Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@unuděná píše:
No jistě, protože pořád lepší placené volno, než fiktivní diagnozaCož je ovšem otázka morálky, ne toku financí.
Tak to moment! Nikde nepíšu o vymýšlení si fiktivní diagnózy! Já se tady ptám, které těhotenské potíže (a že jich tedy taky mám po celou dobu! -i během výkonu pracovních povinností), které mohou být jako podklad pro PN. Jde mi o to, zda s něčím z toho, co mě trápí, (neuvadela jsem co, to je jedno, ptám se na zkušenosti), mohu uvést dr jako podklad. Neumím podvádět a nikdy bych k tomu nevedla nikoho dalšího, ale v tomhle se neorientuji. Takže vytahovat zde morálku není úplně na místě. I v následujících komentářích k dovysvetleni jsem uvedla, že když to nepůjde, udělám to jinak. Čili když mě moje těhotenské potíže nebudou opravňovat k PN, tak na ni logicky nepůjdu.
@carsa píše:
Děti jdou do školy 1. září.
To je jedno kdy. Je i jedno, že to řeším teď. Přece nebudu PN na září v osmém měsíci těhotenství řešit ve druhém měsíci 😂 hlavně dr to se mnou bude řešit, až to bude aktuální, vedení me k tomu nasměrovalo už dříve, ale to nebylo co řešit. A ani nyní není. Buď potíže, které mám, budou na neschopenku nebo nebudou. Já zde chtěla jen zkušenosti těch, které na PN byly, na co jí vlastně dostaly. Abych zjistila, zda se to může týkat i mě nebo ne. Nic víc, nic míň. Hezký den 🌸
@Anonymní píše:
@prokr nechápu, proč jsou tady všichni tak útoční…
Práci, kde se každou noc dostaneš do rvačky, nosíš x kilo navíc..zbraň, teleskop atd… Noční, svátky, patky…
Já myslím, že jsem tomuto států a lidem za roky prace dala a pomohla dost, tak snad si můžu dovolit být doma a neohrožoval svoje dítě.
ve školství se každou noc dostaneš do rvačky???
zakladatelka se ptá na školství!
@SábaW píše:
@unuděná Učitel, vysokoškolsky vzdělaný člověk, si nedokáže poradit jinak, než pro mě provokativním dotazem na emiminu.Nemá přehled z čeho se co platí. Jaký je rozdíl mezi nemocenskou a náhradou mzdy. Nedivím se, že je školství tam kde je…
Já tady ale nejdu pro vysvětlení vámi uvedených pojmů. Vím velice dobře, o co jde. Ale vy netušíte, o co jde v mé situaci. Něco jsem popsala zde v komentářích, na tyhlety narážky už další energií plýtvat nebudu. Také vám přeji krásný den 🌸
Prvních 14 dní platí nemocenskou zaměstnavatel. A pokud bys jim tam byla prd plátna, tak proč nejít na nemocenskou. Dala bych si to na DG nevolnost, únava nebo bolesti zad.
@BaruTeri píše:
Tak to moment! Nikde nepíšu o vymýšlení si fiktivní diagnózy! Já se tady ptám, které těhotenské potíže (a že jich tedy taky mám po celou dobu! -i během výkonu pracovních povinností), které mohou být jako podklad pro PN. Jde mi o to, zda s něčím z toho, co mě trápí, (neuvadela jsem co, to je jedno, ptám se na zkušenosti), mohu uvést dr jako podklad. Neumím podvádět a nikdy bych k tomu nevedla nikoho dalšího, ale v tomhle se neorientuji. Takže vytahovat zde morálku není úplně na místě. I v následujících komentářích k dovysvetleni jsem uvedla, že když to nepůjde, udělám to jinak. Čili když mě moje těhotenské potíže nebudou opravňovat k PN, tak na ni logicky nepůjdu.
Tak úplně logicky to budou takové potíže, které ti brání ve výkonu zaměstnání
Pokud omdlíváš z nízkého tlaku, tak je přece logické, že bys měla být v klidu doma. Pokud tě bolí pánev z delšího sezení nebo stání, tak asi taky není úplně vhodné, abys trávila 8 hodin denně ve třídě. Na to se přece ptát nemusíš.
