Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky,prosím nemáte někdo zkušenosti stím,že by vás mimísek trpěl tříměsíční kolikou až do 10.měsíce?Náš Matyášek má problémy s prdíky už od narození,zkoušeli jsme co se dalo,od obkladů polštářků,nejdražších kapek a tabletek a nic nezabralo
Teď je mu 10.měsíců a problémy stále s bříškem má…Večer je snad každou hodinu vzhůru,vždy strašně zakřičí a pak z něj vyletí rána,že se člověk lekne.Já už nevím jak mu pomoct.Dr.dělala utz břicha,poté výtěr,nic nezjistila,ale tohle přeci neni normální ne?Od narození jsme dávali sunar,poté jsme přešli na Nutrilon AR,který dáváme do dneška…Je mi ho opravdu líto,ale už opravdu nevím co dělat:(
některé děti tím trpí dokonce do 1 roka a půl,tak buď v klidu,každé dítě je jiné a a si se ještě pořádně nehýbe dej mu čas.
Všechno možný,od přesnídávek po jogurty,ovoce masozeleninová jídla k obědu a večer děláme kaši,po mléku je to ještě horší:(A také přes den,křupky,suchary a dětské sušenky,na pití jen dětský čaj…občas něco ochutná od nás,ale opravdu jen ždibíček.
vojti píše:
některé děti tím trpí dokonce do 1 roka a půl,tak buď v klidu,každé dítě je jiné a a si se ještě pořádně nehýbe dej mu čas.
Opravdu?já se jen bojím,aby byl v pořádku a řekla bych,že je aktivní až dost,celý den leze,stoupá už i za ručičky chodí…
ahoj, nam je 7 mesicu, lezeme, stoupa si, a taky porad trpi na prdiky, budi se v noci, pak taky prdi, vecer nosime, aby usnul..uz jsem taky prestala doufat, ze to nekdy prestane..nas ale i kadi spatne..po zavedeni prikrmu, jeste nekadil sam, ted uz ho nerourkuji a cekam, dala jsem i jogurt drive, aby stolice zmekla..my jsme kojeni..
pavla001 píše:
ahoj, nam je 7 mesicu, lezeme, stoupa si, a taky porad trpi na prdiky, budi se v noci, pak taky prdi, vecer nosime, aby usnul..uz jsem taky prestala doufat, ze to nekdy prestane..nas ale i kadi spatne..po zavedeni prikrmu, jeste nekadil sam, ted uz ho nerourkuji a cekam, dala jsem i jogurt drive, aby stolice zmekla..my jsme kojeni..
Máme to tedy úplně stejně
Tedy až na tu stolici,po zavedení příkrmu na konci 4.měsíce taky docela trpěl zácpou,ale teď už je to ok a kadí třeba i 3krát denně,ale pamatuji,že ze záčátku měl jen bobky jak králík,pak nám hodně pomohla švestková šťáva…
Kluci jsou na bolesti bříška náchylnější a někteří mají problémy s „prdíky“ i v dospělosti
![]()
Ale jinak jestli doktorka nic nenašla, tak bych byla v klidu, já teda dávám malýmu každý den probiotické kapky a neříkám, že je to uplne v pohodě, ale neni to tak hrozný jako bez nich a když má zácpu, tak taky vždy jen chvíli.
To je pravda,že někteří chlapi na to trpí i v dospělosti
Ale je mě ho už opravdu líto
Snad to brzy skončí…
ja taky porad doufam, ze to skonci, bojim se taky, ze sam nekadi..taky jsem uvazovala o nejakych podrobnejsich vysetrenich..cekala jsem, ze se to s lezenim srovna, ale zacli jsme s prikrmy, tak se to spis zhorsilo..