Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Momentálně hodně velký hit, který máme rádi i my doma - takže kombinujeme bílý minimalistický nábytek s křesly od Halabaly, tonetkami a podobně…je to fajn, když se to nepřežene.
Mame moderni pitevnu, z retra 2 lustry bruselskeho typu a jednu malou lednicku na kliku (ceka na prestrikani, bude z ni bar).
Mi se to retro vubec nelibi a do noveho pridavat retro moc se mi to nelíbí. Jsem spíš na tu modernu. Teda takhle u druhých se mi to líbí, ale žít bych tak nechtěla.
U známých, kteří se v tom vyzivaji a sedí to k nim se pokocham, to staci.
Hlavně teda, ale nemám rada v interiéru žádné serepaticky, ruzne rozhazený nábytek a moc nábytku a malého, zaskladany nevzdusny prostor.
Nelibi se nam v každé místnosti jiný druh podlahy (koberce, dlažba, jinde plovoucka), takže jsme všude dali jeden dekor vinylu i na schodiste v novém baraku, tak jak jsme si to vysnili, tak jsme si to nechali udelat. Jsme takovi puntickari, že vše muselo ladit se vším kuchyň s obykem to uz je samozdrejmost, když je to jedna místnost, oboje s podlahou, i z dverima, koupelna i samostatné wc v jiném patře stejná a aby ladila s podlahou a dverima i kuchyni a obyvakem
.
Naštěstí se s mužem v tomhle 100% shodneme.
A co se mi teda strašně nelíbí, každá místnost doma jinou barvou, jak u papousku.
Máme to doma nakombinované. Třeba nový stůl a k němu židle Tonet s razítkem z roku 1953. Předtím jsme měli židle ikea, ty už jsou tak na terasu. Před několika lety se řešil babiččin byt, mám z něj příborník z 50. let s křišťálem. Já, která nesnáším lapače prachu
Nostalgie, ať to vyhodí moje děcka.
Mně se líbí moderní čistý design a toho jen starožitná tečka - např. zrcadlo, lampička, obraz, svícen, křížek na stěně, opravdu jen maličkost
Já prošla několika fázemi. Nakonec jsme zvolili cestu koupě starého domu a nevelkých finančních možností, čili nějaká přestavba v modernu nepřipadá do úvahy…a s věkem přicházím na chuť starým věcem. Po předchozích majitelích tu pár věcí zbylo, tak jsem si ty pěkné kousky nádobí nechala. Jsem nadšená, že budu mít ložnici po babičce…postele, noční stolky, skříně. V obýváko-kuchyni se dominantou stala stará krásná kredenc, kterou si pamatuju od babičky. Koupili jsme na burze lustr z první republiky z nějaké rekonstruované vily…za 300 a je úplně boží. Tak máme na papírku napsáno, co vše na burze budeme shánět. Čímž jsem vlastně mimo, protože my máme vlastně skoro vše starý ![]()
@misalin píše:
Když je to dobře sladěné, tak mě se líbí kombinace starého(starožitného) a nového (moderního).Sice tak nebydlíme, ale uměla bych si představit v tom žít.
Sem si vybavila film německý film „Goodbye, Lenin“
Doporučuji
http://www.csfd.cz/…nin/prehled/
@pikola píše:
Já třeba stůl mám z bazaru, na masiv nový jsem neměla a drevotřísku nechci. Ale zas to hrozně dlouho trvá něco najít aby to pasovalo
Mně se obecně líbí minimalismus.. právě sem tam s tou starožitnou tečkou. Ale nevím, jestli bych tak chtěla žít/bydlet. ![]()
@Adinka_2012 píše:
Mně se líbí moderní čistý design a toho jen starožitná tečka - např. zrcadlo, lampička, obraz, svícen, křížek na stěně, opravdu jen maličkost
Já měla úplně stejně, ale aktuálně cca po 15 a více letech mě docela láká nějaké oživení. U těch starých kousků je to vyladění náročné v tom, aby sladěné a promyšlené, byť pro spoustu lidí i tak staré krámy
, na někoho může působit i tak těžce..
mno, nic
už jsem nakoupila cosik potřebné moderny, tak jsem zvědavá, mně to vyladění tedy bude chvilku trvat, jak už jsem psala ![]()
zakladatelka
@Izzz píše:
Já prošla několika fázemi. Nakonec jsme zvolili cestu koupě starého domu a nevelkých finančních možností, čili nějaká přestavba v modernu nepřipadá do úvahy…a s věkem přicházím na chuť starým věcem. Po předchozích majitelích tu pár věcí zbylo, tak jsem si ty pěkné kousky nádobí nechala. Jsem nadšená, že budu mít ložnici po babičce…postele, noční stolky, skříně. V obýváko-kuchyni se dominantou stala stará krásná kredenc, kterou si pamatuju od babičky. Koupili jsme na burze lustr z první republiky z nějaké rekonstruované vily…za 300 a je úplně boží. Tak máme na papírku napsáno, co vše na burze budeme shánět. Čímž jsem vlastně mimo, protože my máme vlastně skoro vše starý