Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
maá byla na začátku května na nastřelení naušnic. Doposud měla nastřelovací naušnice, nedávno jsme vyměnily za klasické, zlaté. Malé ale na jednom oušku trošku hnisá dírka vzadu. Naušnici krásně protočím, ale vzadu to má u dirky trošku červené a hnisavé. Mažu lihem. Co na to mohu pro zlepšení ještě dát? Měla bych jít k doktoru na předepsání Framykoinu nebo je ještě třeba i jiná mast, která není na předpis a mohu rovnou do lékárny? Nebo nějaká babská rada?
Děkuji ![]()
Ahojky já jsem potírala taky lihem a pak mázla Framykoinem ung. - pokud je to již dýl… možná by ho to chtělo - vzhledem k tomu, že je to antibiotikum a může tam být narostá bakter. flóra.
AHoj, řešila bych to s MUDr., my mazali též mastičkou s ATB - Fucidin.
Někdo používá i olejíček tea tree, ale s tím zkušenost nemám.
Na takovýhle zánět zaberou nejlíp antibiotika (naše malá to ze začátku taky párkrát měla) - a pokud vím, antibiotická mast bez předpisu není žádná.
Tea Tree Oil je výborná věc, já to používám na všechno možné, tím nic nezkazíš - ale takhle, když je tam zánět, ani nijak extra nepomůžeš.
Došla bych si pro Framykoin.
jj, Framykoin bude nejlepší. ještě mám teda Betadinovou mast, která je taky protizánětlivá, jen jsem myslela, co bych jí mohla dát třeba ted večer, trošku pomoci od zánětu…ale počkáme do zítra na ten framykoin ![]()
ahoj, mala to mela taky tak. Nastrelene v pohode, pak jsem ji je vymenila za zlate, zacalo ji to hnisat, takze jsem pouzivala Framykoin a preslo to az kdyz ji to zlato, ktere je v uchu zcernalo, ted uz je to vsechno v poradku, drzim palecky, at se to male taky brzy zahoji
![]()
tasa píše:
Hermanek, Tee tree. Ale k doktorovi bych stejne sla.
Souhlasim s TeaTree olejem.. mám problém u sebe s hnisáním uší a toto mě vždy pomůže.Ale určitě bych se poradila s Mudr. ![]()
Taky bych vyzkoušela Framykoin, ale zabírá i obklad z heřmánkového čaje
Ať je ouško brzy v pořádku ![]()