Důvody pro neschopenku v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66852
12.7.21 11:09

A diagnozu nemas vymyslet ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
12.7.21 11:10

@BaruTeri řekni doktorovi buď zvracení nebo že se ti děla mdlo ( tlak). Já měla velmi nízký tlak a sekla jsem sebou i na obyčejnému nákupu v Tescu. Později už jsem se nezvládala ani pomalu zvednout, padala jsem jak hruška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 11:10
@matkabagristy píše:
@BaruTeri nenech se rozhodit. Pracuju dlouho ve skolstvi, lidi si neuvedomuji, ze to mame nastavene tak, ze se snazime vyjit si vsichni navzajem vstric. Zkus se domluvit s gynekologem, ja v tomto nikdy problem nemela. Vzdycky mi vysel vstric. V jinem pripade komunikuj s vedenim. Vim, ze tezke, bo v dosahu budou az na konci srpna. Oni pak budou muset vymyslet, co s tebou.

Děkuji moc…
Jsem z toho hrozně nešťastná…
Pán ředitel mi naznačil, jak by to bylo nejjednodušší, já se snažím vyjít vstříc, hledala jsem jen radu..
Nečekala jsem, že ženské tady dovedou být tak nenávistné.. Nová zkušenost. Děkuji za pozitivní slova. Přeji krásný den 🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 11:12
@matkabagristy píše:

Jasně, že ne diagnózu jako takovou, kterou dr píše do papírů. Myšleno tak, že jí popisi zdravotní potíže, které mě provází během těhotenství a dr už diagnózu uvede sama.. No naštěstí jsem pár odpovědí našla, takže přesto díky a hezký den 🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
12.7.21 11:12

@Janli spis u policie, ve veznici se fakt denne do rvacky nedostavas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.21 11:13
@BaruTeri píše:
A co vám na tom vadí, že se zrovna tady ptám teď? To je nějak smerodatne? Ředitel neměl celé jaro kapacitu na to vymýšlet tři týdny v září, když nevěděl kvůli covidu, co bude v březnu. Řešili jsme to nutné, zbytek jsme konzultovali v červnu. S tím, že mě zaměstnavatel sám odkázal na neschopenku a vy mě tady hanite za co? U dr na kontrole jsem byla až teď v červenci. Řekla mi, že mám příště říct, jakou diagnózu mi má napsat, tak se ptám. Co je na tom divného?

Jenže to jsi nenapsala. Pokud tě ředitelka přímo odkázala na neschopenku, pak je to sice běžná praxe, nicméně defacto nezákonná :nevim: Že se tu rozčilujeme na 60 % platu, ale 100 % nám nevadí - to ti nedošlo, že neschopenku platí stát (z našich daní), kdežto těch 100 % by platil zaměstnavatel? :mrgreen: Hele, já tě chápu, ale tak vymyslet si diagnozu snad zvládneš ne? Pokud teda chceš být vážně doma s vycházkama a nižsím platem. Řekneš, že jsi unavená, bolí tě záda nebo co já vím, prostě běžné neduhy konce těhotenství. Nediv se, že se tu na tebe holky snesly, on je to takový běžný kolorit - že se ženským s počůraným testem přestane chtít makat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 11:13
@nikinnna píše:
@BaruTeri řekni doktorovi buď zvracení nebo že se ti děla mdlo ( tlak). Já měla velmi nízký tlak a sekla jsem sebou i na obyčejnému nákupu v Tescu. Později už jsem se nezvládala ani pomalu zvednout, padala jsem jak hruška.

Děkuji moc. Nízký tlak mám teď hodně. Systolicky nižší normál, ale diastolický mívám kolem 50 a cítím to na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
12.7.21 11:14
@BaruTeri píše:
Jasně, že ne diagnózu jako takovou, kterou dr píše do papírů. Myšleno tak, že jí popisi zdravotní potíže, které mě provází během těhotenství a dr už diagnózu uvede sama.. No naštěstí jsem pár odpovědí našla, takže přesto díky a hezký den 🌸

no, takze jen potrebuje podklady pro stanoveni diagnozy, to nejak date dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16295
12.7.21 11:14

@BaruTeri V klidu, zavolej svojí doktorce, otevřeně jí řekni, jaká je situace, a zeptej se, jestli je neschopenka od toho 25.8. do nástupu na PPM možná nebo ne. Nic si nevymýšlej, působilo to jen trapně. Osobně si myslím, že doktorka řekne „neřešte to, vypíšeme neschopenku“.
Pokud nechceš být omezena vycházkami, tak nezapomeň, že na PPM můžeš nastoupit už 8 týdnů před termínem porodu, tím se to třeba posune v září a šlo by třeba jen o 1-2 týdny, a na ty bych řediteli našla zástupnou práci, kterou pro něj můžu udělat. Protože za tu dobu 1-2 týdne by sice ušetřil něco na náhradě mzdy, ale zase by si zkomplikoval život administrací neschopenky, takže já být ředitelem, nějakou práci ti najdu (ředitel bude mít se začátkem školního roku určitě agendy dost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6754
12.7.21 11:15

Ja měla neschopenku kvůli krvácení hned od začátku, ale pokud doktorovi vysvetlis situaci, tak ti ji dá. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
12.7.21 11:15
@unuděná píše:
Jenže to jsi nenapsala. Pokud tě ředitelka přímo odkázala na neschopenku, pak je to sice běžná praxe, nicméně defacto nezákonná :nevim: Že se tu rozčilujeme na 60 % platu, ale 100 % nám nevadí - to ti nedošlo, že neschopenku platí stát (z našich daní), kdežto těch 100 % by platil zaměstnavatel? :mrgreen: Hele, já tě chápu, ale tak vymyslet si diagnozu snad zvládneš ne? Pokud teda chceš být vážně doma s vycházkama a nižsím platem. Řekneš, že jsi unavená, bolí tě záda nebo co já vím, prostě běžné neduhy konce těhotenství. Nediv se, že se tu na tebe holky snesly, on je to takový běžný kolorit - že se ženským s počůraným testem přestane chtít makat :mrgreen:

hele, ty mudrlantko a kdo myslis, ze dava skolam penize na vyplaty zamestnancum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.21 11:19
@matkabagristy píše:
hele, ty mudrlantko a kdo myslis, ze dava skolam penize na vyplaty zamestnancum?

Tak je to ale stejně rozdíl, jestli stát platí 60 % za nicnedělání, nebo 100 % za plné nasazení nemyslíš, mudrlantko? ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 11:19
@unuděná píše:
Jenže to jsi nenapsala. Pokud tě ředitelka přímo odkázala na neschopenku, pak je to sice běžná praxe, nicméně defacto nezákonná :nevim: Že se tu rozčilujeme na 60 % platu, ale 100 % nám nevadí - to ti nedošlo, že neschopenku platí stát (z našich daní), kdežto těch 100 % by platil zaměstnavatel? :mrgreen: Hele, já tě chápu, ale tak vymyslet si diagnozu snad zvládneš ne? Pokud teda chceš být vážně doma s vycházkama a nižsím platem. Řekneš, že jsi unavená, bolí tě záda nebo co já vím, prostě běžné neduhy konce těhotenství. Nediv se, že se tu na tebe holky snesly, on je to takový běžný kolorit - že se ženským s počůraným testem přestane chtít makat :mrgreen:

Jde o to, že já se na něco ptám a nenapadlo mě, že tady budu muset rozepsat celý příběh.. Prostě padl dotaz, nic víc, nic míň. Ono urážet hned bez znalosti kontextu je snadné, ale moudrejsije zdržet se komentáře, když neznám odpověď. Nevidím na mém dotazu nic špatného. Já doposud pracovala bez přestávky, jak jsem již psala i přes nevolnosti, virozu a kde co. Chodila jsem do práce i v době dovolené, kdy měly děti prázdniny, protože konkrétní žáci to potřebovali. Mně jde jen o řešení situace a taky trochu snahy vyjít vstříc svému vedení. Vím, že mám nárok na víc, ale my si v práci vycházíme vstříc v různých životních situacích, ani jsem se nad tím nepozastavila, protože mě super vedení zase třeba jindy vyšlo vstříc mně. Ty procenta platu jsem jen placla, protože jsem státní zaměstnanec, takže jaksi jde plat ze státního rozpočtu tak či tak… Takze ve výsledku dvě zaměstnankyně pro jednu pozici se 100% nebo jedna z nich se 60%procenty doma není nic, co by tady mělo budit vlnu nevole.
O to ale vůbec nejde. Jde o okamžitou kritiku, která se zde snesla. Přitom se stačilo zeptat, pokud někomu něco nesedělo, já ráda odpovím.
Každopádně moc děkuji za koment :srdce:

Příspěvek upraven 12.07.21 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
12.7.21 11:20
@unuděná píše:

Takze ona potrebuje v sedmem mesici PN a klove se do ni vcele s tebou, protoze jine chodi po pocuranem testu na neschopenku. Jo, to ma logiku 8o.

• Citovat
  • Upravit
5074
12.7.21 11:22
@matkabagristy píše:

tak on se evidentne doktor chce kryt, kdyby neco bude to na pacientku, ze lhala o priznacich.

A je jasne, ze reditel preferuje neschopenku, je to pro nej nejlevnejsi varianta.

Příspěvek upraven 12.07.21 v 11:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky