Důvody pro neschopenku v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
12.7.21 12:01
@stinga píše:
@BaruTeri tak zas ale - tvůj ošetřující gynekolog přece musí vědět, která komplikace tvého těhotenství zavdává důvod pro neschopenku - to ty přece nemusíš složitě vymýšlet

Mně by ji doktorka jako staromatce klidně vypsala a já ji nechtěla. U nás ve školce jedna těhule je. Nemají zatím záskok, tak asi, když jí nic není, normálně pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 12:09
@Russet píše:
Na to se zeptej doktora. Třeba ti do té doby něco bude a nebude lhát.

Tady nikdo lhát nebude. Já se ptám jen na to, co je obvykle jako důvod k PN, abych věděla, zda mé obtíže též do toho mohou spadat nebo ne. Pokud to, co mi je a bude, nebude stačit na PN, tak PN logicky nebude. Ale to už jsem psala několikrát. Podvádět neumím, natož aby podváděl i někdo další. Odpověď jsem už ovšem našla 🙂 díky 🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 12:12

Zakladatelko klid :hug: pracuji ve školství. Kolegyně měla termín v lednu. Na začátku září chytila tak silnou anginu, že byla měsíc doma no a pak už se nevracel, aby oslabená zase něco nelapla. Já jsem měla termín taky v lednu, ve škole jsem byla do 15. listopadu a pak nemocenská a mateřská. Ještě i tak i když všichni věděli, že už tam nebudu, loučila jsem se s žáky, jedna piz. da mi byla schopna říct, at jdu na potrat… :poblion: Nestojí to za to vracet se na tři týdny :zed:
Drž se :mavam:

• Citovat
  • Upravit
291
12.7.21 12:14
@Russet píše:
Mně by ji doktorka jako staromatce klidně vypsala a já ji nechtěla. U nás ve školce jedna těhule je. Nemají zatím záskok, tak asi, když jí nic není, normálně pracuje.

Já bych taky pracovala až do konce. Ale speciálně pedagogickou péči již přebírá jiná kolegyně, tady u těch individuálů fakt nejde na začátku rozjet vlastní plánování péče, uzpůsobit rozvrh svým možnostem v úvazku versus možnosti dotyčných žáků, a pak to předat, aby si pak kolegyně od začátku udělala vlastní soupis plánování, znovu vymyslela rozvrh atd. Tohle musí od začátku dělat dotyčná osoba, která péči bude skutečně vykonávat. To by byla z mé strany zbytečná práce. Je to jiné než u běžné výuky ve třídě. Vedení mi navrhlo neschopenku, proto zde sbírám zkušenosti, zda to, s čím se potýkám v těhu, může sloužit jako podklad k PN nebo ne. Sice jsem se dozvěděla spoustu jiných věcí :lol: ale to vůbec nevadí. Děkuji za postřeh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
12.7.21 12:18
@BaruTeri píše:
Já nejsem žádné nemakačenko, vyprosila bych si tyto narážky.. Pan ředitel sám řekl, že by byl raději, kdyby to šlo vyřešit takhle, protože by měl strach, aby se něco v tak pokročilém stádiu třeba nestalo. Pokud to nepůjde přes neschopenku, budeme hledat jiné cesty, bylo to první, co mezi námi během rozhovoru před dovolenou padlo, proto se jako první ptám na tohle. Díky za radu

Jako že by sis skřípla břicho mezi stůl a židli? Nebo by na tebe v kabinetu přírodopisu spadnul vycpanej kanec? Nebo by ses nadýchala z jedovatých výparů z červený tužky při opravování diktátů?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 12:22
@TeSudička píše:
Jako že by sis skřípla břicho mezi stůl a židli? Nebo by na tebe v kabinetu přírodopisu spadnul vycpanej kanec? Nebo by ses nadýchala z jedovatých výparů z červený tužky při opravování diktátů?…
🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️ 🤦🏻‍♀️
To je zase komentář.. Ne. Buď moje těhotenské neduhy budou stačit na PN nebo ne. Jednoduché. Žádné blbosti si vymýšlet fakt nebudu :D ale děkuji za pobavení :) krásný den, přeji 🌸
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.21 12:24
@TeSudička píše:

Ve škole se hodně nechodíš, dozory na chodbách - stojíš, chodíš. Dozory v jídelně-pachy. Nemůžeš si udělat přestávku, kdy potřebuješ-jit na záchod v hodině??? Asi ne, že??? No a samozřejmě vyšší koncentrace bacilů a v těhotenství téměř nic nesmíš, co se léků týče… 8)

• Citovat
  • Upravit
53518
12.7.21 12:32
@BaruTeri píše:
Já bych taky pracovala až do konce. Ale speciálně pedagogickou péči již přebírá jiná kolegyně, tady u těch individuálů fakt nejde na začátku rozjet vlastní plánování péče, uzpůsobit rozvrh svým možnostem v úvazku versus možnosti dotyčných žáků, a pak to předat, aby si pak kolegyně od začátku udělala vlastní soupis plánování, znovu vymyslela rozvrh atd. Tohle musí od začátku dělat dotyčná osoba, která péči bude skutečně vykonávat. To by byla z mé strany zbytečná práce. Je to jiné než u běžné výuky ve třídě. Vedení mi navrhlo neschopenku, proto zde sbírám zkušenosti, zda to, s čím se potýkám v těhu, může sloužit jako podklad k PN nebo ne. Sice jsem se dozvěděla spoustu jiných věcí :lol: ale to vůbec nevadí. Děkuji za postřeh :)

Pokud není možné naplno pracovat, můžeš být převedena na jinou práci. Já jsem třeba přestala nočními. Nikdo mi neschopenku nenutil, aby se mě zbavil. To je totiž pro zaměstnavatele nejjednodušší a ty máš prd peníze a ještě dřepíš doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.7.21 12:34
@Anonymní píše:
Ve škole se hodně nechodíš, dozory na chodbách - stojíš, chodíš. Dozory v jídelně-pachy. Nemůžeš si udělat přestávku, kdy potřebuješ-jit na záchod v hodině??? Asi ne, že??? No a samozřejmě vyšší koncentrace bacilů a v těhotenství téměř nic nesmíš, co se léků týče… 8)

Já jsem se při těhotenství nachodila, byli jsme i v Krkonoších, spala jsem pod stanem, nechodila jsem jak koroptev. A neměla jsem ani rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
12.7.21 12:34

A fakt mi tedy přijde husté 8o pranýřovat zakladatelku, která pilně makala na základce, nejspíš na gymplu, pak na vysoké a okamžitě šla pracovat a platit daně a až nyní si dovolí mít dítě!!! Ne jako soc.ky co rodí už sedmnácti s holou prde. lí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
12.7.21 12:35
@Russet píše:
Pokud není možné naplno pracovat, můžeš být převedena na jinou práci. Já jsem třeba přestala nočními. Nikdo mi neschopenku nenutil, aby se mě zbavil. To je totiž pro zaměstnavatele nejjednodušší a ty máš prd peníze a ještě dřepíš doma.

Jde jen o tři týdny. Pravda, že pro školu jednodušší, ale ve výsledku možná i pro mě. Jiná práce ve škole? Role jsou dost specificky rozdělené a hlavně ve škole nebývá zrovna práce navíc. Pokud nepočítám stěhování nějakých věcí apod, což pro mě fakt nebude. Buď můžu vykonávat svou pozici nebo ne. Ale rozumím, co se snažíš říci. Tady to ale skutečně tak jednoduché není. Hlavně když jde o tři týdny na začátku školního roku. To se dost těžko vysvětluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@truelly píše:
A fakt mi tedy přijde husté 8o pranýřovat zakladatelku, která pilně makala na základce, nejspíš na gymplu, pak na vysoké a okamžitě šla pracovat a platit daně a až nyní si dovolí mít dítě!!! Ne jako soc.ky co rodí už sedmnácti s holou prde. lí :cert:

Ale na neschopence nic nemůže? Proč se k ní má nechat vedením nutit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18333
@Anonymní píše:
@prokr nechápu, proč jsou tady všichni tak útoční…
Práci, kde se každou noc dostaneš do rvačky, nosíš x kilo navíc..zbraň, teleskop atd… Noční, svátky, patky…
Já myslím, že jsem tomuto států a lidem za roky prace dala a pomohla dost, tak snad si můžu dovolit být doma a neohrožoval svoje dítě.

ty ve škole řešíš zbraně, rvačky, taháš těžké věci, sloužíš pátky, svátky 8o co je to za školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.7.21 12:36
@BaruTeri píše:
Jde jen o tři týdny. Pravda, že pro školu jednodušší, ale ve výsledku možná i pro mě. Jiná práce ve škole? Role jsou dost specificky rozdělené a hlavně ve škole nebývá zrovna práce navíc. Pokud nepočítám stěhování nějakých věcí apod, což pro mě fakt nebude. Buď můžu vykonávat svou pozici nebo ne. Ale rozumím, co se snažíš říci. Tady to ale skutečně tak jednoduché není. Hlavně když jde o tři týdny na začátku školního roku. To se dost těžko vysvětluje.

To tě nemusí zajímat. To je věc zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
12.7.21 12:36
@unuděná píše:
@BaruTeri Domluv se s řiditelkou na nějakém řešení - neplacené volno, náhradní volno nebo normálně náhrada platu. Vymýšlet si vybájené diagnozy na 14 dní mi přijde hloupost. Předpokládám, že škola by z toho stejně nic neměla, kdybys měla nastoupit na 14 dní s megapupkem. Akorát nechápu, proč sis tu dovolenou nenechala spíš na září.. :nevim:

Protože je učitelka a ty vybírají dovolenou v době letních prázdnin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí