Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj
chtela bych se zeptat, co používáte u dětí proti komárům i co na kousance. Mojí dcerce /15m/ naskákaly obrovské puchýře
děkuji
Včera jsme byli na zahradě a malou pokousali mravenci. V pátek jsem kupovala olej z grepových jadýrek, píšou že je na poštípání dobrý, tak jsem ji tím natřela a teď tam má jenom malinké červené ťupky. Takže bych řekla, že to opravdu funguje. Na sobě to zatím odzkoušené nemám.
Ahojky, kde se da takovy olej koupit???
dekuju za odpoved
mumik+t ![]()
Ahoj,
nám se na kousance osvědčil Fenistil v kapkách i gel. Hned to místo ochladí a částečně znecitlivý postižené místo. Dobře to zabírá i při alergický reakci na píchnutí vosou či včelou. Osobně jsme si to vyzkoušeli.
Kubinka
PS: jen taková babská rada, mě se také osvědčil ocet, sice to moc vábně nevoní, ale zabraňuje svědění. To mi dělávala babička, když jsem byla malá a občas to použiju ještě teď. ![]()
Ahojte,
my teda zatím - hurá - nemáme zkušenosti se štípanci, ale jako prevenci před nimi jsem si nechala poradit od kamarádky a udělala si vlastní „vodu“: 2/3vody(i více) + 1/3 lihu (i méně) + 2-3kapky levandulového oleje - vše v rozprašovači a komáři a jiná havěť se nám zatím vyhýbají. Prý to má fungovat i proti klíšťatům ![]()
Jinak co znám tak na štípance každý chválí Fenistil
Hoky, prosím o radu..
Bydlíme v patře RD, a denně v ložnici zabijeme i 7 komárů, v sobotu 12 ![]()
Síta do okne dát nemůžeme, RAID jem zase nechtěla dávat já.
Kdosi mi poradil hrebíče do vody, nepomohl.
Pokud by okno a na chodu nebylo alespoň pootevřeno, je tam nedýchatelno…
Máte některá ještě nějaký tip?
Už bych se ráda vyspala celou noc ![]()
@Kim.9 tak zkus použít limetky nebo citrony, který rozdělíš na půl a do nich vtlač hřebíček ![]()
Letos mám pocit, že těch komáru je víc..a nebo je to tím, že jsme se z bytu přestěhovali do RD na ves a vnímám to jinak
..taky máme Raid a v poho ![]()
pár dnů zpět drahoušci do kousaní a já nic ![]()
@Terdul To dáš pár kousků do hrnečku a zaleješ trochou Alpy? Vyzkouším ![]()
@Terdul super, díky. Vyzkouším. (já jsem se taky nejdřív musela pečlivě podívat ![]()
No je to chicco, tak bych zkusila krámy, kde mají od chicca sortiment, nebo ti tam prodavačky snad poradí. Jinak my to brali přes Mall.
My s tím byli na dovolený v jižních Čechách a to byly davy komárů, stáli ve frontě u našeho okna, jsem se děsila, jak to odneseme a nakonec dobrý, prostě jim ten zvuk vadí a my se vyspali ![]()