Konec pracovní smlouvy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Konec pracovní smlouvy
Zdravím, potřebuji poradit. Ve čtvrtek mi bude končit pracovní smlouva. Dosud se mnou nikdo nemluvil o prodloužení a nikdo nic neví ( nebo mi to nechtějí říct :-/ ) Jeden člověk v praci mi rikal, ze pokud se nic nedozvim a av pátek bych normálně přišla do práce, ze se smlouva prodlužuje automaticky. Nevíte jestli je to pravda? Ja vim, ješte mám tři dny čas a tak nějak se mi nechce věřit, ze by si to nepohlidali, ale prý se to tam už stalo, takže čekal lze cokoli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud si dobře pamatuji ze školy, tak je pravda to, že pokud ti nikdo do konce tvé pracovní smlouvy neoznámí co a jak bude dál a ty přijdeš první den po konci pracovní smlouvy normálně do práce, tak se smlouva prodlužuje automaticky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…urcitou.html
no tak teoreticky by to tak mělo být, ale prakticky bych si za zaměstnavatelem zašla a domluvila se co a jak a podepsala novou smlouvu…jelikož oni ti tu práci nabízet nemusí, když už smlouvu nemáš resp.ti skončila…abys pak nedopadla jak já, kdy mi smlouva na dobu určitou skončila během rodičáku a s mym návratem se nepočítá, jelikož tam kde jsem pracovala se změnilo vedení a bez smlouvy mám smůlu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak uplne to neni pravda, co pisete. Pokud konci smlouva, zamestnavatel neni povinen zamestnanci cokoli oznamovat. Pracovni smlouva s dobou urcitou prechazi na smlouvu s dobou neurcitou v pripade, ze budes nasledujici den potom, co Ti skonci doba urcita, konat praci dle ps, ale pozor s vedomim zamestnavatele! Doporucuji se obratit na Tveho vedouciho ci personalni oddeleni a zeptat se primo. Mas-li nejake veci patrici zamestnavateli, mela by ses domluvit na predani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petruna jo to je přesně to co sem psala..ona tam sice přijít může, ale oni nejsou povinni ji tu práci dát… viz. odkaz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petruna píše:
Pracovni smlouva s dobou urcitou prechazi na smlouvu s dobou neurcitou v pripade, ze budes nasledujici den potom, co Ti skonci doba urcita, konat praci dle ps, ale pozor s vedomim zamestnavatele!
Ano, přesně tak, podstatné je to s vědomím zaměstnavatele, ale na druhou stranu, za zkoušku člověk nic nedá, pokud člověk přijde do práce a zaměstnavatel mu přidělí práci, tak už je to s jeho vědomím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka píše:
@Petruna jo to je přesně to co sem psala..ona tam sice přijít může, ale oni nejsou povinni ji tu práci dát… viz. odkaz
Což je ale dost dobře možné, že jim nemusí dojít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 no to je sice možný že jim to nedojde, ale dost o tom pochybuju a rozhodně bych na to na místě zakladatelky nespolíhala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano. Zamestnavatel by si to nemusel uvedomit. Jde ale i o to, zda ma naplanovane dalsi smeny. Jsou k tomu i judikaty, ktere spise pomohly zamestnavateli. Osobne bych se priklanela k tomu, aby se zamestnankyne pokusila domluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak jak se tu píše… Důležité je třeba to, jestli se zakladatelkou počítají i v plánování dalších směn, přidělování práce atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka píše:
@j.a.n.i1 no to je sice možný že jim to nedojde, ale dost o tom pochybuju a rozhodně bych na to na místě zakladatelky nespolíhala
Co může ztratit? Buď s ní dál počítají a pak je to jedno, protože ji smlouvu prodlouží a nebo s ní nepočítají a pak na sebe buď pokusem o domluvu zbytečně upozorní nebo ji tohle projde, nenapadá mě, co by mohla ztratit
Jako dvakrát slušné to není, ale to ticho po pěšině 3 dny před jejím koncem taky ne, tak v tomhle ohledu si nemají co vyčítat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky promiňte že se vetřu z dotazem. Mám pracovní smlouvu do konce roku.Chci ukončit okamžitě pracovní poměr, jelikož mi byl 9.10 přiznán plný invalidní důchod. Do konce měsíce mám neschopenku. Zaměstnavatel něco naznačil že mám podat výpověď z dvouměsíční výpovědní lhůtou. Má na takový krok právo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty to nechapes. Jake ticho po pesine? Smlouva je do 31.10.2013. Dal zamestnavatel nemusi rikat vubec nic. Proste konec. S tim do toho, bohuzel, jdes a v tom je smysl doby urcite. Tak jake upozornovani. Pri kontrole z OIP se mi divili, ze zamestnance vubec upozornuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petruna Já vím že nemusí, ale slušnost je říct, paní Vomáčková počítáme s vámi dál / nepočítáme… nic víc, nic míň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit