Konec pojištění

914
2.2.13 19:16

konec pojištění

Ahoj. Můj přítel když se narodila jeho dcera v prvním manželství tak jí založil pojištění se spořením. Jeho dceři je teď 17 a pojistka skončila. Přítel je rozvedený a dceru má ve své péči a pojistku celou dobu platil on. Peníze chce nechat pro dceru až je bude potřebovat. Dnes mu volal pojišťovák, že se zítra staví a že u toho má být i jeho bývalá manželka a že se když tak domluví jestli si ty pemíze rozdělí na půl. No a jde o to, že jeho ex je věčně bez peněz a dluží nám i alimenty a máme obavy, že ty peníze nebude chtít mladé dát a bude tu polovinu chtít. Přítel je z toho na nervy. Chtěla bych vědět jestli má ex na ty peníza nárok. Díky moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3591
2.2.13 20:17

Ahoj, myslím, že má, respektive musí výběr peněz podepsat oba rodiče, to je ten bordel na světě. Založila jsem před 6 lety dceři stavebko, platila ho jenom já, ale ukončení spoření a výběr peněz musel podepsat i její otec,,, on teda naštěstí bez problémů, ale drtí mě to strašně tohleto.
Tak si myslím, že takto je to asi u všech produktů pro děti. Dokud holka nebude zletilá, tak to musej podepsat oba dva, pokud se nedohodnou, tak je možnost dát to k soudu a ten rozhodne, nebo prostě počkat, až bude holce 18, pak si to vybere sama a rodiče jí do toho nemůžou už mluvit.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
2.2.13 20:40

No tak to je na hov..P. Nejvíc mě štve, že nám ještě dluží za ty alimenty a přítelovy peníze ji spadnou jen tak do klína no moje nervy :pocitac: :zed: :zed: :zed: no uvidíme jak to zítra pořešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
2.2.13 21:57

Je nutne tu pojistku ukoncit ted? Nejde pockat, az bude dite zletile a udela si s penezi, co bude chtit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
2.2.13 22:02

Nic špatného bych nepodepisovala. U stavebka je to tak, že když se rodiče nedohodnou, rozhoduje soud a zkoumá, aby peníze byly použity ve prospěch dítěte, tak doufám, že je to u životky taky tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101939
2.2.13 22:54
@mroe píše:
Je nutne tu pojistku ukoncit ted? Nejde pockat, az bude dite zletile a udela si s penezi, co bude chtit?

Souhlasím, taky bych to zkusila nechat „vyhnít“ do dceřiných 18 ti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
2.2.13 22:58

Díky moc za rady. Zítra dojde ten pojišťovák tak řeknu příteli ať se sním pokusí domluvit jestli to nejde nějak oddálit do jejich 18.Má je v srpnu tak snad to nějak půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
2.2.13 23:19

Jen pozor, aby pojišťovák nenabídl „výhodné“ prodloužení pojistky. Pak co se zaplatí za první 2 roky může jít na provize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
2.2.13 23:22

Toho se docela hrozíme co nám bude všechno cpát. Tak přítel se nenechá jen tak oblbnout tak snad to ustojí protože oni jsou fakt mazaní že 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101939
2.2.13 23:37

Nebo bych prostě trvala na zaslání na váš účet, jelikož jsou to peníze dcery a v péči ji máte vy… a při jakémkoli náznaku o rozdělení napůl klidně rezolutně pohrozit obrácením se na soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat