Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj dámy. Obracím se na vás s takovým dotazem.
Slyšela jsem, že když člověk bere antidepresiva, tak to vysušuje oči a tím pádem nesnese čočky.
Jako člověk s -1,5 a -2 dioptrií nosím brýle, zároveň užívám i antidepresiva.
Brýle mi po pár letech začínají překážet. Začínám si uvědomovat, že mi to vadí a začínám se v tím cítit i nekomfortně, proto uvažují nad čočkami, ale nechci vyhodit peníze jen tak do vzduchu. Proto mě zajímá názor ( pokud tu někdo takový je) z vaší strany. Popřípadě zda jde třeba u očního zjistit, zda ty čočky mohu či ne
Díky všem a klidný týden
![]()
Antidepresiva jsem nebrala a přesto se mi oči začali vysušovat, asi po roce a půl nošení čoček. Teď jsem tři měsíce po laserové operaci a oči už se mi nevysušují. Myslím si, že to budeš muset risknout, dopředu to nezjistíš. Dříve jsem nosila při sobě umělé slzy, teď je vůbec nepoužívám.
Oči se mi občas vysušují i bez antidepresiv. hlavně v noci (používám kvůli nočním směnám a svému pohodli čočky které se nemusí na noc vyndavat) řeším to jednak umělými slzami a jednak tak že si dám třeba na den dva od čoček pauzu… Čočky určitě res přes svého očního, alespoň ty první…pak až zjistíš jaké mají mít parametry můžeš už objednávat z netu…
Ahoj holky, také neberu AD, ale poslední dva měsíce mám úplně řezavé oči a na očním mi zjistili syndrom suchého oka. Takze bohužel musím kapat, jinak se to fakt nedá. A nechápu, že to přišlo jakoby z ničeho nic, když ještě nedávno bylo vše ok. A máte to i tak, že když brečíte, že slzy skoro netečou? Je možné že ještě před dvěma měsíci jsem brečela 😔jak želva, když mi umřel králík a teď uz ze sebe nevytlačim skoro nic? Doktorka říkala, že už to tak bude napořád, ale teď tady čtu, že někomu pomohla operace? Myslíte, že to vysušování oči může nejak souviset s dioptriemi? Protože jsem šla na oční, že vidím špatně na dálku a nějak jakoby rozmazaně a ona mi krom toto suchého oka zjistila i dioptrickou vadu? Moc se omlouvám zakladatelce, že je to trochu mimo téma na co se ona ptala ![]()