Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@martina.se píše:
Zajímejte se sami, na poslední chvíli to řešit není dobré..
Presne tak, pripadne refinancovani bude pak tezsi, ne-li z casovych duvodu nemozne…na coz v tech bankach radi spolehaji…
Požádej o vyčíslení k refinancování. To pak z nich vypadne lepší nabídka, klidně o 0,5%. ![]()
Musite se zajimat sami. Pokud byste se rozhodli refinancovat, tak to uz teda ted horko tezko stihate…
Oni to posílají logicky co nejpozději, aby už jste nestihli případně přejít k jiné bance. Zajímejte se sami
Tak mi už máme novou hypo k refinancování připravenou v jiné bance, už jsem se zajímala rok a půl dopředu
myslím, že nám v žádném případě ČSOB takový úrok a podmínky nenabídne, jen mě zajímalo, jestli je tu někdo, kdo má hypo od ČSOB a jak to u nich probíhalo. Vím, že to pošlou co nejpozději, ale tím, že je dneska 9.9. a 6.10.je konec fixace a nic neposlali, tak porušují, čím se zavázali ve smlouvě, jelikož měsíc před koncem fixace nabídka zatím nedorazila
Tak mě to zajímalo, jak to probíhalo jinde
Díky za odpovědi V.
@Anonymní píše:
Tak mi už máme novou hypo k refinancování připravenou v jiné bance, už jsem se zajímala rok a půl dopředumyslím, že nám v žádném případě ČSOB takový úrok a podmínky nenabídne, jen mě zajímalo, jestli je tu někdo, kdo má hypo od ČSOB a jak to u nich probíhalo. Vím, že to pošlou co nejpozději, ale tím, že je dneska 9.9. a 6.10.je konec fixace a nic neposlali, tak porušují, čím se zavázali ve smlouvě, jelikož měsíc před koncem fixace nabídka zatím nedorazila
![]()
![]()
Tak mě to zajímalo, jak to probíhalo jinde
Díky za odpovědi V.
Pokud to neni tajne muzu vedet ty podminky? Klidne do sz…
@Moise no, ale ve smlouvě je to formulované tak, že nám jí pošlou, tak nevím
Každopádně u nich stejně nezůstaneme
@saadet tak to záleží, co tě z toho zajímá
máme úrok 1,89% (ano, vím, že jsou i nižší ale hypo máme skoro na 1,9mil a k tomu v tom sloučenou půjčku na bydlení, takže z úroku skoro 9% nám to sleze dolů), nemusíme být u nich pojištění, berou naši pojistku, která je dostačující, účet zdarma, vedení hypo zdarma (za to jsme posledních 5 let u ČSOB platili a ne málo
) V.
@Anonymní píše:
@Moise no, ale ve smlouvě je to formulované tak, že nám jí pošlou, tak nevímKaždopádně u nich stejně nezůstaneme
@saadet tak to záleží, co tě z toho zajímá
máme úrok 1,89% (ano, vím, že jsou i nižší ale hypo máme skoro na 1,9mil a k tomu v tom sloučenou půjčku na bydlení, takže z úroku skoro 9% nám to sleze dolů), nemusíme být u nich pojištění, berou naši pojistku, která je dostačující, účet zdarma, vedení hypo zdarma (za to jsme posledních 5 let u ČSOB platili a ne málo
) V.
Diky za info
dulezita je hlavne fixace na kolik let?
Anonymní, třeba konrétně ČSOB pokud vím, tak má účet zdarma a co se týče úroků, tak se dostane i pod 1,89. To mi přijde na dnešní dobu docela dost
Resp. dá se pořídit i levněji. Čsob na tom nemá žádný zájem vám to posílat
Ona nic měnit nechce. To je na vás, vy musíte začít vyřizovat. Ale troufám si říct, že měsíc před koncem fixace je docela dost dlouho ![]()
@Moise Jestli je těch 1,89% na 5 (nebo více) let a nad 70% zástavy, tak dobré. Jinak docela drahé…
@Vrtacka mate to na 5 let fixace, zástava přes 80 %, pro nás to byla nejlepší nabidka z vice bank
@Moise no, účet zdarma, ale po podmínkou posílání nim.15000 měsíčně, alespoň tak mi to nabídli, když jsem se jako dlouhodobý klient o účet zdarma zajímala. Jinak hypo máme vyresenou od jara, jen příští týden to doresime v ČSOB ![]()
Dobré dopoledne, ráda bych otevřela diskuzi. V květnu nám bude končit 5-letá fixace u ČS. Máme hypotéku na byt a zbývá nám doplatit něco přes 500 tis., když jsme hyp. sjednávali, dostali jsme tehdy úrok. sazbu 3,69 (v té době výhodný úrok). Rádi bychom si nechali částku nyní navýšit, ale já mám nyní rizikové těhotenství, jsem na nemocenské (manžel je zaměstnaný na dobu neurčitou), takže nevím, jestli kvůli mě na navýšení jakákoli banka přistoupí. Můj dotaz je: Jakou banku byste na následující fixační období doporučili a vidíte možnost navýšení cca o 150-200 tis.jako reálnou? Děkuji předem za odpovědi.
Ahoj,
končí nám fixace 6.10.2016 u hypotéky v ČSOB a zatím nám nepřišla žádná nabídka s novými úroky
Ve smlouvě je, že měsíc před koncem fixace budou nabídnuté nové podmínky a zatím nic. Je tu někdo s hypo u ČSOB, kterému už končila fixace? Jak to probíhalo u vás? Díky V.