Konec přátelství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
457
31.7.21 07:30

@Alušáček @terien
Ach. Já jsem dost naivní v tomhle ohledu. Pokud to byl jen zastírací manévr, jak mi říct že mě chce se srdcem na dlani svádět, ale až budu hubená, je to fakt tydyt.😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
31.7.21 08:00
@Aquarius79 píše:
Jenže já se na váhu nedívám jako externista, ale internista. Kdyby těch vašich 80- 90% nemělo nadváhu, tak věřte, že se dostanou do takové duševní pohody, že mohou přestat zobat antidepresiva. A nezlobte se na mne, ale ženská, co zobe antidepresiva, tak může být všechno, jen ne zlatá.

Pokud má někdo na krku autistu s mentální retardací, tak si může o duševní pohodě nechat maximálně zdát, bez ohledu jestli váží 50 nebo 100 kilo. Resp, těch 100 kilo je lepších, aspoň ho může fyzicky zpacifikovat.
Pohled internisty chápu, ale já jsem zase onkolog a nám tu umírají lidi bez ohledu na svou váhu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13174
31.7.21 08:05
@Veri.sta píše:
@Aquarius79
Ja myslela že to bylo přátelství. Potom zbylo kamarádství a teď jsme jen známí 🙂

Já v tom čtu teda to, že si tě bude vážit a mít rád víc proto, že jsi v sobě našla tu sílu a něco se sebou udělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.21 08:08
@Aquarius79 píše:
Jenže já se na váhu nedívám jako externista, ale internista. Kdyby těch vašich 80- 90% nemělo nadváhu, tak věřte, že se dostanou do takové duševní pohody, že mohou přestat zobat antidepresiva. A nezlobte se na mne, ale ženská, co zobe antidepresiva, tak může být všechno, jen ne zlatá.

Tak já jsem hubená a bohužel antidepresiva momentálně beru. Byla jsem tak zlatá a obětavá, až jsem jednoho dne nedokázala vstát z postele. To jen reakce na tvoji poslední větu.

• Citovat
  • Upravit
56505
31.7.21 08:10

Byl to de*bil. Žádný kamarád to ani nebyl. Říct toto někomu, může jen duševní mrzák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
31.7.21 08:26
@Veri.sta píše:
Zdravíčko 😇

Chtěla bych se s vámi podělit o to, jak lidi dokážou být de*ilni. 😂
Přátelila jsem se s pohodovym chlapem, měli jsme stejné zájmy a koníčky, takova nelepší kámoška prostě jen s penisem. Oba jsme byli zadání, s dětmi. Já 25, on 29. 😂

Naše přátelství jsem utla po tom, co mi bylo sděleno ve zkratce toto:,,Kdybys byla hubenější, máš pro mě větší hodnotu a měl bych tě celkově radši. Byla bys lepší člověk."

:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Slysel někdo z vás podobnou neadekvátní kravinu z úst svého blízkého?

To by me teda na.ral :roll:

Mne obcas nejak pocastuji ctitele, kdyz chteji ziskat prevahu. Jeden mi rekl, ze nesnasi zensky s make-upem 8o tak jsem si pomyslela, proc me teda doprovazi pul mesta na kolej… :roll: ale skoncil pro me nikoliv, ze se me dotkl, ale ze je vul :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
31.7.21 08:50
@Veri.sta píše:
Zdravíčko 😇

Chtěla bych se s vámi podělit o to, jak lidi dokážou být de*ilni. 😂
Přátelila jsem se s pohodovym chlapem, měli jsme stejné zájmy a koníčky, takova nelepší kámoška prostě jen s penisem. Oba jsme byli zadání, s dětmi. Já 25, on 29. 😂

Naše přátelství jsem utla po tom, co mi bylo sděleno ve zkratce toto:,,Kdybys byla hubenější, máš pro mě větší hodnotu a měl bych tě celkově radši. Byla bys lepší člověk."

:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Slysel někdo z vás podobnou neadekvátní kravinu z úst svého blízkého?

Máš pravdu, takto by se opravdový přítel neměl chovat. Přátelé by si samozřejmě měli říkat pravdu, ve smyslu-„fakt bys měla něco shodit, už jen proto, že budeš pohyblivější a budeš mít ze sebe lepší pocit“, ale rozhodně ne, že pro něj budeš mít větší hodnotu. To už dokáže ranit a navíc to ukazuje, že myslí především na sebe, jaký dopad to bude mít na něj. To je sobectví. Já své přátele beru takové jaké jsou, s jejich tělesnými vadami, různými podivnůstky a dokonce i s charakterovými vadami. Konec konců, já je mám taky a očekávám od nich to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.7.21 08:57

Že mají zhubnout, říkám jen svým pacientům, nikdy kamarádům.
S kamarády o tom mluví, když oni začnou a spíš jen tak, že popisuji, jaké těžkosti mám sama.
Obezita podle mě může být překážkou pro partnerský vztah, ale kamarádský? Asi bych s takovým kamarádem nejela na vysněnou aktivní dovolenou, protože by nezvládl to, co já.
Tělesná hmotnost, ruku na srdce, je o vůli. A pevná vůle je něco, zač lze člověka obdivovat.
Takových věcí je ale víc a když o tom přemýšlím, vlastně podmínkou kamarádění přeci vůbec nemusí být to, že na něm něco obdivuji.

Jsem trochu opatrná se slovem „vážit si“, protože vážit si přeci musíme každého člověka jen na základě toho, že to člověk je… ale to se dostáváme do oblasti klasického slovíčkaření.
(třeba pacient očekává, že si ho lékař bude vážit prostě jen tak, nebude mu dokládat, že byl na humanitární misi v Africe, aby si získal jeho uctivé zacházení)

Každopádně tím chci říci, že mám kamarády, u kterých bych musela hodně přemýšlet, kdybych měla napsat, co na nich oceňuji, a stejně je mám upřímně ráda.
Nakonec, nemá člověk právě raději ty, kteří ho nepřevyšují? Že se cítí jako king? :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.7.21 09:00
@Aquarius79 píše:

Prosím tě hlavně se drž dál od lidí s depresí (exogenní i endogenní)
To, co píšeš, mezi zdravými zní jenom jako sebevědomá neinformovaná ubohost, je pro nemocného opravdu kruté rýpání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
31.7.21 09:10

Kamarád opravdu nebyl dobrý kamarád. Přátelé neříkají svým přátelům, že se stanou lepšími lidmi pokud zhubnou. Zakladatelky kamarád nebyl dobrý kamarád ale jen povrchní de*bil. S prominutím. On je povrchní člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
31.7.21 09:20
@brisco píše:
Pokud má někdo na krku autistu s mentální retardací, tak si může o duševní pohodě nechat maximálně zdát, bez ohledu jestli váží 50 nebo 100 kilo. Resp, těch 100 kilo je lepších, aspoň ho může fyzicky zpacifikovat.
Pohled internisty chápu, ale já jsem zase onkolog a nám tu umírají lidi bez ohledu na svou váhu. ;)

Tady je ovšem problém onoho obětování se pro druhého. Člověk v žádné situaci nesmí zapomínat na svůj život, je to cesta do pekel. Dnes už jsou možnosti různých pomocí. Vím, není to žádná sláva, ale je naprosto nutné využít i tu sebemenší. Také je potřeba naučit se dost hlasitě řvát a ozvat se s tou žádostí o pomoc, protože mnohdy na člověku není vidět, že situaci těžko zvládá a potřebuje pomoc. Lidé pořád pomáhat umí, jen jim je třeba jasně ukázat, kde.

Na onkologii bych nemohl pracovat. Dospěláky bych zkousl, ale ty malé děti ne. To když jsem viděl, tak jsem z té čekárny musel utéct na čerstvý vzduch. No a také jsem nechtěl, aby viděli jak mé oči „zalil pot“. A musím uznat, že to jsou nejstatečnější pacienti.

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
31.7.21 09:23
@Anonymní píše:
Tak já jsem hubená a bohužel antidepresiva momentálně beru. Byla jsem tak zlatá a obětavá, až jsem jednoho dne nedokázala vstát z postele. To jen reakce na tvoji poslední větu.

Přečtěte si prosím tu větu ještě jednou.

• Citovat
  • Upravit
5072
31.7.21 09:27
@Veri.sta píše:
Naše přátelství jsem utla po tom, co mi bylo sděleno …

Je to v čase minulém a podle mne nevratné. Čili zakladatelka neváhá a nechce poradit (ukončit přátelství - neukončit), je však nějaký důvod, proč zakládá tuto diskusi. Jinak mohou přátelé hodnotit vzhled toho druhého? Účes, oblečení, líčení? Nebo mají brát jen to co je uvnitř. vnímat druhého jen srdcem a ne očima. Extrémně obézním nosí jídlo jejich nejbližší, je to správné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
31.7.21 09:34
@Pudloslava píše:
Prosím tě hlavně se drž dál od lidí s depresí (exogenní i endogenní)
To, co píšeš, mezi zdravými zní jenom jako sebevědomá neinformovaná ubohost, je pro nemocného opravdu kruté rýpání.

Nerad bych tu začal rozebírat mou informovanost, už právě proto, jak to téma samo o sobě je složité a komplikované. Ale jedno vím s určitostí, je nedostatek odborníků, kteří téma zvládají na úrovni.

• Citovat
  • Upravit
5653
31.7.21 10:15
@terien píše:
Jestli naivně věříš na nevinné přátelství mezi mužem a ženou, tak to nemůžeš pochopit. Jemu tvoje tloušťka vadí z jiného důvodu, proto by tě měl radši hubenou, víš ;)

Jo, taky to tak vidím. Z její i jeho strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí