Koncert a finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
10.11.18 16:18

Tezko bude ve 14 rozvazet letáky autem po dedinach. A ve větším městě-u nás už to obejít nejde,aby to delaly deti na smlouvu nekoho dospělého.

Já mám zkušenost,ze tam,kde by byla moznost zamestnat dítě,treba v rodinne firme nebo firmě nekoho příbuzného,znameho,tak by bylo i na ten listek. Vetsinou deti vypomahaji z výchovných důvodů,aby poznaly,ze peníze nerostou na stromě,ale finance obecně problém nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
10.11.18 16:22

Byla před 3m a pokud to byl takový finanční problém tak bych jí to řekla že prostě na to finance nejsou. nebo jestli se složí celá rodina? Pokud ne tak za každou cenu by prostě nejela když by na to nebylo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
10.11.18 16:31

@Kelsey Mýt okna po příbuzných za peníze, ach jo. Pokud to nejsou příbuzní, je to normální nelegální dětská práce. Babičce umýt okna za peníze :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.11.18 16:37
@Konnny píše:
@Kelsey Mýt okna po příbuzných za peníze, ach jo. Pokud to nejsou příbuzní, je to normální nelegální dětská práce. Babičce umýt okna za peníze :?

U nás se taky neplatí detem za každou blbost,pomoct nemohoucí babicce je povinnost.By si museli nafackovat,aby si vzali peníze. Na listek na koncert by z toho děti nenasetrily,ani z peněz za mimořádnou pomoc.Jsem ráda,že nejsem jediná,kdo to vnímá stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
10.11.18 16:44

@Konnny souhlas, hamba by mě fackovala brát si peníze od příbuzných, nota bene od těch důchodových za nějakou pomoc a je fuk jestli je mi 10 nebo 50 :zed: koukám že tady by matky nahnaly děti do práce nejraději ještě než dostanou občanku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
10.11.18 16:54

Ahoj, na jaký koncert mladá chce jít, na VAV (nejlevnější lístek 750 kč) nebo na South Club (standart lístek 20 euro)? Koncerty korejských kapel jsou obecně hodně drahé, když přijedou koncertovat do Evropy a do Prahy vůbec, je to malej zázrak. Samozřejmě chápu její nadšení, musí to být v tom jejím věku veliký zážitek. :) Já bych jí to dopřála když to bude k těm narozeninám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.11.18 16:58

Holky, často se tu píše o nelegální práci a všichni jí zde odsuzují. Dcera zakladatelky ( která se už asi neozve a situaci neosvětlí ) ještě neměla 15 let. Já tedy myju okna babičce zdarma a doma jsem taky vždy uklízela zdarma. Nevidím prostor pro výdělek vlastních peněz a taky nevím proč by DÍTĚ mělo hákovat. Do určitého věku prostě musí výdaje financovat rodiče. Doma se podle mě má pomáhat zdarma. :nevim: U 15 + mládeže je jasné, že něco dělat mohou a legálně. Prostě na to nemají, nevím jestli lístek stojí 800 nebo 3.000, ale u tý nižší hranice mi těch např, 8 kil přijde jako běžná částka za dárek, zvlášt u 15 narozenin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.11.18 17:10
@Kriss Tina píše:
@Konnny souhlas, hamba by mě fackovala brát si peníze od příbuzných, nota bene od těch důchodových za nějakou pomoc a je fuk jestli je mi 10 nebo 50 :zed: koukám že tady by matky nahnaly děti do práce nejraději ještě než dostanou občanku. :roll:

Sama jsem chodila od 13r. do pasove vyroby tycinek. Celou stredni jsem odpoledne chodila do solarka. V ZOO Lesna jsme se segrou cele leto fotily a delaly klicenky. A bylo to ve veku tehle slecny, brigadu jsme si tehdy domluvily samy. Zily nam to nezkratilo.
My muzeme koupit x takovych listku mesicne, ale kazde tri mesice bych rozmar nepodporovala. Na narozeniny, Vanoce jo. Jinak maji kapesne, dostavaji na narozky, vysvedceni atd., tak se uc setrit. Neco bych doplatila, ale cast bych chtela, aby videli, jak se sklada koruna ke korune, ze nejde CHCI.
Klidne me ukamenuj, ale moji byli letos pomahat ve vinohradu prarodicum, kdyz se sbiralo. Vedi, ze neco za snahu dostali, kdyz se hrozno prodalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
10.11.18 17:16

@Kelsey 13 leté dítě v pásové výrobě je nezákonné. Možná to šlo když jste byli vy mladí :nevim: na střední se brigádničí běžně, ale slečna které ještě není 15 bude na ZŠ. A ne každý má možnost přivýdělku na rodinné vinici, to je něco jiného než mýt babičce okna za peníze. A nepíše se nikde že chodí každé 3 měsíce. Já osobně jsem prostě rodič a do 18 let svoje dítě budu plně finančně podporovat a lístek na koncert k 15 narozeninám mi nepříde jako úplně nesplnitelné přání, kdyby chtěla nový mobil, značkové boty nebo něco podobného bude to mnohem dražší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.11.18 18:07
@ka2ka píše:
@_0812_ nikdy ti doma neřekli že na něco nejsou peníze? bez rýpání jen by mě to zajímalo

Tak samozřejmě, že jsem nedostala vše co jsem si zamanula, ale když jsem si něco opravdu přála k narozeninám nebo Vánocům, nikdy mi neřekli nemáme peníze a jestli to chceš, běž si vydělat a to kromě mě bylo doma mimino a odrostlejší batole a vydělával pouze otčím, protože máma byla na mateřský. Ale o tom kdy má dítě narozeniny rodiče ví a snad se to dá nějak udělat, aby měsíc před nemuseli řešit, že nemají peníze na dárek, který by si přálo a snad ten koncert nestojí deset tisíc. Jako byla i u nás doba, kdy jsme počítali každou korunu, ale když vím s předstihem co si moje dítě přeje, tak mám dost času na to to zařídit tak, abych přání splnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
10.11.18 18:15

Jestli byla před 3 měsíci na témže koncertě, tak jde o rozmar a moje dcera by v žádném případě nešla znovu, ať už má narozky jaký chce. Buďto to chtělo myslet dopředu a říct jí už před těmi 3 měsíci, že je to pro rodinu drahé a ať to bere jako k narozkám, nebo jí teď říct zpětně, že už byla jednou na drahém koncertě a podruhé to prostě nedáme.

I když si upřímně, jen tak mezi námi, neumím představit cenu lístku, aby to byl problém jako dárek k narozkám.....a to jsem s holkou sama /13 let/. Ale jelikož dcera zatím na žádném koncertě nebyla, tak opravdu nemám cenový přehled, možná se budu divit časem.
Ale já budu mít problém hlavně s tím, ji tam vůbec pustit, samotnou,,,,takže máte můj obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
10.11.18 19:17
@_0812_ píše:
Tak samozřejmě, že jsem nedostala vše co jsem si zamanula, ale když jsem si něco opravdu přála k narozeninám nebo Vánocům, nikdy mi neřekli nemáme peníze a jestli to chceš, běž si vydělat a to kromě mě bylo doma mimino a odrostlejší batole a vydělával pouze otčím, protože máma byla na mateřský. Ale o tom kdy má dítě narozeniny rodiče ví a snad se to dá nějak udělat, aby měsíc před nemuseli řešit, že nemají peníze na dárek, který by si přálo a snad ten koncert nestojí deset tisíc. Jako byla i u nás doba, kdy jsme počítali každou korunu, ale když vím s předstihem co si moje dítě přeje, tak mám dost času na to to zařídit tak, abych přání splnila.

na druhou stranu byla před třemi měsíci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.11.18 19:22
@ka2ka píše:
na druhou stranu byla před třemi měsíci :think:

Tak pořád lepší, když se chce jít znovu podívat na oblíbenou skupinu, která tu třeba další dva roky nemusí přijed, než aby se co pár měsíců dožadovala třeba nového mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27679
10.11.18 19:37

@_0812_ tak taky fakt, ale na další stranu je velká a pokud je alespon trošku seznámená s rodinnou situací měla by být soudná a ten koncert oželet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
10.11.18 20:57
@Jana206 píše:
Toto me vzdy fascinuje,je to dítě,které žádné peníze neprodukuje,tak z jakého SVÉHO? Na brigádu dosud nemohlo a vsechny peníze,které má,vydelal nekdo jiný. Drtivá vetsina z nich jde z rodinneho rozpočtu.I kapesne,v takove rodině určitě nebude tak vysoke,aby si dítě usetrilo na listek na koncert,na který rodiče NEMAJI. Ne vsude se decku sejdou na narozeniny,svatky a Vanoce tisícovky od babicek a teticek.

No promiň ale když to řeknu z mého dětství (dcery ještě nechodí ani na základku), od jedné babičky jsem dostala max. tři stovky na narozeniny (zbytek prarodičů zemřel v mých pěti letech :,( ), ale měla jsem kapesné a od mala jsem „vydělávala“ většinou sběr různých plodin, pomoc sousedům apod. a dodnes jsem hodně šetřivá, takže pro mě nebyl problém mít v patnácti pár tisíc a to bylo na začátku 90.let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová