Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Čau,
Vybírám pračku a sušičku a v jedné věci bych potřeboval poradit - sušičky co mám vybrané jsou na 7kg prádla - mám to nějak zohledňovat při výběru pračky? Kdesi jsem četl, že by se měla vybrat pračka s nižší náplní, protože suché prádlo má větší objem, to je logické, ale na druhou stranu, do pračky dávám prádlo suché, že ano… Navíc, už je to nějaká doba co jsem tuto informaci zaznamenal, třeba je to dnes jinak.
V každém případě, uvítal bych v tomto případě spíše praktické zkušenosti.
Pak ještě jeden dotaz, mám zatím vybráno takto:
http://pracky.heureka.cz/…mat-76275fl/ +
http://susicky.heureka.cz/…rm-75470ih1/
Ale uvažoval jsem i o Miele, konkrétně:
http://pracky.heureka.cz/…edition-111/ +
http://susicky.heureka.cz/…e-t-7950-wp/
Zajímalo by mne, máte někdo s Miele zkušenosti? Vyplatí se do toho investovat 2× tolik peněz, řekněme spíše z praktického než z pocitového hlediska? Dle zkušeností na webu si to lidé hodně chválí, otázkou ovšem je, kolik z nich by přiznalo, že jim pračka za 25k nakonec vypere stejně jako např. Whirlpool za desítku, že ano… Nerad zbytečně utrácím…
Předem děkuji za informace
S miele neporadím, já mám obojí elektrolux za cca 10tis. a jsem spokojená, ono je stejně u pračky podstatná kvalita vody… jo a ad kg, mám jak pračku, tak sušičku 7kg a nikdy jsem to neřešila a nepřemýšlela nad tím, prostě co vypere pračka, nacpu do sušičky a je to.
Ja mám pracku se susickou ARISTON za necelých 17tis, kvůli úspoře mista, pračka je na 11kg a susicka na 7kg takže budto naplnim pracku z poloviny a program hodim rovnou i se susenim, pokud se stane ze mám pradla víc vyperu naráz, po doprani pulku odeberu a vysušim na 2× ![]()
Pracku mam ma 7kg, susicku na 8kg. Stejne do susicky nedavam vsechno, veci s obrazkama apod.
Já mám pračku AEG na 7 kilo prádla a sušičku Siemens WT46W593 rovněž na 7 kilo prádla. Do menšího objemu bych ani u jednoho výrobku nešla - zejména u ložního prádla velký objem oceníš. Sušičku jsem vybrala Siemens záměrně, protože rodiče mají AEG a není tak dobrá jako ta naše Siemens. Ale zároveň bych řekla, že skoro každý výrobek nad 15 tisíc bude nadprůměrný, do levnějšího bych asi nešla. Miele - tolik už bych za to asi nedala, rodiče měli Miele pračku a zase takový zázrak to nebyl, dražší AEG je na stejné úrovni.
Ja mam 15 let kombinovanou philco, pracku i se susickou a děsim se dne kdy mi odejde.Byla draha jak prase ale vyplatila se. Rozhodne susicku nepouzivam pokazde ale asi tak jednou z peti prani a to jenom na bavlnene veci typu povleceni, rucniky atd a stejne to nesusim uplne dosucha, je to pak zmackany a neda se to ani vyzehlit.Ale mam zkusenost, ze kdyz se prádlo vytahle v pravy cas tak je i vyzehleny
. ale spotrebu elektriny ma obrovskou a take je dobry mit v koupelne moznost dobreho vetrani, protoze pára z toho jde slusna ![]()
Jo a jeste jeden poznatek, musela jsem uz trikrat menit takovou tu manzetu kolem bubnu, protoze tim susenim jde mnohem rychleji do kopru.to je jedina oprava kterou šikovnej chlap v pohode zvladne sam.ale myslim, ze dneska je to uz jedno, jestli kombinovanou nebo zvlast, zalezi jestli na to je doma misto. stejne kdyz se dopere, tak nemuzes hned mit spustene suseni, melo by se tam davat tak padesat procent pradla jinak to neuschne dobre a strasne se to zmacka. Takze jestli to vyndavat po prani a pak to nandavat do susicky nebo zpet do kombinovane to vyjde nastejno.ale specialne u takove veci jako pracka se nevyplati setrit.ja zas shanela nejakou ktera ma volitelnou funkci dvoujnasobneho mnozstvi vody pri machani kvuli extremne tvrde vode.
Jinak kamoska si ted koupila aeg a druha siemens a obe si to moc chvali.
ta siemens je tedy zvlast susicka a zvlast pracka.
Mám 6 kg pračku a zároveň sušičku(2v1) a pračka mi vypere 6 a vysuší 4-5 kg ale vůbec to neřeším, akoát když vidím že ta pračka je fakt plná k praskutí(většinou ručníky atd) tak vím že suška to pořádně nevysuší, takže to vytahuju ještě tak trošku vlhké ale to tu rozvěsím a za hodinku je to suché, v tom nemám problém. ty váhy nesleduju vůbec
Jestli to jen trochu jde, doporučuju koupit každé zvlášť! měli jsme kombinovanou, drahou, už nevím co za zančku, ale byla naprd. opravdu to je tak, že jsem musela sušit to co jsem vyprala na dvakrát, jinak to nebylo suché, nebo bylo pomačkané. koukněte v krámech, že sušičky mají mnohem větší buben než pračka, logicky - bay mělo prádlo prostor… to kombinace nikdy nesplní - leda budete prát tak, že budete pračku plnit jen napolovic, což se fakt nevyplatí. Navíc - když má člověk každé extra, tak můžu prát další dávku a mezitím už sušit tu první, takže velká úspora času. A v beposlední řadě - kombinace bývá drahá a když se něco rozbije, pak se opravy většinou vůbec nevyplatí. Kamarád opravář praček mi to potvrdil. Tď mám každé zvláíšť v pidikomoře, postavemnou sušičku na pračce a je to paráda ![]()
Díky za tipy. Také jsem si říkal, že to s tím rozdílem nebude tak horké, kdyžtak se bude dávat do pračky o něco málo méně…
@Brucovka píše:
Jestli to jen trochu jde, doporučuju koupit každé zvlášť! měli jsme kombinovanou, drahou, už nevím co za zančku, ale byla naprd. opravdu to je tak, že jsem musela sušit to co jsem vyprala na dvakrát, jinak to nebylo suché, nebo bylo pomačkané. koukněte v krámech, že sušičky mají mnohem větší buben než pračka, logicky - bay mělo prádlo prostor… to kombinace nikdy nesplní - leda budete prát tak, že budete pračku plnit jen napolovic, což se fakt nevyplatí. Navíc - když má člověk každé extra, tak můžu prát další dávku a mezitím už sušit tu první, takže velká úspora času. A v beposlední řadě - kombinace bývá drahá a když se něco rozbije, pak se opravy většinou vůbec nevyplatí. Kamarád opravář praček mi to potvrdil. Tď mám každé zvláíšť v pidikomoře, postavemnou sušičku na pračce a je to paráda
já mám 2v1, pomačkané to není ale jak jsem psala, jak je plná pračka jakože je tam toho moc tak jo, nevysuší to tak dobře, takže buď pustím ten program ještě na chvilku nebo to doma pověsím. mě spíš vadí že musím čekat až pračka vypere a vysuší, když jsme přijeli z dovolené tak jsem radši to hodila na balkon než při té hromadě čekat až proběhnou oba programy. mít možnost koupím si spotřebiče zvlášť ale já tu možnost nemám, máme malou koupelnu a přístroje nad sebou se mi nelíbí, v té pidi koupelně by to vypadalo divně
Oboje LG oboje na 7 kg a super. Pračka cca 12tis, Sušička teda 22tis tuším. Jem mě u té chytré pračky štve že si váží prádlo, a světe div se, dávám tak i mokrý (odepraný plíny) a pak pere ta kravka děsně dlouho
Ano, určitě koupím pračku a sušičku zvlášť, na pračku a sušičku v jednom nadává snad každý kdo si to pořídil.
Leta jsem fungovala s prackou na 6 a susickou na 4 kila a slo to, nesusila jsem vsecko. Ted mam 7 a 7 kilo a je to v pohode, kdybych chtela, tak plnou pracku prendam nahoru do plne susicky a zadny problem, jen se to susi o neco dele, kdyz je toho vic.