Konec rodiny...

262
16.2.16 20:17

Konec rodiny...

Jsem nestastna. Mame konkretne v me rodine velmi nehezke vztahy. Konkretne ja se sestrou a ted uz asi i s matkou. Zaclo to tim, ze jsme se sestrou zacaly dohromady opravovat patro rodineho domu. Ja po urcite dobe na to nemela a taky jsem zalozila rodinu a tuhle opravu jsem odlozila na nedohledno. Sestra bez meho vedomi doopravila za me a ted chce penize. Vi, ze ji nic davat nebudu a ted to zkousi pres mati, Dnes byl telefión, kdy se me matka zeptala, kdy ji ty penize dam.Ja rekla, ze nikdy, vlozila jsem i tak do toho strasne moc, ale ted si budeme kupovat sve bydleni a mam sve deti…Vznikla z toho dost stavnata diskuze. Ja nekricela, ale rekla jsem svuj nazor co a jak. Matka polozila telefon. Vypada to, ze se rodina uplne rozpadne, vztahy nebyly nikdy nic moc, ale ted uz je to asi definitivum. Ja se vyrovnat se ztratou rodiny? Kdo si tohle zazil? bydlim dlouho v zahranici, takze pro me je Cr i rodnym domovem. Proto to hodne boli, navic mati neni nejmladsi…Jsem z toho dost zdeptana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
16.2.16 20:24

Jediný co ti poradit je vys.rat se na majetek a udobřit se. Případně nelpět na majetku a rychleto vyřešit. Proč teda sestře nedáš podíl na domku nebo nemovitost neprodáte, nepronajmete… fakt to nejde jinak?
Já toto viděla za svůj dlouhý život a ve své rozvětvené rodině už mockrát. Vždycky se ti lidé usmiřovali před smrtí nebo ti ostatní na pohřbech. Je to fakt škoda, ale to poznáte až za dlouho, ta zkušenost je nepřenositelná. No tak hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
16.2.16 20:26
@manoli píše:
Jsem nestastna. Mame konkretne v me rodine velmi nehezke vztahy. Konkretne ja se sestrou a ted uz asi i s matkou. Zaclo to tim, ze jsme se sestrou zacaly dohromady opravovat patro rodineho domu. Ja po urcite dobe na to nemela a taky jsem zalozila rodinu a tuhle opravu jsem odlozila na nedohledno. Sestra bez meho vedomi doopravila za me a ted chce penize. Vi, ze ji nic davat nebudu a ted to zkousi pres mati, Dnes byl telefión, kdy se me matka zeptala, kdy ji ty penize dam.Ja rekla, ze nikdy, vlozila jsem i tak do toho strasne moc, ale ted si budeme kupovat sve bydleni a mam sve deti…Vznikla z toho dost stavnata diskuze. Ja nekricela, ale rekla jsem svuj nazor co a jak. Matka polozila telefon. Vypada to, ze se rodina uplne rozpadne, vztahy nebyly nikdy nic moc, ale ted uz je to asi definitivum. Ja se vyrovnat se ztratou rodiny? Kdo si tohle zazil? bydlim dlouho v zahranici, takze pro me je Cr i rodnym domovem. Proto to hodne boli, navic mati neni nejmladsi…Jsem z toho dost zdeptana.

to je zase ta samá miliontáprvní diskuze???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.16 20:27

Na majetku nelpim, hned bych to prodala, kdyby bylo na me.Ale dole bydli matka a otec je taky spoluvlastnik a do toho my dve dcery…
Tohle nei poprve takove rozepre.Bylo toho mnohem vice, jednou jsme se s sestrou udobrily, myslela jsem, ze je ponaucena, ale za rok to zaclo na novo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.16 20:29
@Malaga píše:
to je zase ta samá miliontáprvní diskuze???

Proc? Pisu to ve zkratce po druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.16 20:35
@Ellusa píše: Četla jsem tvou minulou diskuzi, můj názor je, že si ty musíš ujasnit v sobě, jestli máš nebo nemáš zájem o kontakt s rodinou. Pokud ano, pak nečekej, že ti vyjdou v něčem vstříc, budeš podle toho, jak jsi to popsala, muset ustoupit ty, včetně toho, že asi nedostaneš zpět svou investici. Pokud nemáš, tak to řeš s advokátem, protože po dobrém se zřejmě opravdu nedomluvíte, ale samozřejmě nepočítej s tím, že by se vaše vztahy nějak urovnaly. Podle toho, jak jsi to popsala, oni o tebe zas takový zájem nemají, ale je to jen dojem z tvého popisu minule.

S matkou jo, ale se sestrou uz ne. V tom mam jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
16.2.16 20:39
@manoli píše:
Proc? Pisu to ve zkratce po druhe.

A proc nepokracujes v puvodni diskusi, kde byla cela situace podrobne popsana?

Takhle tu budou padat ruzne rady od tech, kdo necetli puvodni diskusi a neznaji vsechny detaily :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.16 20:46

@Pherenike Ale pokracuji, ale nikdo uz tam moc nepise. Navic je to trochu jinak, v predesle resim, jak vyresit tu financni situaci spolecnych prostoru a ted resim, jak se vyrovnat s tim, ze je konec rodiny, hlavne vztah s mati. Financni uz resit nemusim, tam ma jasno. potrebuji se vypsat, dnes mi po hovoru s matkou nebylo zrovna do zpevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
16.2.16 20:55

Peníze kazí charakter…mam část rodiny v zahraničí a prave peníze nas rozkmotrily, někdy mi to je lito, ale v životě uz jsem přišla o tolik lidi kolem sebe z různých důvodů, ze se clovek časem obrní a přijme tu situaci tak jak je. Hledám v životě jina pozitiva, v mem muži, synovi, tátovi a do minulosti se snažím tolik nehledet. Chapu, ze chces vztah s matkou zachránit, ale mně nepřijde, ze bys sestře byla neco dluzna nebo ona te upozornila, ze dal rekonstruuje? Ja bych byla uz ted moc hrda na to, abych ustoupila, když to není ma chyba, navíc by me tenhle přístup matky velmi mrzel, jaký mate jinak vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.16 20:58

@emamka89 Tak ono me to mrzi. Mamka byla vzdy chladna, zastani jsem nemela, ale vim, ze mladsi nebude a vidime se tak 1 krat rocne, proto to boli. Presto, ze me nikdy nepodrzela ten vtah nechci hodit za hlavu. Mmamu mame jenom jednu, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.16 21:00

Mam dve male deti a na babicku se ptaji presto, ze ona nei typicka babickovska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
16.2.16 21:06

Já bych zašla za terapeutem… lidi jsou různý, s tím nic nenaděláš a jo, mámu máš jen jednu, ale aby ten vztah fungoval je dobrý, když to funguje oboustraně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
16.2.16 21:09
@Gosi píše:
Já bych zašla za terapeutem… lidi jsou různý, s tím nic nenaděláš a jo, mámu máš jen jednu, ale aby ten vztah fungoval je dobrý, když to funguje oboustraně…

Jo o tom uvazuji. Pomoc nekoho nestraneho, ja uz cele roky, co zacly tyhle problemy beru AD. Ta rodina me dost nicila a stale nici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
16.2.16 21:15

@manoli zase? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
16.2.16 22:17

Ja třeba mamu nemam, zrekla se me, když mi bylo 11, když se ted narodil syn tak se začala ozyvat…neodpustila jsem…moji životní filozofií je, ze vždy muze byt daleko hur a muzu byt vdecna za…v každé životní etapě jsem doplnovala neco jiného, ted už tam navždy bude můj syn. Nenechala jsem se tím nikdy zlomit a naučila jsem se radovat z malickosti…nerikam neřeš to, to ne, zajdi urcite za terapeutem, ale pokud se to nevyresi, zamer se na své deti, manžela, přátelé a pokus se jit dal a nevlacej to dal jak kouli na noze, bude ti to brat energii a radost ze života, mamu mame jen jednu, ale i bez ni se da zit, vím o čem mluvim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová