Konec rodičovské dovolené, mám se kam vrátit?

Anonymní
23.10.21 00:13

Konec rodičovské dovolené, mám se kam vrátit?

Ahoj
Před nástupem na mateřskou jsem pracovala ve firmě pár let a měla jsem smlouvu na dobu neurčitou. Na rodičovské dovolené jsem celkem 7 let. Teď bych se tam chtěla vrátit alespoň na nějaký čas, pokud to půjde (skloubit to časově s manželem).
Bavila jsem se s kamarádkou a ta mě straší že se možná nemám kam vrátit, ze zaměstnavatel drží místo jen 3 roky. Že už tam možná ani nejsem zaměstnanec…Výpověď!
Je to možné? To mi nikdo nedá nic vědět, nepřijde mi ani výpověď nebo něco, cokoliv?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alena1995
23.10.21 00:37

Kolik je nejmladšímu dítěti? Pokud více než tři roky, tak má kamarádka podle mě pravdu. Pokud si déle, tak zadas zaměstnavatele o neplacené volno do 4 let, žádala si?

• Citovat
  • Upravit
15195
23.10.21 00:45

Když máš smlouvu na dobu neurčitou, jsi nadále normálně zaměstnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
23.10.21 01:05

Ze zákona ti musí držet místo 3 roky. Standardně se dělá, že se z personálního ozvou a domluví se další postup. Ovšem už jsem slyšela o případech, že daly ženě,, Áčko " a o výpovědi nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20926
23.10.21 05:11

Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, tak normálně do práce zavolej a res to, kdy budeš nastupovat. Ale 7 let na RD bys mohla být jen v případě, že bys měla 3 děti. Každopádně zpět do práce musíš nastoupit po 3 narozeninách dítěte. Pokud jsi tak neudělala a ani nic neřešila, tak opravdu můžeš mít vypoved, jelikož jsi vlastně nechodila do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.10.21 06:00
@Anonymní píše:
Ahoj
Před nástupem na mateřskou jsem pracovala ve firmě pár let a měla jsem smlouvu na dobu neurčitou. Na rodičovské dovolené jsem celkem 7 let. Teď bych se tam chtěla vrátit alespoň na nějaký čas, pokud to půjde (skloubit to časově s manželem).
Bavila jsem se s kamarádkou a ta mě straší že se možná nemám kam vrátit, ze zaměstnavatel drží místo jen 3 roky. Že už tam možná ani nejsem zaměstnanec…Výpověď!
Je to možné? To mi nikdo nedá nic vědět, nepřijde mi ani výpověď nebo něco, cokoliv?

A ty jsi celých 7 let nekomunikovala se zaměstnavatelem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
23.10.21 07:47

Tak zavolej do práce a domluv se ne :nevim:
Ty s nikým v práci nekomunikuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
23.10.21 07:54

Zamestnavatel drzi misto 3 roky, ale na kazde dite, muzes byt doma treba 12 let, kdyz mas treba 5 deti…jestli mas 3 deti ted za sebou, tak je to ok..jestli 2, tak to se opravdu uz nemusis mit kam vratit…ale i kdybys mela deti 3, tak jsi prece musela resit materskiu a tak ne? Tak v nejakem kontaktu jsi s nimi byla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
23.10.21 08:05

No pokud ses jim celých 7 let ani neozvala… proč by měli volat oni, ve tvém zájmu je mít práci :kytka:

• Citovat
  • Upravit
44208
23.10.21 08:09

Tři roky na každé dítě. Kolik máš dětí?
Minimálně s personálním oddělením jsi musela být v kontaktu, když sis vyřizovala PPM a MD, většinou se její předpokládaná délka nahlašuje dopředu, aby zaměstnavatel věděl, na jak dlouho má hledat zástup. Ta délka se v průběhu po dohodě obou stran může změnit. Zamestnavatel je povinen držet místo nejdéle 3 roky. Pokud se po této době dohodnete na neplaceném volnu, mělo by to být písemně. V tomto případě by Tě vyhodit neměl, ale může Tě potom dát na jinou pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.10.21 09:10

Ty budeš zaměstnanec snů, pokud jsi za sedm let nekomunikoval se zamestnavatelem. :roll:
Kolik je mladšímu dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.21 15:18

Nejmladšímu dítěti budou po novém roce 4 roky. A samozřejmě že o tom zaměstnavatel věděl, vždyť tam člověk musí doložit papíry. A jak dlouho budu na rodičáku vědět nechtěl! Vůbec to semnou neřešil!
A těm co poradit nechtějí fajn, vůbec se nevyjadřujte a nedělejte z člověka úplného hlupáka!!Bože

• Citovat
  • Upravit
9293
23.10.21 15:21
@Anonymní píše:
Nejmladšímu dítěti budou po novém roce 4 roky. A samozřejmě že o tom zaměstnavatel věděl, vždyť tam člověk musí doložit papíry. A jak dlouho budu na rodičáku vědět nechtěl! Vůbec to semnou neřešil!
A těm co poradit nechtějí fajn, vůbec se nevyjadřujte a nedělejte z člověka úplného hlupáka!!Bože

Tak to už ti místo držet nemusí. Budeš se muset domluvit přímo se zaměstnavatelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
23.10.21 15:22
@Anonymní píše:

A požádala si o neplacené volnou od 3. narozenin dítěte do 4 let? To je ve tvém zájmu, jinak si měla povinnost po 3. narozeninách nastoupit. Pokud ne, tak je to o vstřícnosti zaměstnavatele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
23.10.21 15:22
@Anonymní píše:

Když se nedomluví tak je to automaticky 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat