Důvody pro neschopenku v těhotenství

291
12.7.21 10:33

Důvody pro neschopenku v těhotenství

Hezký den :)

Jaké jsou obvykle důvody pro vypsání neschopenky v těhotenství nejedná-li se o rizikové těhotenství?
Pracuji ve školství, nyní čerpám dovolenou, která mi končí 25.8. Nástup na mateřskou budu mít cca ve druhé polovině září. Řeším teď, co od toho 25.8 do nástupu na MD. Nejjednodušší mi přijde právě neschopenka. Dr mi ji napíše, ale musím přijít s něčím, co napíše do diagnózy.
Prosím o tipy, co vše je v těhu možno použít jako podklad pro neschopenku, nějaké těhu neduhy zažívám, ale co z toho je relevantní, to už nevím.. Hlavně, prosím, nepsat poučky typu, že mi mají dát jinou práci, nebo doma za 100%plat atd, ono to v tom školství tak jednoduché není, ale to tu řešit nebudu..
Přeji krásný den
Děkuji moc 🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
12.7.21 10:35

Ono je to vcelku jednoduché, pokud ti nic není, tak na neschopenku nemáš nárok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 10:35

@BaruTeri
Mně paní doktorka napsala neschopenku ihned v 4TT a to bylo vše v pořádku..třeba zkusit jiného Dr?

• Citovat
  • Upravit
4136
12.7.21 10:36

Neplacené volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
12.7.21 10:36

To je zas dotaz takhle při pondělku. Těhotenství není nemoc… Práci nemáš fyzicky náročnou, tak hybaj do práce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
12.7.21 10:37
@Anonymní píše:
@BaruTeri
Mně paní doktorka napsala neschopenku ihned v 4TT a to bylo vše v pořádku..třeba zkusit jiného Dr?

Jasně…proč si bezdůvodně neválet šunky doma a nechat si za to platit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
12.7.21 10:38

No můžeš si něco vymyslet, já ji i prvního dostala kvůli šíleným nevolnostem, nemohla sem ani dojít do prace, natož stát i 12 hodin nad jídlem a prodávat ho zákazníkům. U druhého sem ji pak dostala, když mi prasknul hematom a šíleně jsem krvácela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190

@BaruTeri Domluv se s řiditelkou na nějakém řešení - neplacené volno, náhradní volno nebo normálně náhrada platu. Vymýšlet si vybájené diagnozy na 14 dní mi přijde hloupost. Předpokládám, že škola by z toho stejně nic neměla, kdybys měla nastoupit na 14 dní s megapupkem. Akorát nechápu, proč sis tu dovolenou nenechala spíš na září.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli

A proč nemůžeš do práce? Tak budeš ještě měsíc učit a pak půjdeš na mateřskou…

• Citovat
  • Upravit
53190
12.7.21 10:41
@Janli píše:
A proč nemůžeš do práce? Tak budeš ještě měsíc učit a pak půjdeš na mateřskou…

On by to asi nebyl ani měsíc - píše ve druhé polovině září nástup na MD a děti jdou do školy 6.9. :nevim: Ale jako řešit tohle měsíc předem - jako by neuměla do dvaceti počítat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.7.21 10:41
@BaruTeri píše:
Hezký den :)Jaké jsou obvykle důvody pro vypsání neschopenky v těhotenství nejedná-li se o rizikové těhotenství?
Pracuji ve školství, nyní čerpám dovolenou, která mi končí 25.8. Nástup na mateřskou budu mít cca ve druhé polovině září. Řeším teď, co od toho 25.8 do nástupu na MD. Nejjednodušší mi přijde právě neschopenka. Dr mi ji napíše, ale musím přijít s něčím, co napíše do diagnózy.
Prosím o tipy, co vše je v těhu možno použít jako podklad pro neschopenku, nějaké těhu neduhy zažívám, ale co z toho je relevantní, to už nevím.. Hlavně, prosím, nepsat poučky typu, že mi mají dát jinou práci, nebo doma za 100%plat atd, ono to v tom školství tak jednoduché není, ale to tu řešit nebudu..
Přeji krásný den
Děkuji moc 🌸

Ono ani nic jiného napsat nejde. Pracuješ ve školství - tedy pravděpodobně jako učitelka. Jistě, od září asi nebudeš 3 týdny učit v nějaké třídě, abys pak hned nastoupila na mateřskou, ale to přece není tvoje starost. Jsi zaměstnaná, čerpáš dovolenou a po dovolené se klasicky vracíš do práce, ze které odejdeš v termínu stanoveném gynekologem na mateřskou. Tohle bych vůbec neřešila, že pro tebe není práce, je to na zaměstnavateli, co ti přidělí.
Přijde ti morální pobírat nemocenskou od státu, z našich daní, jen tak pro nic za nic? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 10:43

@prokr nechápu, proč jsou tady všichni tak útoční…
Práci, kde se každou noc dostaneš do rvačky, nosíš x kilo navíc..zbraň, teleskop atd… Noční, svátky, patky…
Já myslím, že jsem tomuto států a lidem za roky prace dala a pomohla dost, tak snad si můžu dovolit být doma a neohrožoval svoje dítě.

• Citovat
  • Upravit
36556
12.7.21 10:44
@Kriss Tina píše:
No můžeš si něco vymyslet, já ji i prvního dostala kvůli šíleným nevolnostem, nemohla sem ani dojít do prace, natož stát i 12 hodin nad jídlem a prodávat ho zákazníkům. U druhého sem ji pak dostala, když mi prasknul hematom a šíleně jsem krvácela.

Nevolnosti si představit dovedu, ale jak jsi simulovala to šílené krvácení? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
12.7.21 10:44
@Anonymní píše:
@prokr nechápu, proč jsou tady všichni tak útoční…
Práci, kde se každou noc dostaneš do rvačky, nosíš x kilo navíc..zbraň, teleskop atd… Noční, svátky, patky…
Já myslím, že jsem tomuto států a lidem za roky prace dala a pomohla dost, tak snad si můžu dovolit být doma a neohrožoval svoje dítě.

Tak ale to je nevhodná práce, tam ti měli zajistit jiné místo, co může dělat těhotná, to není důvod k neschopence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34278
12.7.21 10:46

@BaruTeri Vždytˇto je pár dní, to nezvládneš jít do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí