Kontroly s UTZ každých 14 dní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69125
12.7.21 17:57

Ač nejsem zastáncem přehnaných ultrazvuků „jen tak pro pokochání“, tak ve chvíli, kdy jsi nějakým způsobem riziková, benefit ultrazvuku výrazně převyšuje všecka teoretická rizika. Taky jsem byla v druhém těhotenství na utz pečená vařená, ale prostě doktoři rychle zkontrolovali, co potřebovali, a byl klid. Rozhodně mnohem větší, než kdyby pod heslem „mnoho ultrazvuků škodí“ na to u rizikové pacientky kašlali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
12.7.21 17:58
@Anonymní píše:
@Misasisi a jak casto ty kontroly mas prosim? :) o tom to hlavne je… ja kazde 2 tydny.

Tak ze začátku jsem je měla každých 14 dni a to mám tehu v pořádku ale dr. To tak dělá.. mám kontroly každý měsíc. A teď každý týden. 😊Půjdu na monitor na ozvy a za chvíli rodim takže jsem ráda že jsem pod dohledem. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 18:07

@Danuska89 to me moc mrzi… a dekuji za ujisteni, je pravda, ze kazdy ten ultrazvuk trva max 3 minuty, takze se asi nic hrozneho nestane… jen je fajn to slyset :andel:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.21 18:08

@Misasisi tak ke konci tehotenstvi to je jasna vec, to bych se taky nebala, to se kontrolovat musi… tak at vse dobre dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.21 18:11

@ugluk jeste jako rizikova uplne oznacena nejsem, ale vzhledem k tomu tvrdnuti me radsi sleduji… zatim je vse ok a moc moc doufam, ze i zustane :srdce: dekuji za zpravu

• Citovat
  • Upravit
2690
12.7.21 18:12
@Anonymní píše:
@Misasisi tak ke konci tehotenstvi to je jasna vec, to bych se taky nebala, to se kontrolovat musi… tak at vse dobre dopadne :kytka:

Díky ale bát se nemusíš ult ba naopak buď ráda… Někdo dělá 3 ult za celé tehu a Toť vše.. Lepší je vědět a být v klidu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.7.21 19:32

Já měla v prvním těhu ultrazvuk co 14 dní úplně od začátku a nijak to miminku neublížilo. Ve druhém těhu nemám žádné komplikace a mám ho 1× za měsíc. Ničeho se neboj, ten ultrazvuk předpokládám trvá vždy několik sekund, takže to mimču neublíží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 20:29

@Thomassss vaginalni chvili, normalni cca 2-3 minuty… ale dneska mi delali nakonec i srdecni ozvy, malymu se mu asi vubec nelibilo, hrozne se mlel a jeste mi rekli, ze je to doppler co se dela na konci tehotenstvi a ten je pry nejhorsi… achboze, chudacek malej tolik ultrazvuku :(

• Citovat
  • Upravit
3958
12.7.21 20:33
@Anonymní píše:
@Thomassss vaginalni chvili, normalni cca 2-3 minuty… ale dneska mi delali nakonec i srdecni ozvy, malymu se mu asi vubec nelibilo, hrozne se mlel a jeste mi rekli, ze je to doppler co se dela na konci tehotenstvi a ten je pry nejhorsi… achboze, chudacek malej tolik ultrazvuku :(

To se kvůli tomu tak nenervuj. Pokud nic miminku není, tak řekni doktorce, že ultrazvuk přes břicho chceš jen 1× měsíčně, ten čípek, pokud se zkracuje, je asi dobré kontrolovat častěji, ale to je opravdu chvilička, to mimču neublíží.
Nestojí to za to, aby ses takhle nervovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 20:40

@Thomassss dneska jsem musela na pohotovost, doktorka ma dovolenou a zase se to zhorsilo… ale mam uz strasny nervy z toho vseho, kdyz vidim, ze se mu to tak strasne nelibi… nechci mu skodit tim, ze budu precitlivela a budou me vysetrovat casteji, nez je zdravo. Ale vzdycky si rikam, lepsi jet a mit klid, nez neco zanedbat. Ale pak jsem hotova z toho jak casto to miminko timto vsim zatezuju… :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
1113
12.7.21 20:51
@Danuska89 píše:
@Le_lenaz není nebezpečný. Nechápu, kde na tyhle informace lidi chodí. 8o 8o 8o Mašiny, co by zahřály plodovou vodu dítěti, musí mít frekvenci v desítkách až stovkách MHz, čehož nedosahuje snad žádný v porodnictví používaný doppler nebo klasický UTZ včetně Angelsoundu. Teoretická rizika poškození plodu jsou v případě, ze bys na plod desítky hodin tím UTZ v kuse mířila, čehož při běžných kontrolách nebo užívání doppleru proste nedosáhneš…fakt tohle jančení kolem ultrazvuku / doppleru je fakt mimo mísu. Hlavně, že si každá druhá neodpustí pivko nebo vínko v těhotenství, ale pozor na UTZ, zahřeje tu vodu. :zed: :lol:

Jo tak, nějaká šílená teorie zas. :roll: Já jsem si říkala co má znamenat. Já teda používám i AngelSound tak snad mi z toho mimina nevyroste mutant. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
12.7.21 21:10

@Danuska89 Hele ja nejancim, napsala jsem, ze je ze utz moznosti nejnebezpecnejsi, nikoliv ze zabiji deti zleva zprava :roll: Ze si z toho někdo ve strachu vytahne jen slovo nebezpeci, za to ja nemuzu, ale ok, beru, mela jsem to napsat inteligentneji a s ohledem na ctenare.
Sama jsem srdce slysela rada vždy.
Ale ano, doppler vyviji vyssi teploty nez běžný zobrazovaci utz, takze v teoreticke rovine je nejhorší z nich, samozrejme nekolikavterinova expozice plodu nemuze ublizit a uz desetileti by se rodily poskozene děti, kdyby tomu bylo naopak. Lekari sami, pokud vim, jedou podle principu ‚pro jistotu‘, takze dopplera pouzivaji jen po nezbytnou dobu k diagnostice. Jak jsem psala, za pravidelne a častějsi utz v pripade hroziciho predcasneho porodu bych byla vdecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
12.7.21 21:44

@Villanelle v pohodě :kytka: Já jenom, že se s tím setkávám celkem často, že ženské se boji UTZ a doppleru, protože “zahřívá vodu” apod. Tak jsem to uvedla jen na pravou míru, za jakých podmínek nějaké riziko hrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
12.7.21 22:36

Vůbec se nestresuj ten ult trvá chvíli a nic se stát prostě nemůže. Věř mi. Je lepší když tě zkontroluji než když se něco zanedba 🍀takže se zbytečně nestresuj, tim stresem ublížís mimcu víc jak ult

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí