Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když nemáte, tak nemáte, to by snad dcera měla být schopná v 15 letech pochopit.
Dala ji příspěvek na koncert v částce, která je pro vás adekvátní (v hodnotě za které kupujete obvykle dárky) a zbytek ať si zaplatí ze svého.
Kolik stoji ten listek? Nemuzou se na nej slozit i prarodice?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat… Dcera v prosinci oslaví 15 narozeniny a stále na mě apeluje, abych jí pustila do Prahy na koncert korejské skupiny(název si nepamatuji). Už na jednom takovém byla, ale mám s tím problémy. Zdá se mi, že lístek je příliš drahý a to mi vrtá hlavou, protože se snažím pro rodinu ušetřit každou korunu. Ale zase jí chci tu radost dopřát. Když zde byla naposledy, při odchodu od skupiny jí všichni objali a ona se rozbrečela štěstím. Od koncertu uběhli asi 3 měsíce a ona stále mluví pouze o tom… Bohužel finance mě docela omezují a pak by jsme byli ve velkém finančním skluzu… Takže se vás ptám.. Co by jste udělali na mém místě?
Nemáte peníze. Tečka. Ona pojede na korejskou skupinku a vy se půjdete pást? Pokud si nenašetří z kapesného aspoň půlku, tak bych tak velkorysá nebyla.
Když není, tak není. Dala bych jí, co by šlo a zbytek, ať si najde brigádu nebo si to doplatí z kapesneho.
Jak dlouho víte, že dcera bude mít 15. narozeniny? Přijde mi celkem smutný, že nedokážete nasetrit nějakou rozumnou částku na dárek nebo se domluvit jako rodina a na lístek se složit
Vždyť jeden lístek není zas tak drahý, ne? Nebo co ji plánujete dát k narozeninám?
Dostava kapesne? Rekla bych ji, ze si bude setrit. Muze si najit brigadu a pujde priste.
Kdyz pozna hodnotu penez, jak dlouho ji bude trvat, aby si na listek nasetrila.
Nvm, ale když byla na koncertě před třemi měsíci, tak chce ještě jednou?? Jako chápu to, ale pokud už jste jí jeden zážitek dopřáli, pak už v 15ti musí pochopit, že na toprostě není-
A nebo tu brigádu nebo ať si doplatí z kapesného.
Já bych poprosila i prarodiče ať se složíte. Přecejenom 15 je poměrně významné jubileum ![]()
A co jinak k těm narozeninám měla dostat? Tak místo toho kup ten lístek a nic jiného uz ji nedavej
Dobrý den, chtěla bych se zeptat… Dcera v prosinci oslaví 15 narozeniny a stále na mě apeluje, abych jí pustila do Prahy na koncert korejské skupiny(název si nepamatuji). Už na jednom takovém byla, ale mám s tím problémy. Zdá se mi, že lístek je příliš drahý a to mi vrtá hlavou, protože se snažím pro rodinu ušetřit každou korunu. Ale zase jí chci tu radost dopřát. Když zde byla naposledy, při odchodu od skupiny jí všichni objali a ona se rozbrečela štěstím. Od koncertu uběhli asi 3 měsíce a ona stále mluví pouze o tom… Bohužel finance mě docela omezují a pak by jsme byli ve velkém finančním skluzu… Takže se vás ptám.. Co by jste udělali na mém místě?