Konec pracovního poměru v době nemocenské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
konec prac.poměru v době nemocenské
Ahojky,
potřebuji poradit jelikož v tom tak plavu, že už ani nevím jaký je den :-/… Vím, že to tu je již několikrát probírané, ale já prostě stále nevím.
Jsem v 11+2tt a jsem na rizikovém těhotenství / termín porodu mám, koncem března 2014/ a bohužel mi končí 1.10.2013 pracovní smlouva a nevím co dál, jestli jít na ÚP, abych měla placené soc. a zdr. poj. nebov kam? :-/..mám odpracováno docela hodně tak snad by mi vše mělo vyjít. děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
http://finexpert.e15.cz/…-tehotenstvi
ahoj precti si slanek, drzim pesti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdy máš termín porodu? Spočítej si od konce pracovní smlouvy 180 dní - to je ochranná lhůta. POkud se do toho vejdeš, tak je vše ok. Musíš mít odpracováno za poslední dva roky 270 dní. Ale to asi máš. Podle mě by to neměl být problém. Jsem ve stejné situaci. Nastoupila jsem na nemocenskou začátkem března a v dubny mi skočila smlouva. Do ocharanné lhůty jsem se vlezla a tak mám nárok na mateřskou i na volbu délky rodičovské
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem taky otěhotněla v pracovním poměru, na nemocenské jsem od dubna 2013 a smlouvu jsem měla jen do 30.6.2013 a nyní pobírám stákle nemocenskou a 6-8 týdnů nastoupím na rodičák, neboď nemám odpracovaný určitý počet měsíců, tuším, že to musí být rok. tak budu mít těch 7600 před porodem a pak ještě pak do 9 měsíců věku miminka pak to bude 3800 do 4 let. Jo a nejsem na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@magda82 píše:
Ahoj, já jsem taky otěhotněla v pracovním poměru, na nemocenské jsem od dubna 2013 a smlouvu jsem měla jen do 30.6.2013 a nyní pobírám stákle nemocenskou a 6-8 týdnů nastoupím na rodičák, neboď nemám odpracovaný určitý počet měsíců, tuším, že to musí být rok. tak budu mít těch 7600 před porodem a pak ještě pak do 9 měsíců věku miminka pak to bude 3800 do 4 let. Jo a nejsem na ÚP.
ahoj, ty můžeš být na nemocenské až do konce 6nedělí, a z toho titulu si i můžeš rozložit rodičák, jak budeš chtít, těch 220000, měsíčně max do váše nemocenské, pokud ji máš malou, tak 7600 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verdys píše:
Ahojky,
potřebuji poradit jelikož v tom tak plavu, že už ani nevím jaký je den :-/… Vím, že to tu je již několikrát probírané, ale já prostě stále nevím.
Jsem v 11+2tt a jsem na rizikovém těhotenství / termín porodu mám, koncem března 2014/ a bohužel mi končí 1.10.2013 pracovní smlouva a nevím co dál, jestli jít na ÚP, abych měla placené soc. a zdr. poj. nebov kam? :-/..mám odpracováno docela hodně tak snad by mi vše mělo vyjít. děkuji za odpovědi
NE zustanes na nemocenske a pak nastoupis na md jestlize mas tech 270dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
ahoj, ty můžeš být na nemocenské až do konce 6nedělí, a z toho titulu si i můžeš rozložit rodičák, jak budeš chtít, těch 220000, měsíčně max do váše nemocenské, pokud ji máš malou, tak 7600
nemocenskou mám max 2900
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@magda82 tak to můžeš brát do konce 6neděli, a pak si můžeš stejně RP vybrat až 7600
- načítám...
- Citovat
- Zmínit