjistit jak to vypadá a poslat na ty nej, kterých klidně může být i nad 10.

Příspěvek upraven 09.09.22 v 19:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat