Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Konnny píše:
Když jí teprv bude 15, jak může dělat brigádu?
nemůže. Musí mít ukončenou základní školní docházku.
@vokishka No právě! Proto nechápu, proč jsou tu rady ať si vydělá na brigádě.
@Konnny píše:
@vokishka No právě! Proto nechápu, proč jsou tu rady ať si vydělá na brigádě.
protože se to dá obejít třeba u roznášení letáku ![]()
Tak čtrnáctileté dítě si k narozeninám něco opravdu hodně přeje a vám přijde jako normální jí říct, ať si na to jde vydělat a zaplatí si to sama? No ty vo.le
díky Bohu za to, že jsem se narodila normální ženský, protože tohle by mě ranilo tak, že bych si to v sobě nesla snad navždy. To jako ten lístek stojí deset litrů, že to fakt nejde? Tak se prostě složte s prarodiči, tetami…
@ka2ka Letáky nejde všude tak lehce sehnat, jsou mimopražští.
@_0812_ nikdy ti doma neřekli že na něco nejsou peníze? bez rýpání jen by mě to zajímalo
@Konnny píše:
@ka2ka Letáky nejde všude tak lehce sehnat, jsou mimopražští.
@_0812_ píše:
Tak čtrnáctileté dítě si k narozeninám něco opravdu hodně přeje a vám přijde jako normální jí říct, ať si na to jde vydělat a zaplatí si to sama? No ty vo.le![]()
díky Bohu za to, že jsem se narodila normální ženský, protože tohle by mě ranilo tak, že bych si to v sobě nesla snad navždy. To jako ten lístek stojí deset litrů, že to fakt nejde? Tak se prostě složte s prarodiči, tetami…
Ale ona psala, že je to velký zásah do rozpočtu. Slečna jeden den bude jásat na koncertu a rodina se asi půjde pást. Něco jiného by bylo, kdyby bylo peněz dost. A navíc na té samé kapele byla před 3 měsíci.
Pokud bydlíš ve větším městě tak možná, netuším. Někde na vsi anebo malém městě těžko.
Po 14ti letém dítěti nebudu požadovat brigádu na dárek k narozkám.
Je to těžké soudit, neznáme příjem rodiny a ani cenu lístku plus cesty. Pokud peníze opravdu nejsou, tak prostě nejsou, tečka.
@krajta píše:
Dala ji příspěvek na koncert v částce, která je pro vás adekvátní (v hodnotě za které kupujete obvykle dárky) a zbytek ať si zaplatí ze svého.
Toto me vzdy fascinuje,je to dítě,které žádné peníze neprodukuje,tak z jakého SVÉHO? Na brigádu dosud nemohlo a vsechny peníze,které má,vydelal nekdo jiný. Drtivá vetsina z nich jde z rodinneho rozpočtu.I kapesne,v takove rodině určitě nebude tak vysoke,aby si dítě usetrilo na listek na koncert,na který rodiče NEMAJI. Ne vsude se decku sejdou na narozeniny,svatky a Vanoce tisícovky od babicek a teticek.
Teď k otázce,kdybychom na to neměli,nešlo by se na to slozit s babickami a ani by ty peníze nesly vytahnout ze spořícího účtu třeba,tak by dítě na ten koncert nejelo..Určitě ne za cenu,ze zbytek rodiny nebude do konce měsíce jíst.
Dítě az do 15 let nemůže být v pracovně právním vztahu,do 18 let se brigáda shání těžko,aspon u nás. Pokud mladší dítě bylo někde na brigádě,je to protiprávní a vetsinou domluvené pres nějaké známé,může to být treba na smlouvu rodice atd. Obcas taková příležitost je,ale není to běžné.
@Konnny píše:
Když jí teprv bude 15, jak může dělat brigádu?
V rodine, znamym starsim tetam, babickam atd. muze umyvat okna a pomahat s uklidem?
I takhle se da brigadnicit. Sice dostane par korunek. Kdyz je velka na koncert, tak je velka i na tohle.
Nezna hodnotu penez, takze ji prijdou 3 tis. nic. Mi by nejvic vadilo, ze je rozmarna " mamko dej, chci".
Příspěvek upraven 10.11.18 v 16:18