Důvody pro neschopenku v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
401
12.7.21 11:22
@matkabagristy píše:
@BaruTeri nenech se rozhodit. Pracuju dlouho ve skolstvi, lidi si neuvedomuji, ze to mame nastavene tak, ze se snazime vyjit si vsichni navzajem vstric. Zkus se domluvit s gynekologem, ja v tomto nikdy problem nemela. Vzdycky mi vysel vstric. V jinem pripade komunikuj s vedenim. Vim, ze tezke, bo v dosahu budou az na konci srpna. Oni pak budou muset vymyslet, co s tebou.

Pracuji ve školství, kdo je víc?! Já bych vás z toho školství hnala do firem. Na pozice, kde jste v přímém kontaktu s běžnými lidmi. Třeba byste si uvědomili, jak výhodnou máte práci! Ne jen učitelé si musejí vycházet vstříc! A na vaši oblíbenou větu, ať jdu učit, šla bych hned a z fleku. Jen v mém kraji, je to tak oblíbené povolání, že místo se shání velmi těžko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.21 11:23

@BaruTeri Hele, to je těžký. Spousta holek tady veřejně přiznává, že si válí doma šunky pod diagnózou těhotenství, což samozřejmě zvedá ze židle ty z nás, které makaly až do porodu. Takže v momentě, kdy napíšeš „co mám vymyslet za diagnózu, aby mi doktor napsal neschopenku“, jsi kapku šlápla do vosího hnízda ;) Navíc oni to zaměstnavatelé takhle zkouší, jakože po dobrém- vemte si neschopenku, aspoň budete mít klid-protože je to pro ně nejsnazší cesta. Proč by se namáhali s vymýšlením vhodné práce pro těhuli nebo proč by jí platili plný plat, když by byla doma, pokud ona je ochotná ukecat doktora na fiktivní diagnózu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.21 11:23
@Yorkmut píše:
Takze ona potrebuje v sedmem mesici PN a klove se do ni vcele s tebou, protoze jine chodi po pocuranem testu na neschopenku. Jo, to ma logiku 8o.

Já do nikoho neklovu, přečti si mé komentáře od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 11:24
@Yorkmut píše:
Takze ona potrebuje v sedmem mesici PN a klove se do ni vcele s tebou, protoze jine chodi po pocuranem testu na neschopenku. Jo, to ma logiku 8o.

Co k tomu dodat 🤷🏻‍♀️
Každopádně jde o tři týdny v osmém měsíci, do té doby plná pracovní nasazenost, i nad rámec pracovní doby, ale to je jedno..
Vedení mi něco řeklo, já se na to ptám dále, no odpovědi jsem dostala..
Děkuji 🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19986

@BaruTeri tak si vem neplacené volno, protože prokazatelný důvod pro pn není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yorkmut
@unuděná píše:
Já do nikoho neklovu, přečti si mé komentáře od začátku.

Precetla a za me kloves. To, ze ty to citis jinak, neznamena, ze s tim musim souhlasit.

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
12.7.21 11:25
@BaruTeri píše:
Jde o to, že já se na něco ptám a nenapadlo mě, že tady budu muset rozepsat celý příběh.. Prostě padl dotaz, nic víc, nic míň. Ono urážet hned bez znalosti kontextu je snadné, ale moudrejsije zdržet se komentáře, když neznám odpověď. Nevidím na mém dotazu nic špatného. Já doposud pracovala bez přestávky, jak jsem již psala i přes nevolnosti, virozu a kde co. Chodila jsem do práce i v době dovolené, kdy měly děti prázdniny, protože konkrétní žáci to potřebovali. Mně jde jen o řešení situace a taky trochu snahy vyjít vstříc svému vedení. Vím, že mám nárok na víc, ale my si v práci vycházíme vstříc v různých životních situacích, ani jsem se nad tím nepozastavila, protože mě super vedení zase třeba jindy vyšlo vstříc mně. Ty procenta platu jsem jen placla, protože jsem státní zaměstnanec, takže jaksi jde plat ze státního rozpočtu tak či tak… Takze ve výsledku dvě zaměstnankyně pro jednu pozici se 100% nebo jedna z nich se 60%procenty doma není nic, co by tady mělo budit vlnu nevole.
O to ale vůbec nejde. Jde o okamžitou kritiku, která se zde snesla. Přitom se stačilo zeptat, pokud někomu něco nesedělo, já ráda odpovím.
Každopádně moc děkuji za koment :srdce:Příspěvek upraven 12.07.21 v 11:21

Vždyť neschopenka bude i pro tebe nevýhodná, budeš muset dodržovat vycházky, vymyslet diagnózu. Na ty 2 týdny by pro tebe mohli najít nějaké papírování. Klidně si neschopenku nech napsat, ale zaměstnavatel tě může doma nechat na překážky v práci.

• Citovat
  • Upravit
291
12.7.21 11:25
@unuděná píše:
@BaruTeri Hele, to je těžký. Spousta holek tady veřejně přiznává, že si válí doma šunky pod diagnózou těhotenství, což samozřejmě zvedá ze židle ty z nás, které makaly až do porodu. Takže v momentě, kdy napíšeš „co mám vymyslet za diagnózu, aby mi doktor napsal neschopenku“, jsi kapku šlápla do vosího hnízda ;) Navíc oni to zaměstnavatelé takhle zkouší, jakože po dobrém- vemte si neschopenku, aspoň budete mít klid-protože je to pro ně nejsnazší cesta. Proč by se namáhali s vymýšlením vhodné práce pro těhuli nebo proč by jí platili plný plat, když by byla doma, pokud ona je ochotná ukecat doktora na fiktivní diagnózu? ;)

Já to na jednu stranu chápu. Ale jasně jsem napsala, že jde o cca tři týdny 🤦🏻‍♀️ v pokročilém těhotenství. Já do práce lezla a v době, kdy jsme měli dovolenou, studijní volno, práci se nevyhýbám, šlo jen o to vyjít vstříc si nějak vzájemně na tuto krátkou dobu. Ale tak, nová zkušenost :) díky za vysvětlení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
12.7.21 11:26
@BaruTeri píše:
Děkuji moc. Nízký tlak mám teď hodně. Systolicky nižší normál, ale diastolický mívám kolem 50 a cítím to na sobě.

Tak máš vyřešeno. Prostě řekni, že se ti dělá tma před očima, mdlo a už se bojíš do práce, s takovými stavy. Navíc, respirátor na pracovišti by ti vůbec nepřidal a třeba takový případný pád ze schodů, za to vážně nestojí. Ať se ti daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401

@unuděná Učitel, vysokoškolsky vzdělaný člověk, si nedokáže poradit jinak, než pro mě provokativním dotazem na emiminu. :zed: Nemá přehled z čeho se co platí. Jaký je rozdíl mezi nemocenskou a náhradou mzdy. Nedivím se, že je školství tam kde je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Yorkmut píše:
Precetla a za me kloves. To, ze ty to citis jinak, neznamena, ze s tim musim souhlasit.

Vážně? @BaruTeri Domluv se s řiditelkou na nějakém řešení - neplacené volno, náhradní volno nebo normálně náhrada platu. Vymýšlet si vybájené diagnozy na 14 dní mi přijde hloupost. Předpokládám, že škola by z toho stejně nic neměla, kdybys měla nastoupit na 14 dní s megapupkem. Akorát nechápu, proč sis tu dovolenou nenechala spíš na září.. :nevim:
Podle mě jsem jí úplně normálně poradila, to až později, když se strhla diskuze (a bohužel jsem se zamotala ve dvou různých uživatelkách) jsem byla jedovatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
12.7.21 11:28
@unuděná píše:
Tak je to ale stejně rozdíl, jestli stát platí 60 % za nicnedělání, nebo 100 % za plné nasazení nemyslíš, mudrlantko? ;) :mavam:

pise ta, ktera navrhuje jako jedno z moznych reseni placene volno 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.21 11:29
@matkabagristy píše:
pise ta, ktera navrhuje jako jedno z moznych reseni placene volno 8)

No jistě, protože pořád lepší placené volno, než fiktivní diagnoza :mavam: Což je ovšem otázka morálky, ne toku financí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41581
12.7.21 11:34
@BaruTeri píše:
Děkuji moc. Nízký tlak mám teď hodně. Systolicky nižší normál, ale diastolický mívám kolem 50 a cítím to na sobě.

A je vybráno. Hádám, že ti koncem srpna ten tlak bude stejně haprovat a celkově budeš ještě víc unavenější a do skoku ti nebude. Jen to tak pak prober s doktorkou a myslím že PN na ty dva/tři týdny nebude problém. Jen mrkni, jestli by jsi na MD nemohla třeba dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
12.7.21 11:40
@SábaW píše:
@unuděná Učitel, vysokoškolsky vzdělaný člověk, si nedokáže poradit jinak, než pro mě provokativním dotazem na emiminu. :zed: Nemá přehled z čeho se co platí. Jaký je rozdíl mezi nemocenskou a náhradou mzdy. Nedivím se, že je školství tam kde je…

ktery ucitel to nevi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky