Konec rodičovské dovolené, mám se kam vrátit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Kolik je nejmladšímu dítěti? Pokud více než tři roky, tak má kamarádka podle mě pravdu. Pokud si déle, tak zadas zaměstnavatele o neplacené volno do 4 let, žádala si?
- Citovat
- Upravit
Když máš smlouvu na dobu neurčitou, jsi nadále normálně zaměstnaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze zákona ti musí držet místo 3 roky. Standardně se dělá, že se z personálního ozvou a domluví se další postup. Ovšem už jsem slyšela o případech, že daly ženě,, Áčko " a o výpovědi nevěděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, tak normálně do práce zavolej a res to, kdy budeš nastupovat. Ale 7 let na RD bys mohla být jen v případě, že bys měla 3 děti. Každopádně zpět do práce musíš nastoupit po 3 narozeninách dítěte. Pokud jsi tak neudělala a ani nic neřešila, tak opravdu můžeš mít vypoved, jelikož jsi vlastně nechodila do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj
Před nástupem na mateřskou jsem pracovala ve firmě pár let a měla jsem smlouvu na dobu neurčitou. Na rodičovské dovolené jsem celkem 7 let. Teď bych se tam chtěla vrátit alespoň na nějaký čas, pokud to půjde (skloubit to časově s manželem).
Bavila jsem se s kamarádkou a ta mě straší že se možná nemám kam vrátit, ze zaměstnavatel drží místo jen 3 roky. Že už tam možná ani nejsem zaměstnanec…Výpověď!
Je to možné? To mi nikdo nedá nic vědět, nepřijde mi ani výpověď nebo něco, cokoliv?
A ty jsi celých 7 let nekomunikovala se zaměstnavatelem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zavolej do práce a domluv se ne ![]()
Ty s nikým v práci nekomunikuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zamestnavatel drzi misto 3 roky, ale na kazde dite, muzes byt doma treba 12 let, kdyz mas treba 5 deti…jestli mas 3 deti ted za sebou, tak je to ok..jestli 2, tak to se opravdu uz nemusis mit kam vratit…ale i kdybys mela deti 3, tak jsi prece musela resit materskiu a tak ne? Tak v nejakem kontaktu jsi s nimi byla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud ses jim celých 7 let ani neozvala… proč by měli volat oni, ve tvém zájmu je mít práci ![]()
- Citovat
- Upravit
Tři roky na každé dítě. Kolik máš dětí?
Minimálně s personálním oddělením jsi musela být v kontaktu, když sis vyřizovala PPM a MD, většinou se její předpokládaná délka nahlašuje dopředu, aby zaměstnavatel věděl, na jak dlouho má hledat zástup. Ta délka se v průběhu po dohodě obou stran může změnit. Zamestnavatel je povinen držet místo nejdéle 3 roky. Pokud se po této době dohodnete na neplaceném volnu, mělo by to být písemně. V tomto případě by Tě vyhodit neměl, ale může Tě potom dát na jinou pozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty budeš zaměstnanec snů, pokud jsi za sedm let nekomunikoval se zamestnavatelem. ![]()
Kolik je mladšímu dítěti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejmladšímu dítěti budou po novém roce 4 roky. A samozřejmě že o tom zaměstnavatel věděl, vždyť tam člověk musí doložit papíry. A jak dlouho budu na rodičáku vědět nechtěl! Vůbec to semnou neřešil!
A těm co poradit nechtějí fajn, vůbec se nevyjadřujte a nedělejte z člověka úplného hlupáka!!Bože
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nejmladšímu dítěti budou po novém roce 4 roky. A samozřejmě že o tom zaměstnavatel věděl, vždyť tam člověk musí doložit papíry. A jak dlouho budu na rodičáku vědět nechtěl! Vůbec to semnou neřešil!
A těm co poradit nechtějí fajn, vůbec se nevyjadřujte a nedělejte z člověka úplného hlupáka!!Bože
Tak to už ti místo držet nemusí. Budeš se muset domluvit přímo se zaměstnavatelem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
A požádala si o neplacené volnou od 3. narozenin dítěte do 4 let? To je ve tvém zájmu, jinak si měla povinnost po 3. narozeninách nastoupit. Pokud ne, tak je to o vstřícnosti zaměstnavatele…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Když se nedomluví tak je to automaticky 3 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Před nástupem na mateřskou jsem pracovala ve firmě pár let a měla jsem smlouvu na dobu neurčitou. Na rodičovské dovolené jsem celkem 7 let. Teď bych se tam chtěla vrátit alespoň na nějaký čas, pokud to půjde (skloubit to časově s manželem).
Bavila jsem se s kamarádkou a ta mě straší že se možná nemám kam vrátit, ze zaměstnavatel drží místo jen 3 roky. Že už tam možná ani nejsem zaměstnanec…Výpověď!
Je to možné? To mi nikdo nedá nic vědět, nepřijde mi ani výpověď nebo něco, cokoliv?