Kontroly a strach z potratu

25.10.24 06:32

Kontroly a strach z potratu

Ahoj,
chtela jsem se zeptat jak casto jste chodily na kontroly? byla jsem na prvnim screeningu tyden zpatky a dalsi kontrolu mam za mesic.. To cekani je nekonecne a jsou dny kdy me prepadne fakt strach jestli je vse v poradku.. Z priznaku me asi jen sem tam boli podbrisek, nebo spise tlaci obcas pichne, chodim casto curat. Jinak nic nepozoruju a i tak neustale plasim. Vim, ze to neovlivnim, jen se z toho asi potrebuju nekomu vykecat a zkratit si cekani na dalsi kontrolu. Doted bylo vse dobry, jen jednou zminila lekarka, ze mozna mam srdickovou delohu, ale na screeningu doktor nic nerekl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53
25.10.24 07:19
@Liliana336 píše: Více

Myslím, že ten strach z neznáma zažívá každá žena, co čeká.
Pokud lekar říkal, že je vše v pořádku, duveruj mu. K děloze se příště zeptej na kontrole, stále se vše vyvíjí.
Jinak některá pociťuje bolesti, jiná ne. U mě přetrvává nevolnost ještě teď na začátku 16. týdne, někdo ma jen jemné pocity v břiše.
Pro klid duše doplňuj vitamíny, snaž se rozumně hýbat, věřím, že tak pro sebe i to v břichu uděláš maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
25.10.24 08:13
@Liliana336 píše: Více

Ahoj,

chápu tě, všechny jsme byly nervozní. Ale věř, že čím méně zásahů, tím lépe. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
25.10.24 09:06

Žiju v zahraničí a pokud nejsou problemy, tak ultrazvuk jen ve 12. a 20. týdnu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.10.24 09:19

Jsem v 19. Tydnu a cítím se úplně stejne. Ten čas mezi kontrolami mi přijde silene dlouhý, ale tak to asi proste je. Už vždycky bude strach z něčeho ohledně dítěte. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
26.10.24 11:51

Přirozeně máte strach a obavy. Dostala jste se do situace, kdy defacto nemůžete mít kontrolu skoro nad ničím. Jste odkázaná na to, zda to dopadne nebo ne. Sama to můžete ovlivnit tak málo, že to skoro nestojí za řeč. Dnešní doba je skvělá v tom, že máme spoustu informací a spoustu způsobů, jak ovlivnit skoro vše v našem životě. Zvlášť co se týče zdravotního stavu. Ale přinesla i jednu nevýhodu. A sice že jsme si odvykli žít a fungovat v nejistotě. Proto nás tak vyvádí z míry. Dříve s nejistotou žili neustále, proto se do ní uměli lépe uvolnit… Tak snad vám pomůže vědomí, že je to přirozený důsledek toho, v jakém žijeme světě a že je zcela v pořádku, že to cítíte tak, jak to cítíte. To si řekněte: „Cítím strach a nejistotu. Je zcela v pořádku, že to tak cítím a dovoluji si se tak cítit.“ Zkrátka s tím nebojujte, přijměte, že to tak máte. Uleví se vám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
8.11.24 19:27

Rozumím, mám to úplně stejně. První screening mě uklidnil, ale zdaleka není úplný klid. Snažím se důvěřovat :srdce: moc držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí