Koncert a finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27653
10.11.18 15:34

kolik stojí lístek? cesta a ostatní ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65163
10.11.18 15:48
@Konnny píše:
Když jí teprv bude 15, jak může dělat brigádu?

nemůže. Musí mít ukončenou základní školní docházku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
10.11.18 15:50

@vokishka No právě! Proto nechápu, proč jsou tu rady ať si vydělá na brigádě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27653
10.11.18 15:51
@Konnny píše:
@vokishka No právě! Proto nechápu, proč jsou tu rady ať si vydělá na brigádě.

protože se to dá obejít třeba u roznášení letáku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.11.18 15:53

Tak čtrnáctileté dítě si k narozeninám něco opravdu hodně přeje a vám přijde jako normální jí říct, ať si na to jde vydělat a zaplatí si to sama? No ty vo.le :poblion: :poblion: díky Bohu za to, že jsem se narodila normální ženský, protože tohle by mě ranilo tak, že bych si to v sobě nesla snad navždy. To jako ten lístek stojí deset litrů, že to fakt nejde? Tak se prostě složte s prarodiči, tetami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
10.11.18 15:54

@ka2ka Letáky nejde všude tak lehce sehnat, jsou mimopražští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27653
10.11.18 15:55

@_0812_ nikdy ti doma neřekli že na něco nejsou peníze? bez rýpání jen by mě to zajímalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27653
10.11.18 15:56
@Konnny píše:
@ka2ka Letáky nejde všude tak lehce sehnat, jsou mimopražští.
:nevim: nevím bydlím mimo Prahu a problém to tady není byl to jen příklade
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.11.18 15:59
@_0812_ píše:
Tak čtrnáctileté dítě si k narozeninám něco opravdu hodně přeje a vám přijde jako normální jí říct, ať si na to jde vydělat a zaplatí si to sama? No ty vo.le :poblion: :poblion: díky Bohu za to, že jsem se narodila normální ženský, protože tohle by mě ranilo tak, že bych si to v sobě nesla snad navždy. To jako ten lístek stojí deset litrů, že to fakt nejde? Tak se prostě složte s prarodiči, tetami…

Ale ona psala, že je to velký zásah do rozpočtu. Slečna jeden den bude jásat na koncertu a rodina se asi půjde pást. Něco jiného by bylo, kdyby bylo peněz dost. A navíc na té samé kapele byla před 3 měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
10.11.18 16:00

Pokud bydlíš ve větším městě tak možná, netuším. Někde na vsi anebo malém městě těžko.
Po 14ti letém dítěti nebudu požadovat brigádu na dárek k narozkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
10.11.18 16:02

Je to těžké soudit, neznáme příjem rodiny a ani cenu lístku plus cesty. Pokud peníze opravdu nejsou, tak prostě nejsou, tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
10.11.18 16:03

Kupuju jen dárky, co si můžu dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
10.11.18 16:05
@krajta píše:
Dala ji příspěvek na koncert v částce, která je pro vás adekvátní (v hodnotě za které kupujete obvykle dárky) a zbytek ať si zaplatí ze svého.

Toto me vzdy fascinuje,je to dítě,které žádné peníze neprodukuje,tak z jakého SVÉHO? Na brigádu dosud nemohlo a vsechny peníze,které má,vydelal nekdo jiný. Drtivá vetsina z nich jde z rodinneho rozpočtu.I kapesne,v takove rodině určitě nebude tak vysoke,aby si dítě usetrilo na listek na koncert,na který rodiče NEMAJI. Ne vsude se decku sejdou na narozeniny,svatky a Vanoce tisícovky od babicek a teticek.

Teď k otázce,kdybychom na to neměli,nešlo by se na to slozit s babickami a ani by ty peníze nesly vytahnout ze spořícího účtu třeba,tak by dítě na ten koncert nejelo..Určitě ne za cenu,ze zbytek rodiny nebude do konce měsíce jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44194
10.11.18 16:08

Dítě az do 15 let nemůže být v pracovně právním vztahu,do 18 let se brigáda shání těžko,aspon u nás. Pokud mladší dítě bylo někde na brigádě,je to protiprávní a vetsinou domluvené pres nějaké známé,může to být treba na smlouvu rodice atd. Obcas taková příležitost je,ale není to běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.11.18 16:17
@Konnny píše:
Když jí teprv bude 15, jak může dělat brigádu?

V rodine, znamym starsim tetam, babickam atd. muze umyvat okna a pomahat s uklidem?
I takhle se da brigadnicit. Sice dostane par korunek. Kdyz je velka na koncert, tak je velka i na tohle.
Nezna hodnotu penez, takze ji prijdou 3 tis. nic. Mi by nejvic vadilo, ze je rozmarna " mamko dej, chci".

Příspěvek upraven 10.11.18 v 16:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová