Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, asi to sem nepatří, ale třeba máte doma někdo šikovného může, který mj by mohl poradit.
Mám Audi A4 b6 a před týdnem jsem šla natankovat s dojedeme 50km… Natankovala sem za 200 a ručicka se nezvedla.. ani dojezdove km…
Ujela sem ani to asi 15km a když sem se vrátila nedalo mi to a šla sem natankovat znovu za 200.. opět se ručička nezvedla… V tu chvíli tam byla natankovano za cca 500..
Dojezdove km se akorát furt ubírali stejně jako ručička… Obden sem teda radši tankovala… I ručička klesala až byla dole pod první červenou..
Do dnes jsme tankovali on den těch 200-300 podle toho kam se jelo a tak.
No a dnes přítel vyměnit baterii u auta a najednou se ručička zvedla po půlku nádrže s dojezdem 200km…
Nevíte čím to může být, že to tak blbne?
Je možné že je tam teď tolik te nafty?
Děkuju, pokud dotaz vadí smažu
@Terka2912 Tak jestli jsi každý druhý den tankovala, a neprojela to, tak ta nafta tam bude
Vím, že na to si se neptala, ale nikdy nepochopím, proč jen takový šprky do nádrže, hlavně při dnešních cenách. To bude asi tím, že se ta ručička nezvedla, protože ta nádrž byla vlastně pořád skoro prázdná. Za 200 to ani nemůže být znát ![]()
Nejspíš máš v nádrži čidlo zadělaný bordelem. To je stává, když ji máš věčně prázdnou. Naučte se tankovat do plné a máš po problému. A auto vám bude neskutečně vděčný.
@arinecka já neměla auto prázdný když sem šla tankovat… Neřeknu kdybych jezdila fakt na prázdno ale vždycky když tam byl dojezd 50km tak sem šla tankovat takže tam
vždy byla ta rezerva… A když se během 24h natankovalo za 600 tak by se přeci zvednout měla… vím že za 200 je prd ale po městě to stačí nevím za kolik je u vás Nafta ale u nás se drží na 43kc…
To je oproti Benzině třeba furt méně
@Terka2912 píše:
@arinecka já neměla auto prázdný když sem šla tankovat… Neřeknu kdybych jezdila fakt na prázdno ale vždycky když tam byl dojezd 50km tak sem šla tankovat takže tam
vždy byla ta rezerva… A když se během 24h natankovalo za 600 tak by se přeci zvednout měla… vím že za 200 je prd ale po městě to stačí nevím za kolik je u vás Nafta ale u nás se drží na 43kc…
Takže jsi měla ve třicetilitrové nádrži dva litry nafty…
To JE prázdná nádrž. Až ti jednou čerpadlo nasaje poslední hlt nafty i s tím bordelem v nádrži, tak si připrav pějnejch pár tisíc na opravu. A jak vidíš, tak to čidlo ti už dávno pořádně nefunguje, takže bych se na něj nespolíhala ani omylem. Promiň, ale takový zacházení s autem je na pár facek.
@Terka2912 píše:
No jo, ale jezdíš tedy na rezervu, a to je špatně. To bude určitě tím ![]()
Když musíš každou chvilku tankovat za 200, tak máš opravdu lepší, vzít plnou nádrž. Logicky ti to vydrží dýl, ušetříš jízdy k benzínce a auto ti poděkuje.
Taky si myslím, že by bylo vhodné natankovat plnou. On se mohl ten plovák klidně někde zaseknout, když je nádrž pořád skoro prázdná. A natankování za 200 je podle mě mimo rozlišovací schopnost čidla. Já dnes brala půlku nádrže (doplňovala jsem před cestou na plnou) a nechala na benzínce skoro 1500…
@Terka2912 píše:
Dobrý den, asi to sem nepatří, ale třeba máte doma někdo šikovného může, který mj by mohl poradit.
Mám Audi A4 b6 a před týdnem jsem šla natankovat s dojedeme 50km… Natankovala sem za 200 a ručicka se nezvedla.. ani dojezdove km…
Ujela sem ani to asi 15km a když sem se vrátila nedalo mi to a šla sem natankovat znovu za 200.. opět se ručička nezvedla… V tu chvíli tam byla natankovano za cca 500..
Dojezdove km se akorát furt ubírali stejně jako ručička… Obden sem teda radši tankovala… I ručička klesala až byla dole pod první červenou..
Do dnes jsme tankovali on den těch 200-300 podle toho kam se jelo a tak.
No a dnes přítel vyměnit baterii u auta a najednou se ručička zvedla po půlku nádrže s dojezdem 200km…
Nevíte čím to může být, že to tak blbne?
Je možné že je tam teď tolik te nafty?Děkuju, pokud dotaz vadí smažu
Aspon jednou natankuj vice (aspon 20 litru). Tak zjistis, jestli se rucicka hybe ![]()
Za prvé, když mám prázdnou nádrž, tak tankuji vždy plnou. Za druhé A4 B6 je starý totální křáp, který sotva proleze technickou, takže to auto bude mít své mouchy. A jestli jezdíš k pumpě tankovat za 200Kč, tak jen cestou na pumpu a zpátky projedeš zbytečně víc peněz, než když natankuješ rovnou plnou za 2000Kč.
Úplně mimo, ale připomnělo mi to ten vtip teď po tom skokovém zdražení: „Mě se zdražení nijak nedotklo, normálně vezmu za 350 a ještě mi do pětistovky zbyde na krabičku cigaret“ ![]()
@Zumpa píše:
Za prvé, když mám prázdnou nádrž, tak tankuji vždy plnou. Za druhé A4 B6 je starý totální křáp, který sotva proleze technickou, takže to auto bude mít své mouchy. A jestli jezdíš k pumpě tankovat za 200Kč, tak jen cestou na pumpu a zpátky projedeš zbytečně víc peněz, než když natankuješ rovnou plnou za 2000Kč.
Teda, tebe bych spíš tipovala na někoho, kdo jede dotankovat jakmile má nádrž z poloviny plnou a ty vyjíždíš do rezervy, jo? ![]()
@Zumpa nevím v jakém stavu auto máte vy ale já v dobrým, technickou mám novou a prosla ![]()
Ježišiny prostě jeď na pumpu naber do plna… a jak projedeš naber znovu… já už vidím dojezd pod 100km jdu nabrat do plna a hotové.. jezdít pořád pro necelých 5 litru to by mě fakt bavilo… a není ani dobré pro auto tak jít do sucha…
@Terka2912 píše:
@Zumpa nevím v jakém stavu auto máte vy ale já v dobrým, technickou mám novou a prosla
No, zrovna to čidlo evidentně úplně cajk není…