Konec mateřské - co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59404
29.12.13 13:45

Nástup do práce je ale den po narozeninách, jedině že by zakladatelka měla domluvené neplacené volno do konce roku jinak to může být bráno jako hrubé porušení :? a divim se že se zaměstnavatel ještě neozval, mě vždy volali o dost dřív jestli nastoupim nebo ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
29.12.13 13:46
@lolise píše:
No tak nevím, ale nemyslím že se nastupuje v den porodu…

Já jsem tak letos nastupovala, zaměstnavatel mi chtěl pěkně „osladit“ třetí narozeniny malého. A byla to dokonce sobota :poblion:
Jinak se nastupuje den po třetích narozeninách. Pokud se nedomluvíš jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
29.12.13 13:47
@lolise píše:
No tak nevím, ale nemyslím že se nastupuje v den porodu…

Jak v den porodu? Rodila si snad před 3 lety, nebo něco nechápu? :think: První pracovní den po 3. narozeninách byl pátek 27.12., a to jsi měla být v práci. A pár dní předem je zvykem se jít ohlásit a dohodnout, co budeš dělat, kam se budeš vracet. :nevim: Alespoň já to tak plánuju (za rok)

• Citovat
  • Upravit
1845
29.12.13 13:49

@lolise Nastupuje se den po 3. narozeninách. Ale záleží na tom, jak to máš dohodnuté se zaměstnavatelem. Já mám papír, kde je napsán den, kdy nastupuji zpět a sepisovali jsme to, když jsem odcházela na MD těch 6 týdnů před porodem. Malá je 9.2. a nastuuji tedy 10.2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.12.13 13:55

Já nemám žádný papír kdy nastupují jelikož jsem servírka a na mateřské jsem 6 let a mám změnu kraje, zaměstnavatel už temnou stejné nepočítá a vrátit se tam ani nechci… jde o to jak ukončit pracovní poměr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
29.12.13 14:03
@lolise píše:
Já nemám žádný papír kdy nastupují jelikož jsem servírka a na mateřské jsem 6 let a mám změnu kraje, zaměstnavatel už temnou stejné nepočítá a vrátit se tam ani nechci… jde o to jak ukončit pracovní poměr

Co dojít na pracak a informovat se. přímo tam, ať je to podle nich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.12.13 14:11

Jde o to že řeším. právě aj bydlení teď tento rok byl na prd, jsem teď ve znojmě tu dočasně žiju…zaměstnavatele mám v brně a trvalej pobyt v kroměříži..takže tak…proto se ptám tu, co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
29.12.13 14:16

Ahoj a co takhle jednoduše zavolat zaměstnavateli do Brna, říct, jak se věci mají a domluvit se s ním na výpovědi dohodou a pak zajet do Kroměříže na ÚP a nahlásit se tam a hledat práci ve Znojmě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.12.13 14:17

Nezlob se, ale nejlepší je nejdřív zavolat (nebo dojít) na pracovní úřad ve tvém bydlišti a podle toho zavoalt zaměstnavateli a domluvit se s ním.
Ale pokdu se chováš jako fracek a ani se mu neozveš, pak nečekej, že ti bude nějak nadšeně vycházet vstříc a sepíše ti výpověď tak, jak se hodí tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.12.13 14:18
@rejžička píše:
Nezlob se, ale nejlepší je nejdřív zavolat (nebo dojít) na pracovní úřad ve tvém bydlišti a podle toho zavoalt zaměstnavateli a domluvit se s ním.
Ale pokdu se chováš jako fracek a ani se mu neozveš, pak nečekej, že ti bude nějak nadšeně vycházet vstříc a sepíše ti výpověď tak, jak se hodí tobě.

S chutí Ti dá za absenci padáka a má Tě z krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.12.13 14:21

No právě tak ňák jsem to smyslela,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
29.12.13 14:25

Napsat výpověd, nahlásit se co nejdřív ne pracák a potom tam doložit zápočtový list. zrovna si zajdi na pojištovnu tam nahlasit, že jsi na pracáku, vem si sebou rodný list dítěte. měla jsi nastoupit 24,12 den po narozeninách malé. na pracáku je lhůta pro zaregistrování 3dny, ale můžou ti to napsat o pár dní dříve tj.od 24,12.mě se malá narodila 6,12 a já byla na pracáku až 9 protože byl víkend a paní mi to napsala od 7,12.Ale co nejdřív hned zítra běž na pracák a zavolej zaměstnavateli a dej mu tu výpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.12.13 14:27
@Burj Chalifa píše:
S chutí Ti dán za absenci padáka a má Tě z krku.
no jo no, má blbost, jsem netušila jak to chodí,
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.12.13 15:19
@-Sára píše:
Napsat výpověd, nahlásit se co nejdřív ne pracák a potom tam doložit zápočtový list. zrovna si zajdi na pojištovnu tam nahlasit, že jsi na pracáku, vem si sebou rodný list dítěte. měla jsi nastoupit 24,12 den po narozeninách malé. na pracáku je lhůta pro zaregistrování 3dny, ale můžou ti to napsat o pár dní dříve tj.od 24,12.mě se malá narodila 6,12 a já byla na pracáku až 9 protože byl víkend a paní mi to napsala od 7,12.Ale co nejdřív hned zítra běž na pracák a zavolej zaměstnavateli a dej mu tu výpověd.
@-Sára píše:

To mám sepsat já výpověď myslela jsem že zamestnavatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.12.13 15:27
@lolise píše:
no jo no, má blbost, jsem netušila jak to chodí,

To jsi se tedy začala starat brzy. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit