Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@DanielaD píše:
přestávku každých 45 minut, kdo to má?
Byla jsi někdy ve škole? Ono je to super na papíře. Skončí hodina, pár minut se zdržíš, protože děti něco potřebují, pak přeběhnout na další, cestou tě někdo zastaví s něčím důležitým a najednou zvoní a ty nemáš věci na další hodinu a máš být někde jinde.
Já jsem si začala nosit čaj v termosce, protože uvařit si ho často ani nestíhám a to musíme být ve škole v 7.30 a učíme od 8.
Příspěvek upraven 12.07.21 v 12:54
@DanielaD píše:
nepíšu, že máš přestávku ty, ale žáci, ty si můžeš za 45 minut odpočnout, napít, sednout, projít, WC já nevím co.
Jak jsem již jednou uvedla, to je právě to, co si myslíte, ale opak je pravdou. Nemám přestávky, takže nemůžu si sednout, odpočinout, najíst a nevím co vše si představuješ.
Naopak pít snad ve většině profesí můžeme všichni i v průběhu, chápu, že někde to zcela nejde, ale tak rozšířený problém to nebude.
Sorry, ale spousta osobních zkušeností ti tu bude k ničemu. Já třeba skončila na neschopence kvůli silnému krvácení (slabší jsem měla celý první trimestr), později mi zase hrozil předčasný porod, takže jsem měla klidový režim. Mohla jsem mít neschopenku hned od začátku, protože mi ji při těhotenství po IVF nabídli automaticky, takové těhotenství se bere jako rizikové. Všechny tři důvody jsou ti k ničemu.
@BaruTeri píše:
Jak jsem již jednou uvedla, to je právě to, co si myslíte, ale opak je pravdou. Nemám přestávky, takže nemůžu si sednout, odpočinout, najíst a nevím co vše si představuješ.
Naopak pít snad ve většině profesí můžeme všichni i v průběhu, chápu, že někde to zcela nejde, ale tak rozšířený problém to nebude.
V době těhotenství jsem teda porušovala to, že bych před dětma neměla jíst a pít. Chodila jsem do hodin i s bonbonem. Záchod jsem naštěstí vydržela, ale při dozoru bylo občas nutné si odskočit, ale bylo mi to tolerováno.
@Aspera píše:
@BaruTeri u nás by nebyl problém nastoupit i do práce. Bys tam na tu dobu dostala buď záskok za někoho nebo nějaké papíry atd.
Ale pokud chceš na neschopenku tak bolest zad, nevolnost, otékání nohou atd. Sice jsem jako učitelka učila až do nástupu na metařskou, ale byla jsem jedna z mála za poslední dobu. Většina skončila na neschopence už dřív. Ono to není ve školství žádná sranda, byť si hromada lidí myslím, že si jen pijeme kávičky a povídáme s dětičkama.
Já bych taky raději do práce. Než tohle řešit. Ještě jednou v té věci s ředitelem budu, ale neschopenka bylo to, co mi bylo řečeno, že je obvyklé. Že by mě tam v tak pokročilém stádiu právě moc nechtěli
no uvidím
@Serpentini píše:
Sorry, ale spousta osobních zkušeností ti tu bude k ničemu. Já třeba skončila na neschopence kvůli silnému krvácení (slabší jsem měla celý první trimestr), později mi zase hrozil předčasný porod, takže jsem měla klidový režim. Mohla jsem mít neschopenku hned od začátku, protože mi ji při těhotenství po IVF nabídli automaticky, takové těhotenství se bere jako rizikové. Všechny tři důvody jsou ti k ničemu.
Ano, vím, o co jde na rizikovém.. To ale není předmětem diskuse. Nicméně děkuji za podnět ![]()
@matkabagristy píše:
ktery ucitel to nevi?
Třeba ten, který zadal dotaz?!
@BaruTeri Sorry, mám nemocné dítě a málo jsem v noci spala. Unavená matka no. Pochopila jsem to tak, že se ptáš na osobní zkušenosti s důvodem pro neschopenku v těhotenství.
Dočítám diskuzi a chápu, že předmětem diskuze má být najít něco, co bys řekla doktorce, aby tě nechala doma. Tak prostě řekni, že se ti dělá zle z tepla a máš vystaráno. Ať si doktorka diagnózu vymyslí sama, nejsi jediná těhotná v její péči ne?
@SábaW píše:
Třeba ten, který zadal dotaz?!
Jo, Ostrava…za chvíli tam jedeme
To je drsné místo na hledání práce ve školství i pro plně aprobované. Kamarádka má občanku a dějepis A ještě si bude dodělávat celý první stupeň, aby si místo udržela!!!
Nestačím se divit, kolik odbornic na téma školství se zde nachází ![]()
V našem státě jsou totiž zažité jakési představy o tom, jak učitel nic nedělá ![]()
Nicméně bych některým komentujícím zde přála strávit týden ve škole, třídě 2. ročníku, 31 žáků, 2 děti s asistentem pedagoga, vysokofunkční autista, škola velká, že přeběhnout ze třídy do tělocvičny za 5 minut je sci-fi, suplování za nemocné kolegyně, výuka tělesné výchovy 2× týdně ( fakt nevím, jak s tím pupkem ukazovat dětem, jak se šplhá či skáče přes kozu
)… Dozory na chodbě a v jídelně ![]()
Pro zakladatelku, úplně normálně řekněte gynekoložce, jak to je, nebude s neschopenkou problém. Mě jí nabízela hned v osmém týdnu po zjištění, že jsem učitelka prvního stupně. Nicméně, vydržela jsem a vzdala to až měsíc před nástupem na MD. Na mojí obranu musím říci, že jsme měli epidemii neštovic a já je nikdy neměla, takže nebylo co řešit ![]()
Haha, a příště si naplánujte tu dovolenou lépe
Asi jako bychom si mohli vybrat, kdy jí chceme mít, že ![]()
Hezký den! ![]()
@Anonymní píše:
Když má dozor, nebo řeší nejaky úraz,
nebo pokud je třídní, tak velmi často nemá. A na oběd opravdu někdy až 13:30. Sama už jsem už zažila dny, kdy jsem si ráno uvařila čaj a 13:30 vytáhla sáček, aniž bych se za celý den napila. Ale holt, kdo nezažije, neuvěří…
Tak to máš štěstí. Já si někdy ve 4 v práci vzpomenu, že jsem vlastně ještě neobědvala. A jsem od 4.30 na nohou.
@Russet píše:
Tak to máš štěstí. Já si někdy ve 4 v práci vzpomenu, že jsem vlastně ještě neobědvala. A jsem od 4.30 na nohou.
Dělnická profese?
@Russet píše:
Kancelářská. Dvanáctky.
ty jsi takovy postmoderni stachanovec ![]()