Komorní svatba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1983
6.5.15 14:47

@Kobliha51 no asi tak.. Češi jsou teda fakt všude, ale občas se za nás fakt stydím, když slyším ty ostatní.. Češi kolikrát neví, co by si vymysleli a nad všim remcají.. a mě trochu vadí, když na dovolený slyším víc češtinu než místní jazyk.. každopádně doporučuju, bez starostí, my měli svatbu utajenou, domů jsme poslali oznámení den po svatbě.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
6.5.15 19:39
@Danny77 píše:
@Kobliha51 no asi tak.. Češi jsou teda fakt všude, ale občas se za nás fakt stydím, když slyším ty ostatní.. Češi kolikrát neví, co by si vymysleli a nad všim remcají.. a mě trochu vadí, když na dovolený slyším víc češtinu než místní jazyk.. každopádně doporučuju, bez starostí, my měli svatbu utajenou, domů jsme poslali oznámení den po svatbě.. :-)

Tak tedy jestli je na Mauriciu slyšet víc čeština, než ostatní jazyky, pak je na tom naše země (a lidé v ní) velmi dobře. A to je dobře. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1983
7.5.15 08:09

@Kobliha51 přesně tak.. :palec: na druhou stranu, pokud tam vyloženě netrváš na bydlení v 4 nebo 5* hotelu, tak je to tam velice levný, nejdražší je pak letenka.. ale já bych řekla, že nejvíc čechů je právě v těchto hotelech a pak samozřejmě hodně snoubenců, co tam mají svatbu..z toho vlastně Mauricius žije, dokážou tam udělat stejně krásnou svatbu, jako v čechách a můžeš mít obřad třeba na pláži, pokud ti nevadí davy čumilů okolo.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.15 12:52

komorní svatba

Ahojte, mám takový problém, chceme se s přítelem vzít, ale plánujeme mini svatbu, kde budeme jen my dva + svědci. Je to sice má první svatba, ale nemáme moc peněz a vzhledem k tomu, že už mi není dvacet a žiji s přítelem skoro deset let, tak ani netoužím být středem pozornosti a tak to cítí i přítel. Jde ním spíše o to, abychom sjednotili svá příjmení kvůli našim dětem, jinak se pro nás až tak moc nezmění. Jen nemám vůbec páru, co všechno třeba na takovou svatbičku zařídit. Chci, aby to byla pěkná svatba, i když bude malá a potřebuji nějaké Vaše inspirace. Budu ráda, když se se mnou podělíte o Vaše zkušenosti a poradíte. Nemám nikoho, kdo by mi mohl pomoci. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
teckaa
27.5.15 13:00

My taky meli komorni-tajnou svatbu. byla na louce, jen my dva, svedci a fotograf. obed v trave, pohoda, slunicko… nevim, zda te to inspiruje, jen to bylo fajn, na nikoho se neohlizet, nekoukat na hodinky ze mame byt v tlik a tolik tamhle…
jeste k oblceni-mela jsem letni bile saty, ktere nosim i ted v lete, kytice z kopretin, manzel kosile a kalhoty od obleku..

Příspěvek upraven 27.05.15 v 13:03

• Citovat
  • Upravit
4620
27.5.15 13:01
@Anonymní píše:
Ahojte, mám takový problém, chceme se s přítelem vzít, ale plánujeme mini svatbu, kde budeme jen my dva + svědci. Je to sice má první svatba, ale nemáme moc peněz a vzhledem k tomu, že už mi není dvacet a žiji s přítelem skoro deset let, tak ani netoužím být středem pozornosti a tak to cítí i přítel. Jde ním spíše o to, abychom sjednotili svá příjmení kvůli našim dětem, jinak se pro nás až tak moc nezmění. Jen nemám vůbec páru, co všechno třeba na takovou svatbičku zařídit. Chci, aby to byla pěkná svatba, i když bude malá a potřebuji nějaké Vaše inspirace. Budu ráda, když se se mnou podělíte o Vaše zkušenosti a poradíte. Nemám nikoho, kdo by mi mohl pomoci. Děkuji.

Co to znamená pěkná svatba? Chceš šaty? Fotky? Make-up? To je individuální. Mě stačilo koupit šaty (neměla sem svatební) a boty. Objednat a vyzvednout kytku a prstýnky a prcka odvést na hlídání. Naložit svědky, říct ano, dát si oběd a domů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4979
27.5.15 13:01

Musíte si vybrat místo, zjisit, pod kterou matriku spadá a na tu zajít domluvit termín, podepsat papíry. Pak případně výzdobu (Když to bude třeba mimo oddaci místnost), hudbu (na uradech mají často živou nebo i nahrávky,,e kterých si můžete vybrat). Pak foceni a oběd v nějaké hezke restauraci, to vám taky na přání výzdobi většinou a můžete mít i rozbití talíře nebo jiné tradiční akty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16283
27.5.15 13:03

Zjistit si na úřadě volné termíny a zajít tam s papírama (rodné listy, občanky), a pak už je na vás, jestli si chcete vybrat hudbu k obřadu, zajistit někde oběd, objednat kytky a šaty apod. Moje zkušenost je taková, že naprosto stejná kytka objednaná bez titulu „svatební kytice“ je minimálně o dvacet procent levnější, podobné je to i s dortem občerstvením apod. My měli taky malou svatbu, ale třeba na prstýnkách jsme nešetřili a nechali si udělat podle našeho návrhu hezké a kvalitní (tam je třeba počítat s časem dopředu). Kytku jsem chtěla taky podle svého vkusu, ale třeba auto jsem zdobit nechtěla (nesnáším ten zvyk troubení a jak všichni civí do projíždějícího auta). Zkus si v duchu projít scénář toho dne, jak bys chtěla, aby to vypadalo, a od toho se ti bude odvíjet, co všechno zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
27.5.15 13:06

Měli jsme to podobne. s chlapem deset let spolu, spolecne dite a chteli jsme svatbu proste kvůli stejnemu jmenu, zjednodusi to vyrizovani na uradech, u doktoru, kdyby se jednomu z nas něco stalo… a navíc ja po svatbe nikdy netoužila, prijde mi to jen jako velke divadlo :nevim:
vybrat si jakykoli obecni/mestsky urad, domluvit si termin, pak tam jit s obcankama, rodnymi listy i deti. pokud budete chtit obrad v oficialni oddavajici den a na jejich miste, je to zdarma, jinak priplatite.
a pak uz zalezi na vas, co pokladate za dulezite. my měli prstýnky, kytku, saty za par stovek. nepotrebovali jsme dort ani fotografa. oznameni jsem udelala doma za par supu, posilali jsme potom jako ze ‚Byli jsme oddani…‘ Namalovala jsem se a učesala také sama.
Byli jsme my, svedci a nase male ditko a byla to proste nadhera. cervnovy letni den, krasne místo, pohodova atmosféra, zadne stresy a nervy, zarizovani mesice dopředu, nemenila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
27.5.15 13:10
@Anonymní píše:

Brali jsme se loni po 10 letech vztahu. Původně jsme chtěli svatbu jen se svědky. Nakonec jsme tedy pozvali rodiče a přišlo se kouknout i pár kamarádů. Peněz jsme neměli nazbyt a navíc rodinné vztahy jsou zapeklité, takže jsme na oběd šli se svědky a o víkendu jsme jeden den pozvali jedny rodiče a v neděli druhé rodiče. Uvařil se kotel svíčkový a bylo. I přesto, že svatba byla,,chudá,, tak jsme si jí užili, sranda byla. Byla jsem v tý době rizikově těhotná, takže bych nějaký posvatební juchání stejně nemohla organizovat a užít si ho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.5.15 13:41

My jsme taky měli mini svatbu. Prstýnyk jsme sikoupili ve zlatnictví hotové, oba za cca 4 tis. Další nejdražší položkou byly moje šaty (cca 5 tis.), které jsem si nechávala šít, protože se mi nelíbí ty z půjčoven a kytka, kterou jsem teda měla nádhernou.
A kdybych se vdávala znovu, t ak chci znova tak malou svatbu, jenom bych udělala toto:
kytice - nechat si navázat nádhernou kytici podle svých představ, ale neříkat, že jse na svatbu. Bude o polovinu levnější.
svatební šaty - koupila bych si bílé civilní šaty v konfekci, jednu dobu mívali krásné v Tescu :-)
dort - neříkat, že dort je svatební, taky vyjde podstatně levněji a figurky nevěsty se ženichem se dají koupit samostatně a dát dodatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
27.5.15 14:06

@alviola díky za rady :palec: Budou se hodit. Máme v plánu také menší svatbu jen s rodiči a sourozenci. A to by mě nenapadlo. U dortu určitě zamlčím, že je na svatbu… a u kytky taky… :mrgreen:
A ty prstýnky to jste jako neměli snubní? Myslím v té klasické podobně? My právě přemýšlíme, že bychom koupili dva klasické prstýnky, aby se k sobě trochu hodili. Že nás to výjde daleko levnějši a ve finále je to jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.5.15 14:10

@areca Ne, to byly snubní, stejné. V každém normálním zlatnictví mají výběr sériově vyráběných snubních prstýnků. Cena se samozřejmě odvíji od velikosti, zdobení atd. My jsme měli z dvojího zlata, ale takové jednoduché. A vhledem k tomu, že jsem ten svůj asi ztratila, tak jsem ráda, že máme obyčejnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
27.5.15 14:20

@alviola aha. Já měla za to, že i ty sériově vyrábené, co mají v nabídce ve zlatnictví stojí cca. 12 000,–? To jsem nevěděla, že se dají koupit i takto levně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.5.15 15:19

@areca Je teda fakt, že my jsme se brali před 4 lety, ale kupovali jsme je dokonce v Praze na Andělu a měli tam obrovský výběr od těch 4 do 6 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný