Kombinované studium UPOL nebo UTB
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kombinované studium UPOL nebo UTB
Dobrý den,
dostala jsem se na UPOL i na UTB, kombinované studium navazující magisterské, sociální pedagogika, vychovatelství. Nemáte někdo zkušenosti, alespoň s jednou z univerzit? Pořád uvažuji, kam se přihlásit. UPOL má vyučování jen v pátek, UTB pátek odpoledne a soboty, vzhledem k tomu, že pracuji po- pá, tak mi lépe vychází UTB - jen je pro mě dále než UPOL.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Obnovuji diskusi, studuje někdo, nebo váš partner, UTB ve Zlíně, technologickou fakultu kombinovanou formou? Jak zvládáte/zvládají zkoušky, jsou učitelé/profesoři „hodnější“?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Obeli píše:
Obnovuji diskusi, studuje někdo, nebo váš partner, UTB ve Zlíně, technologickou fakultu kombinovanou formou? Jak zvládáte/zvládají zkoušky, jsou učitelé/profesoři „hodnější“?
Studuji ve Zlíně. Hodnější nejsou. Jde to ztuha. Nikdo nic neodpustí, chtějí to své bez ohledu na okolnosti. UPOL je na tom dost podobně, tam mám kamarádku.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Studuji ve Zlíně. Hodnější nejsou. Jde to ztuha. Nikdo nic neodpustí, chtějí to své bez ohledu na okolnosti. UPOL je na tom dost podobně, tam mám kamarádku.
Děkuji za reakci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Obeli píše:
Děkuji za reakci
Záleží na tom, jaké máš podmínky. Pokud třeba jen chodíš do práce a nemas děti, tak se to dá. Já studuji s prací a dvěma dětma a opravdu mě to těžce vyčerpává. Tím si nestěžuji, ale nepopírám, že jsem nečekala trošku lidštější přístup ve smyslu ať už docházky nebo rozsahu projektů když byly například uzavřené knihovny. Nezajímalo nikoho nic.
- Citovat
- Upravit
Mám děti, dvě (10,5 roku a 12 let). Ještě jsem z Prahy
, ale v Hradišti mám veškerou rodinu. V práci by mě podpořili i finančně
, ale na to se nechci spoléhat. Ale i tak to bude nářez. Ještě uvažuji nad Libercem, ale nevím 🤷. Ostrava by byla asi jednodušší, ale ta mi přijde už hodně daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Obeli píše:
Mám děti, dvě (10,5 roku a 12 let). Ještě jsem z Prahy, ale v Hradišti mám veškerou rodinu. V práci by mě podpořili i finančně
, ale na to se nechci spoléhat. Ale i tak to bude nářez. Ještě uvažuji nad Libercem, ale nevím 🤷. Ostrava by byla asi jednodušší, ale ta mi přijde už hodně daleko.
Tak já mám děti menší, z toho je jedno školkové. Zase jako nevzdávej to. Ukončit to lze vždy. Jen tě to více mrzí, když urazíš velký kus.
Hradiště je od Zlína pořád dálka i na přespání z pátku na sobotu, nebo i ze čtvrtka až na tu sobotu. Záleží jak bys zůstala dál.
Potom ještě zkouškové. I v době velkých opatření nás hnali na zkoušku do školy.
Spolužáci dojíždí hodně třeba z Pardubic a z Brna, Ostravy, Olomouce. Potom ty přilehlé dědiny kolem Zlína a jsou z toho fakt nešťastní. Co jezdí z Pardubic je mladá holka a ta nemá rodinu, jinak říkala, ze by to nedala. I Praha se mi zdá na dojezd masakr. Z Prahy nikdo.
Potom počítej, ať máš v dosahu dobrou knihovnu. Oni si dost potrpí na své tituly, které mnohdy vlastní pouze UTB knihovna. A to je mega peklo. Nikdo nebude mít čas ti něco fotit a posílat.
Ono se to fakt nezdá, ale je to šichta a je třeba s tím počítat. Ne, neuteče to, každý den se ti to bude rýsovat do hlavy. Projekty, učit se, příjezdy a odjezdy. Práce, děti, vše do kupy. Tohle vše měj promyšlené.
Čeká mě nástup třetí rok a jako vůbec z toho zatím nemám dobrý pocit. Je mi 42 let, učím se mnohem hůře, než ve 20. Všimla jsem si, že nejsem sama, jen ostatní o tom ze studu a principu moc nemluví. Sama jsem zvědavá, kolik nás bude. Začalo nás 25. Tuším, že už nás je 15. Tudíž i docházka se více hlídá, protože je to prostě hned hotovo.
Pokud to jde, hledej něco blíže Prahy.
- Citovat
- Upravit
@Obeli jo a ještě jsem slyšela pár pitomců, kteří nemají VŠ vzdělání, ani zkušenost jak tvrdí, že Zlínská UTB je pro blbce a s prstem v nose.
Tak to ani omylem. UTB Zlín nemá moc dobrou pověst, ale úplně z jiného důvodu a těžko se to vysvětluje, to musíš zažít. Rozhodně to není v nabytých znalostech a dovednostech. Hodně tam musíš dřít a právě ti nikdo nic jen tak nedá. Je tam prostě zvlášťni systém, který by bylo třeba vylepšit. Ale je to hlavně v učitelích/profesorech a personálu všeobecně. Jsou tam hodně namachrovaní, ne všichni, ale většina. Těžko se tam cokoliv domlouvá.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak já mám děti menší, z toho je jedno školkové. Zase jako nevzdávej to. Ukončit to lze vždy. Jen tě to více mrzí, když urazíš velký kus.Hradiště je od Zlína pořád dálka i na přespání z pátku na sobotu, nebo i ze čtvrtka až na tu sobotu. Záleží jak bys zůstala dál.
Potom ještě zkouškové. I v době velkých opatření nás hnali na zkoušku do školy.Spolužáci dojíždí hodně třeba z Pardubic a z Brna, Ostravy, Olomouce. Potom ty přilehlé dědiny kolem Zlína a jsou z toho fakt nešťastní. Co jezdí z Pardubic je mladá holka a ta nemá rodinu, jinak říkala, ze by to nedala. I Praha se mi zdá na dojezd masakr. Z Prahy nikdo.
Potom počítej, ať máš v dosahu dobrou knihovnu. Oni si dost potrpí na své tituly, které mnohdy vlastní pouze UTB knihovna. A to je mega peklo. Nikdo nebude mít čas ti něco fotit a posílat.Ono se to fakt nezdá, ale je to šichta a je třeba s tím počítat. Ne, neuteče to, každý den se ti to bude rýsovat do hlavy. Projekty, učit se, příjezdy a odjezdy. Práce, děti, vše do kupy. Tohle vše měj promyšlené.
Čeká mě nástup třetí rok a jako vůbec z toho zatím nemám dobrý pocit. Je mi 42 let, učím se mnohem hůře, než ve 20. Všimla jsem si, že nejsem sama, jen ostatní o tom ze studu a principu moc nemluví. Sama jsem zvědavá, kolik nás bude. Začalo nás 25. Tuším, že už nás je 15. Tudíž i docházka se více hlídá, protože je to prostě hned hotovo.
Pokud to jde, hledej něco blíže Prahy.
Díky, UTB jsem dělala před 15 lety, ale to byl jiný systém a teprve se „zabíhali“, jde vidět, že se hodně změnili, hlavně v tom přístupu. No, mám o čem přemýšle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit