Konec mateřské, nástup do práce. Jaké papíry?

366
30.5.16 23:47

Konec materske,nastup do prace.Jake papiry?

Ahoj vsem, prosim o radu. Konci mi rodicak po 4 letech. tento mesic beru posledni davku. Synovi budou 5. cervence 4 roky a od tohoto datumu nastupuji do prace. Co si mam ve smlouve pohlidat? Ze mi prac. pomer zacina toho 4.cervence? Musim donest z uradu nejake potvrzeni o ukonceni rodicovske? Co je prosim potreba? Asi se ptam hloupe, ale netusim a na miminu vzdy najdu odpoved nebo alepson radu, zkusenost:-)dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21602
31.5.16 06:46

A ty jsi mela v praci domluvene neplacene volno? Nebo to nastupujes do nove prace? Zamestnavatel ti ma povinnost drzet misto 3 roky. Pokud ses tam nedomluvila, tak by te take mohla cekat vypoved za neomluvenou absenci. Jinak ja jsem po nastupu akorad podepisovala dodatek ke smlouve ke zkraceni uvazku. U nas se davaji na personalni zjednodusene nastupni papiry (dela to nadrizeny), aby vedeli od kdy cloveka zanest do systemu. Pokud se ti v pracovni smlouve nic nemeni, tak bys zadne papiry podepisovat nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
31.5.16 07:20

@softee pokud jste se domluvili, že nastupuješ až po 4 letech, tak nic netřeba.. akorát potom na svojí pojištovnu nahlásit, zaměstnání. Mmchdm, rodičovská dovolená je pouze 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
31.5.16 14:48

@nozu ano, mam papir, kde mam podepsane, ze zamestnavatel souhlasi s neplacenym volnem. vracim se do puvodni prace, kde jsem pred materskou pracovala 4 roky. a nemusim tedy letet na urad pro papiry o ukonceni rodicaku? jajen, abynedoslo k nejake proluce ve zdravotnim, a pak jsem nemusela zpetne platit nejake penale a tak. nasi ucetn verim, ale duveruj a proveruj, jak se rika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21602
31.5.16 19:42

@softee hele, tak to je super. Na tom papíru máš asi napsáno, do kdy je to neplacené volno. Tak jen hned den následující tě musí vykázat jako zaměstnanou a pracující u zaměstnavatele. Podle mě žádné papíry o ukončení rodičáku nepotřebuješ. Rozhodnutí o ukončení vyplácení rodičovského příspěvku ti přijde poštou. Jen se pak domluv s účetní, jestli je nebude potřebovat. Zjistila jsem, že některé účetní toto rozhodnutí vyžadují/potřebují, protože se trošku jinak počítají zákonné odvody za zaměstnance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí