Důvody pro neschopenku v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37145
12.7.21 10:50
@Anonymní píše:
@Kriss Tina a když jiná možnost není.. já nevím, jaké máte nebo nemáte zkušenosti.. ale ono nejde převelet na jiné místo..Jen jsem paní řekla, že poje paní doktorka aniž by věděla co dělám mi napsala hned neschopenku.. to je celé..
A končím tuhle diskuzí, protože člověk nemůže nic říct, aniž by se do něj nepustili nevědomí lidé.

Když jiná možnost není, tak tě zaměstnavatel musí nechat doma za 100% platu. Ta nevědomá jsi tady ty a zbytečně jsi seděla doma na neschopence za zlomek peněz a omezena vycházkama. Ale tvoje věc, nám to může být jedno no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
12.7.21 10:51

Já nechápu proč na neschopenku? Co je na tvém povolení nebezpečného, proč by si ho nemohla vykonávat těhotná?

Jinak se dá vymyslet ledacos, ale nejvíc asi nevolností, závratě, bolest břicha.

• Citovat
  • Upravit
Janli
@unuděná píše:
Hele, ono evidentně nejde o školství, když se tam denně dostává do rvačky a nosí zbraň :mrgreen: :mrgreen: Takže škoda radit.

To je druhá diskutující, co evidentně pracuje ve věznici…

• Citovat
  • Upravit
53190
@matkabagristy píše:
Kdo navrhujete jit do prace, uvedomte si, ze za ni uz je nekdo prijat jako nahrada. Ve skolstvi nastoupit na zacatek zari neni vyhra pro nikoho.

Ano, taky proto jsem psala, ať se domluví s ředitelkou. Je dost dobře možné, že jí tam nechá těch pár týdnů třeba nějak vypomáhat, protože za ní bude mít náhradu. Nebo jí dá normálně placené volno a bude. Jako vymýšlet si diagnózy na posledních pár týdnů těhotenství je zaprvé průhledné a zadruhé naprosto zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
@unuděná píše:
Tak snad sis mohla spočítat, kdy nastupuješ na MD a kolik máš dovolené ne? :nevim: Mohla jsi tomuto předejít tím, že si to lépe naplánuješ :nevim:

ve skolstvi je dovolena narizena na hlavni prazdniny, planovani dovolene zamestnancem je scifi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.21 10:54
@matkabagristy píše:
ve skolstvi je dovolena narizena na hlavni prazdniny, planovani dovolene zamestnancem je scifi

Ano, ale tak stačilo se domluvit včas. Paní ředitelko, vyjdou mi tam 3 týdny, kdy ještě nemůžu na MD - budete pro mě ještě mít práci? Jak to uděláme? Ne, na neschopenku nemohu jít, doktor mi jí bez diagnózy nenapíše. A mohla už v červnu vědět, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.7.21 10:55
@BaruTeri píše:
Já nejsem žádné nemakačenko, vyprosila bych si tyto narážky.. Pan ředitel sám řekl, že by byl raději, kdyby to šlo vyřešit takhle, protože by měl strach, aby se něco v tak pokročilém stádiu třeba nestalo. Pokud to nepůjde přes neschopenku, budeme hledat jiné cesty, bylo to první, co mezi námi během rozhovoru před dovolenou padlo, proto se jako první ptám na tohle. Díky za radu

A proč chceš být doma za minimum peněz a ještě bez vycházek? Vždyť můžeš klidně ve škole uklízet kabinety nebo kontrolovat, jestli mají knížky všechny stránky… nebo být doma za plnej plat, když pro tebe nebudou mít práci. Nebuď hloupá, neschopenka je možná super pro ředitele, ale bitá na tom budeš ty…

• Citovat
  • Upravit
16298
12.7.21 10:58
@unuděná píše:
Ano, ale tak stačilo se domluvit včas. Paní ředitelko, vyjdou mi tam 3 týdny, kdy ještě nemůžu na MD - budete pro mě ještě mít práci? Jak to uděláme? Ne, na neschopenku nemohu jít, doktor mi jí bez diagnózy nenapíše. A mohla už v červnu vědět, co a jak.

Nezlob se na mě, ale na konci školního roku řeší ředitelka úplně jiné starosti, minulý týden byly svátky a spousta lidí byla na dovolených, a řeší to hned následující pondělí, více než 6 týdnů dopředu. To mi fakt nepřijde, jako že něco zanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.21 10:59
@zrcadlo píše:
Nezlob se na mě, ale na konci školního roku řeší ředitelka úplně jiné starosti, minulý týden byly svátky a spousta lidí byla na dovolených, a řeší to hned následující pondělí, více než 6 týdnů dopředu. To mi fakt nepřijde, jako že něco zanedbala.

No ale že má těhotnou zaměstnankyni s termínem v říjnu jistě věděla už dřív, než minulý týden. A zajisté už taky dávno řešila zástup. Takže zakladatelka tohle podle mě měla řešit už při hlášení těhotenství v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 11:01

Takže pro vysvětlení…
Jelikož tady hromada slepic reaguje stylem, jako bych byla nějaký lenoch, který nechce do práce, nebo dokonce míní odírat naší kasu.. Pěkně děkuji.. Léta pracuji, nikdy jsem si nikde o nic nezadala, ani když nárok možná byl. Na neschopence jsem nebyla ani v těhotenství, když mi bylo sakra zle. A věřte, že fest. Kolegyně, těhotná stejně jako já, šla na neschopenku, já pracovala dál, protože mí žáci mě potřebovali.
Před nástupem na dovolenou jsem řešila s ředitelem, mým zaměstnavatelem, co s těmi cca třemi týdny do nástupu na MD.
Sám mi řekl, že je běžné a doporučil by mi, kdyby to šlo přes neschopenku, aby se mi něco třeba nestalo. Pokud by s tím byl problém, řešila by se, samozřejmě jiná cesta.
Pracuji jako školní speciální pedagog, žáky do přímé péče běžně přebírám až právě kolem toho dvacátého září, protože do té doby se školní rok rozjíždí, speciální pedagogická péče nejede hned ze startu roku, takže si do té doby obvykle chystám plány na celý rok, nárys péče pro každého žáka, což jaksi teď asi nedává smysl, když je převzala jiná kolegyně.
Bylo to v tu chvíli nejjednodušší řešení, které mi bylo sděleno vedením, proto se zde ptám a vy tady na mě útočíte, jako na nějakého haj*zla, který snad chce sedět doma a nechat se dotovat, protože je to super. Zato zůstat doma za 100%platu, to už nikomu nevadí, za 60% ano. Trochu nerozumím této vlně zloby.. Jen jsem se zeptala, prktoze mi to vedením bylo takto sděleno. Že je to běžná praxe, nenapadlo mě, že se na mě sesype tolik útočných poznámek.
Hledám možnosti, zvažuji, napadl mě dotaz, ten padl, odpovědi žádné, urážky zato ano.
Přeji hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 11:03

@unuděná řešili jsme nástup na MD hned z kraje těhotenství, náhrada se řešila také a vyřešila s tím, že co se bude dít ty tři týdny jsme zatím neřešili, ředitel měl dost starostí s řešením distanční výuky jejíž pravidla se v té době měnila takřka co týden. Takže jsme to řešili v poklidu před nástupem na dovolenou. Ještě něco tam máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.7.21 11:06
@BaruTeri píše:
Takže pro vysvětlení…
Jelikož tady hromada slepic reaguje stylem, jako bych byla nějaký lenoch, který nechce do práce, nebo dokonce míní odírat naší kasu.. Pěkně děkuji.. Léta pracuji, nikdy jsem si nikde o nic nezadala, ani když nárok možná byl. Na neschopence jsem nebyla ani v těhotenství, když mi bylo sakra zle. A věřte, že fest. Kolegyně, těhotná stejně jako já, šla na neschopenku, já pracovala dál, protože mí žáci mě potřebovali.
Před nástupem na dovolenou jsem řešila s ředitelem, mým zaměstnavatelem, co s těmi cca třemi týdny do nástupu na MD.
Sám mi řekl, že je běžné a doporučil by mi, kdyby to šlo přes neschopenku, aby se mi něco třeba nestalo. Pokud by s tím byl problém, řešila by se, samozřejmě jiná cesta.
Pracuji jako školní speciální pedagog, žáky do přímé péče běžně přebírám až právě kolem toho dvacátého září, protože do té doby se školní rok rozjíždí, speciální pedagogická péče nejede hned ze startu roku, takže si do té doby obvykle chystám plány na celý rok, nárys péče pro každého žáka, což jaksi teď asi nedává smysl, když je převzala jiná kolegyně.
Bylo to v tu chvíli nejjednodušší řešení, které mi bylo sděleno vedením, proto se zde ptám a vy tady na mě útočíte, jako na nějakého haj*zla, který snad chce sedět doma a nechat se dotovat, protože je to super. Zato zůstat doma za 100%platu, to už nikomu nevadí, za 60% ano. Trochu nerozumím této vlně zloby.. Jen jsem se zeptala, prktoze mi to vedením bylo takto sděleno. Že je to běžná praxe, nenapadlo mě, že se na mě sesype tolik útočných poznámek.
Hledám možnosti, zvažuji, napadl mě dotaz, ten padl, odpovědi žádné, urážky zato ano.
Přeji hezký den

Slepice seš tady jedině ty!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 11:07
@unuděná píše:
Ano, ale tak stačilo se domluvit včas. Paní ředitelko, vyjdou mi tam 3 týdny, kdy ještě nemůžu na MD - budete pro mě ještě mít práci? Jak to uděláme? Ne, na neschopenku nemohu jít, doktor mi jí bez diagnózy nenapíše. A mohla už v červnu vědět, co a jak.

A co vám na tom vadí, že se zrovna tady ptám teď? To je nějak smerodatne? Ředitel neměl celé jaro kapacitu na to vymýšlet tři týdny v září, když nevěděl kvůli covidu, co bude v březnu. Řešili jsme to nutné, zbytek jsme konzultovali v červnu. S tím, že mě zaměstnavatel sám odkázal na neschopenku a vy mě tady hanite za co? U dr na kontrole jsem byla až teď v červenci. Řekla mi, že mám příště říct, jakou diagnózu mi má napsat, tak se ptám. Co je na tom divného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
12.7.21 11:08

@BaruTeri nenech se rozhodit. Pracuju dlouho ve skolstvi, lidi si neuvedomuji, ze to mame nastavene tak, ze se snazime vyjit si vsichni navzajem vstric. Zkus se domluvit s gynekologem, ja v tomto nikdy problem nemela. Vzdycky mi vysel vstric. V jinem pripade komunikuj s vedenim. Vim, ze tezke, bo v dosahu budou az na konci srpna. Oni pak budou muset vymyslet, co s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 11:09
@unuděná píše:
A co vám na tom vadí, že se zrovna tady ptám teď? To je nějak smerodatne? Ředitel neměl celé jaro kapacitu na to vymýšlet tři týdny v září, když nevěděl kvůli covidu, co bude v březnu. Řešili jsme to nutné, zbytek jsme konzultovali v červnu. S tím, že mě zaměstnavatel sám odkázal na neschopenku a vy mě tady hanite za co? U dr na kontrole jsem byla až teď v červenci. Řekla mi, že mám příště říct, jakou diagnózu mi má napsat, tak se ptám. Co je na tom divného?
@Thomassss píše:
Slepice seš tady jedině ty!

Ano, já jsem slepice, protože jsem se slušně zeptala a místo slušných odpovědí útoky. Aha. Dobře :) děkuji za radu a také přeji hezký den 🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí