Bolesti a nepohodlí na konci těhotenství

Anonymní
24.10.24 13:46

Bolesti a nepohodlí na konci těhotenství

Ahoj maminky, máte/měly jste na konci těhotenství bolesti a jiné neduhy? Je vůbec možné nemít poslíčky a pak rovnou bum a porodit?
Krom klasického pálení žáhy a ufuněnosti mě pořád něco bolí. Buď mi bolestivě tvrdne břicho, nebo mě píchá dole, neustále mám pocit, že mě malý snaž už roztrhne, jak to tlačí. Občas jsou to poslíčci sledovatelní po časových intervalech, ale většinou je to taková „stálá“ nepříjemná bolest jako když bolí hlava nebo zuby, prostě o tom pořád víte.
Uklidněte mě, že to máte, znáte.
Jsem ve 37tt a už stříhám metr :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
24.10.24 14:07

Helec každá konec těhotenství má jinak…. Někdo je víc unavený, bolavý,… jiná zase plna energie a finišuje přípravy 🙏🏻

Bohužel nezbývá nic jiného než přečkat.

Některá si protrpí začátky (třeba jako já, 17 týdnu zvracení….) a jiná zase konec 🙏🏻

Zkoušela si třeba krátké procházky, nějaké protáhnutí nebo cokoliv jiného? Vím, že mě to třeba pomáhalo. Aj gymnastický míč případně tepláčky sprcha byla úleva.

Ale neboj, určitě v tom nejsi sama!
Posílám sílu 🍀

• Citovat
  • Upravit
3871
24.10.24 14:19

Ano, je to normální a náročný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.24 21:33

Zdravím :)

Já jsem poslíčky neměla, ale celkově jsem si připadala jako slon v porcelánu. Obří břicho, naštěstí aspoň poslední 2 týdny mě přestala pálit žáha.

Nakonec večer před porodem mi tvrdlo v pravidelných intervalech břicho (40+2), bez bolesti, šla jsem spát a v 1 ráno jsem se vzbudila s kontrakcemi po 3 minutách. V půl 7 byly 4 kg lásky na světě.

Takže porodit bez poslíčků určitě jde :D

• Citovat
  • Upravit
287
25.10.24 08:02

Tohle je na konci těhotenství úplně normální, většina maminek zažívá různé bolesti a nepohodlí, hlavně kvůli tlaku miminka a přípravě těla na porod. Některé ženy nemají poslíčky vůbec a porodí rovnou, takže je to určitě možné. Vydrž, už to máš skoro za sebou—každý den navíc je krok blíž k tomu, aby miminko bylo připravené přijít na svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
25.10.24 10:14

Mě strašně bolí klouby a občas v tříslech, když mám skříplý nerv. Oteklé nohy taky občas bolí a poslíčky jsou kapitola sama o sobě. Přesto všechno se teď cítím na vrcholu sil. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
25.10.24 18:07

Ano, taky trpím, začátek těhotenství byl absolutně v pohodě, kdybych neměla v ruce ultrazvuk, vůbec bych nevěděla, že jsem těhotná. Zlom přišel, když nastaly v srpnu ty šílené vedra. Byla jsem cca v 6 měsíci. To byl nejhorší měsíc mého života. Najednou mě začalo všechno bolet, začaly křeče v nohou, pálení žáhy, nespavost a trvá to prakticky až do teď. Jsem 35 týden a taky stříhám metr. Mám pocit, že se mi taky roztrhne břicho, protože to naše dítě je velké, nebo prostě dlouhé, protože jsme oba s partnerem vysocí. Takže se furt protahuje a tím já trpím. Nesnáším řeči typu vyspi se teď, pak se nevyspíš. Mám vždycky chuť dotyčnému plesknout. To je furt wc, kopání všude možně, návaly horka a bolest vlastně všeho. Já už se jenom modlím, ať už je venku, ale musím to ještě chvilku vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí