Konec kuřáků v restauracích?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Len-til-kah No, ale i ptoto se nemusí tento zákaz řešit celoplošně. Hospod na každém rohu plno. A každý si může vybrat jestli půjde do té či jiné. Asi když vím, že mám sebou dítě tak jdu buď do nekuřácké nebo do restaurace kde mají nekuřáský salónek(je jich hodně) když jdu posedět večer a vím, že bych ráda s cigárkem-tak jdu tam kde se běžně kouří-předpokládám že astmatici, těhotné (děti večer už ne) jsou zase tam kde je ten alespoň nekuřáský salónek anebo že tam jdou a asi jim to nevadí když nejdou do té s nekuřáským salonkem ![]()
Ještě se mi nestalo, že bych někde byla neměla jsem na výběr. Teď bydlím v díře-jsou tu dvě hospody a 350 obyvatel z toho je jedna nekuřácká, manžel pochází z vesnice která dostala status města jen proto, že se tam nastěhovalo X tmavých a zvedl se počet obyvatel-i tam je pizzerie -kde je povoleno kouřit pouze venku.
Proto si stojím tvrdě za svým a říkám, že není dobré něco celoplošně zakázat ale spíš podpořit živnostníky a motivovat je aby nekuřáckou variantu volili dobrovolně. Tak by to mělo být ostatně se vším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radúna píše:
Tenhle pohled vadí asi všem matkám. Možná i kuřačkám matkám. Takže celoplošné omezování kuřáků (nejen hulení v restauracích) a těžší přístup k cigaretám - není nakonec to, co by mohlo pomoct k tomu, aby se děcka k tomu tak snadno nedostaly?
To by mohlo jít i pohodlí kuřáka u piva stranou, co myslíte?
Takže mně jako nekuřáka omezují kuřáci. Co s tím?
Souhlasím s tebou a taky mě obtěžuje kouření v restauracích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TroisChéris Jééé
Já tedy přešla do posledního ročníku dálkově - škola mě nebavila tak jsem šla makat a koupili jsme si baráček
Maturovala jsem tedy ve svém termínu co jsem měla ale poslední rok jsem byla oficiálně dálkař a do školy šla jednou za 14 dní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju No ale pro mě jako nekuřáka je to už omezení, že kvůli zlozvyku někoho jiného já musím vyhledávat normální prostředí.. A normálně je skutečně nekuřácké prostředí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju a proč by se měli nekuřáci podřizovat kuřákům, nemělo by to být spíš opačně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almira-Alm Tak to asi máme obě dvě rozumný rodiče, jak tak koukám
To se jen tak nevidí co? Doufám, že se mi podaří dobře svoje syny vychovat. Já i můj bratr jsme, doufám, vychovaní dobře, neměli jsme a nemáme problémy s chováním, drogama, alkoholem, vyhýbáme se průserům a lidem, kteří by nás mohli snadno do průseru zatáhnout.
Tos měla pěkně vyřešeno se školou
Mohli jste si koupit baráček, což je super a škola ti taky neutekla. Já jsem chodila teda prezenčně na střední, ale zase jsem se vykašlala na výšku. Chtěla jsem jít pracovat a založit rodinu, teď jsem spokojená a šťastná jako blecha
Možná budu v budoucnu litovat, že nemám výšku a moje spolužačky ji mají a mají třeba lepší práci, ale zatím to tak necítím, tak to neřeším..
- Citovat
- Upravit
@Uju - budu se opakovat, ale my když jíme v restauraci (výhradně na dovolené, utrmácení po výletě), tak zásadně venku, a tam se prostě cigaretám utéct nedá. Takže nás to - opět zejména kvůli našim dětem - obtěžuje velmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almira-Alm Vyhledávat normální prostředí? A proto se musí rušit kuřácké restaurace celoplošně??? Myslím, že to opravdu není nutný. Stále si myslím, že pokud jsem nekuřák a vadí mi kouř jdu do restaurace, která je bez kuřáků a nebo to mají šikovně oddělené-já neberu nekuřákům to, že nechtějí sedět v začouzených prostorech ať jsou prostory pro nekuřáky na každém rohu ale myslím, že by měl být i prostor i pro kuřáky (i když je to poze zlozvyk)
@iiiv pokud by se jen podpořil podnikatelský záměr pro nekuřácké restaurace jistě by jich bylo víc a pak by se nekuřák nemusel podřizovat - prostě by šel do restaurace kde se nekouří, případně ty prostory mají odděleny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych velmi uvítala zákaz kouření. Pracuji celkem ve 4 hotelech a pouze v jednom se může kouřit a manžel se ani pak nemusí ptát, kde jsem zrovna zaskakovala, protože to podle smradlavého oblečení pozná
Kouřila jsem skoro 12 let a nyní už skoro 8 let nekouřím a říkám si, jak jsem mohla být tak pitomá a kouřit, jak moc jsem díky tomu smrděla a chápu, že tenkrát ještě příteli se to moc nelíbilo a divím se, že se neštítil mi dát pusu, protože až ted, jako nekuřák vím, jak to strašně smrdí. Stačí, když jenom kolem mně projde někdo, komu kouřem smrdí hadry. Jinak, v těch nekuřáckých hotelech bývá víc plno, než v tom kuřáckém. Jo a hodně lidí z personálu přestalo kvůli tomu kouřit ![]()
Příspěvek upraven 24.04.13 v 11:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TroisChéris Noo já 3 roky presenčně a rok dálkově už se zaměstnáním.. Takže ve 21 letech mám 3 roky praxe a čekám konečně vymodlené mimčo (IVF).. Mě třeba vysoká škola chybět nebude - byla jsem rozhodnutá končit s maturitou - škola mě nabaví a nejsem přesvědčená, že vysoškolák najde uplatnění snáz - ne v našem kraji.. Takže já si jedu tak nějak podle svých představ a jsem hrozně ráda, že mi rodiče takový start do života dali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Len-til-kah Ano, venku to chápu, já kuřák když jsem někde na zahrádce tak se snažím sedat dál od stolu s dětma-ale to je o jedincích. Stále si myslím, že by měl mít člověk na výběr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem byvaly kurak ale je blbost aby se nemohlo kourit ani v barech apod.To se pak bude skupinove vyhulovat pred hospodama? Prijde mi to ujety fakt ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MUFICE já vím, že vadí
. Já jen měla potřebu použít to, cos napsala a doplnit o svůj pohled na kouřící děti a na to, jak snadné je dneska dostat se k cigaretám.
Nemluvě o tom, že všem přijde kouření jako normální.
Jen by mě zajímalo, proč kuřáci dělají z toho takové haló, když jde akorát o jejich pohodlnost (sedět v restauraci a zakouřit si u piva X sedět v restauraci a jít si bafnout ven). Nám jde o zdraví, jim o pohodlí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almira-Alm Tak to jsi na tom s praxí výborně, to je k nezaplacení
A gratuluju k očekávanému miminku
Asi bysme tu ale neměli plevelit diskuzi o kouření v restauracích co? ![]()
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.