Konec pánevní - způsob vedení porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
401
12.5.18 21:18

Poradíte mi prosím? Máme právo vybrat si zda rodit KP nebo císařským řezem? Mám z KP obavu, aby se při porodu něco nestalo dítěti. Pořád si říkám, že ke své poloze má důvod… V porodnici mě přesvědčují ke KP. Jsem prvorodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
12.5.18 21:22

A jaký je váhový odhad a pohlaví? Kamarádka rodila v Ústí n. L. a dali jí na výběr, ale čekala kluka a u nich je vyšší riziko poranění snad pohlaví či co a taky odhad byl nad 3500 g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
12.5.18 21:43

@Helen78 odhad je do 3 kg. Ale i presto, nechci zkoušet jestli projde KP a bude vše v pořádku. Vnímám to jako větší riziko pro miminko než u císaře. Nechci riskovat poškození dítěte při porodu KP. Vím, že přirozený porod je lepší u polohy hlavou dolů bez diskuze u KP je to z mého pohledu risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
12.5.18 21:50

@SábaW Ted jsem vyslechla pribeh, kdy dite KP na posledni chvili nejak zmenilo polohu rucicek a pridusilo se, bylo podchlazovano atd, nikdo ted mamince nerekne, jestli dite bude ok. Jako prvorodicka bych chtela cisar. Pro me je to strasak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
12.5.18 21:57

@SábaW Hodně záleží na porodnici. Pokud je dítě odhadem mezi 2500 a 3500 g, tak se prý navrhuje běžný porod (říkala asistentka na předporodním kurzu u Apolináře), ale mně tam teda doktor navrhnul jednoznačně císaře.

Pokud Tě „přesvědčují“ a ne „odmítají CS“, tak bych pro Tvůj klid o toho císaře požádala. Pokud by ho razantně odmítli, pak bych zvážila změnu porodnice.

Jinak doporučení gynekologicko-porodnické společnosti najdeš zde http://www.gynultrazvuk.cz/…panevnim.pdf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
12.5.18 21:57

No já bych osobně asi chtěla taky císař, protože já sama jsem se narodila KP, měla jsem teda jen 2,9 kg a všechno bylo v pořádku, ale mamka na to moc dobře nevzpomíná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
12.5.18 22:03

Já se o to teda nikdy nijak víc nezajímala, ale z okolí vím, že dávali vybrat :kytka: všechny co znám rodily císařem.

Ale vím taky o dvou porodech, kdy šlo dítě přirozeně KP, aniž by o tom lékaři věděli, obě děti strašně přidušené, jedno s následky :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
12.5.18 22:11

Já rodila kp přirozeně. Dcera měla 3180g a byl to můj první porod. Nevím jaky je normální porod, hlavičkou napřed, ale toto byl des ale zvládli jsme to obě. Podruhé už bych ovšem nechtěla. Vybrat mi nedali, prý to zvládnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.18 22:54

První dcera byla KP…na výběr jsem měla, nicméně lékařka by i za sebe prý volila císaře..poslechla jsem ji a jsem moc ráda.„Malá“ měla dle utz v den porodu odhadní váhu 3,5kg no a za dvě hodiny na sále jsme koukali všichni, když vylezl skoro 4,5kg cvalda.Za mě rozhodně císaře v případě KP. Jinak mám za sebou tři císaře (druhé dítko také skoro 4,5kg a u třetího se mě už nikdo neptal) při epiduralu a pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44206
13.5.18 06:45

Já jsem nemela KP, ale dvakrat špatně spočítaný vahovy odhad, ditko bylo o vice než pul kg těžší. A to mi ten utz dělali i na sále po odtoku plodove vody.
Pri porodu kp musí být žena přesvědčena, ze to zvladne. Dej na svou intuici a chtel císař nebo zvaz zmenu porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
13.5.18 07:30

Dceru mam kvůli KP císařem…Dr v porodnici (znamy) řekl, že to samozrejme přirozeného můžeme zkusit, ale ze on sám by do toho nesel… to samé známá, která dela celý život PA…řekla, že se to da odrodit v pohodě, ale u svých deti by to také neriskovala…takže se naplánovala sekce… pro me bylo nakonec důležitý to, že byla pouze v lokální anestezii, takže jsem u všeho byla, viděla, slyšela…neriskovala bych kvůli klasickému porodu nějakou komplikací, kterou pak nemůžu vrátit…
Ted jsem 34tt a malý sice je hlavou dolů, ale přesto špatné napolohovany, takže se muže stát, že me císař ceka znovu…nadsena z toho nejsem, ale ani tentokrat bych neriskovala… jen jsem vybírala porodnici podle toho, kde je zase možný výběr anestezie a podstatne pro me je, abych po císaři nemusela na Jip, ale dali me hned na běžný pokoj a normalne mi hned malyho nosili na kojení atd…
Za me lepší se na to připravit předem a nebrat to pak jako „prohru“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí