Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja teda mela bez svetylka, ale syna to vubec nezajimalo, vlastne ani jednoho. Jeidny ucel co cely kolotoc mel bylo to, ze kdyz si v postýlce zacli stoupat, tak za nej tahali, dokud to uplne neurvali
co koupit jenom noční lampicku, když nechces v pokojiku uplnou tmu?
Podle mě by se dítě mělo od mala učit, že v noci je tma (příp. šero - tlumené světlo) a ticho. A ne že hraje hudba a něco svítí.
Jestli ji nechceš nechat ve tmě a tichu a odejít, tak použij tlumené světlo, zazpívej jí ukolébavku a buď tam s ní.
Mimochodem, zpívání ukolébavky mi přijde pro dítě mnohem přínosnější (mámin uklidňující hlas, pocit bezpečí a blízkosti maminky) než umělá hudba, navíc ze svítícího kolotoče.
Souhlasím, kolotoče mi vždy přišly zbytečné a zbytečně rušivé…prcek ho neměl, v postýlce se prostě spalo
@Anonymní píše:
Máme a je to dobrá věc
To je hodně citlivé téma, že byl zvolen anonym😆
@Anonymní píše:
Zdravím všechny, zajímal by mě názor na kolotoč nad postylkou. Malá začala špatně usínat, od malička má kolotoč, tak jsem vyzkoušela vše možné proč špatně usíná a poslední věc mě napadl ten kolotoč.
Máme s promítáním na zeď.. Myslíte že ji mohlo začít vadit to světlo z něj? A nebo celkově ta hudba? Nemám odvahu na to ji položit do tmy bez světýlka a hudby a odejít tak než ji to odepru zajímá mě vás názor. Dekuji![]()
co to je špatně usíná? asi se jí nelíbí být samotné bych to tak viděla
což je naprosto normální.
Zdravím všechny, zajímal by mě názor na kolotoč nad postylkou. Malá začala špatně usínat, od malička má kolotoč, tak jsem vyzkoušela vše možné proč špatně usíná a poslední věc mě napadl ten kolotoč.

Máme s promítáním na zeď.. Myslíte že ji mohlo začít vadit to světlo z něj? A nebo celkově ta hudba? Nemám odvahu na to ji položit do tmy bez světýlka a hudby a odejít tak než ji to odepru zajímá mě vás názor. Dekuji