@BaruTeri tak zas ale - tvůj ošetřující gynekolog přece musí vědět, která komplikace tvého těhotenství zavdává důvod pro neschopenku - to ty přece nemusíš složitě vymýšlet
@unuděná píše:
Tak úplně logicky to budou takové potíže, které ti brání ve výkonu zaměstnáníPokud omdlíváš z nízkého tlaku, tak je přece logické, že bys měla být v klidu doma. Pokud tě bolí pánev z delšího sezení nebo stání, tak asi taky není úplně vhodné, abys trávila 8 hodin denně ve třídě. Na to se přece ptát nemusíš.
No ale právě na to jsem se ptala. Světě div se. Já to doteď brala jako něco, s čím jsem se v práci musela poprat. Popravdě to občas bylo na hov.. Ale nebyla jsem si jistá, zda se běžně na takové věci PN píše, proto jsem se ptala zde 🙈 🙈 🙈
Každopádně i tak díky ![]()
@BaruTeri píše:
No ale právě na to jsem se ptala. Světě div se. Já to doteď brala jako něco, s čím jsem se v práci musela poprat. Popravdě to občas bylo na hov.. Ale nebyla jsem si jistá, zda se běžně na takové věci PN píše, proto jsem se ptala zde 🙈 🙈 🙈
Každopádně i tak díky
To ale záleží na tvém ošetřujícím lékaři
Můj by mi neschopenku vypsal klidně na lenost, kamarádce jí naopak nechtěl dát ani při častém tvrdnutí břicha. To prostě prober s ním a je to.
@stinga píše:
@BaruTeri tak zas ale - tvůj ošetřující gynekolog přece musí vědět, která komplikace tvého těhotenství zavdává důvod pro neschopenku - to ty přece nemusíš složitě vymýšlet
Asi máš pravdu. Možná trochu má chyba, že já jí o tom, co mě v těhotenství tíží, nijak nic extra neříkala, protože jsem to prostě vždy nějak vydržela a teď během dovolené prostě odpočívám, když to potřebuji. Brala jsme ty obtíže za běžné a neřešila je. Já s dr řešila jen věci, které se mně subjektivně jevily jako vážné, oproti těm ostatním. Například krvácení. Příště tedy uvedu to, co mi dělá potíže, a buď jí to bude stačit nebo ne. Vymýšlet si nic nebudu.
![]()
@unuděná píše:
Jenže to jsi nenapsala. Pokud tě ředitelka přímo odkázala na neschopenku, pak je to sice běžná praxe, nicméně defacto nezákonnáŽe se tu rozčilujeme na 60 % platu, ale 100 % nám nevadí - to ti nedošlo, že neschopenku platí stát (z našich daní), kdežto těch 100 % by platil zaměstnavatel?
Hele, já tě chápu, ale tak vymyslet si diagnozu snad zvládneš ne? Pokud teda chceš být vážně doma s vycházkama a nižsím platem. Řekneš, že jsi unavená, bolí tě záda nebo co já vím, prostě běžné neduhy konce těhotenství. Nediv se, že se tu na tebe holky snesly, on je to takový běžný kolorit - že se ženským s počůraným testem přestane chtít makat
Hele ona je učitelka - tj. státní zaměstnanec. - za našich daní to půjde tak jako tak ![]()
@unuděná píše:
To ale záleží na tvém ošetřujícím lékařiMůj by mi neschopenku vypsal klidně na lenost, kamarádce jí naopak nechtěl dát ani při častém tvrdnutí břicha. To prostě prober s ním a je to.
To určitě uvedu. Vím, že je to hodně i o dr. U té mé až tak problém není, ale určitě si nic vymýšlet nebudu. Děkuji 🍀
@BaruTeri píše:
Hezký denJaké jsou obvykle důvody pro vypsání neschopenky v těhotenství nejedná-li se o rizikové těhotenství?
Pracuji ve školství, nyní čerpám dovolenou, která mi končí 25.8. Nástup na mateřskou budu mít cca ve druhé polovině září. Řeším teď, co od toho 25.8 do nástupu na MD. Nejjednodušší mi přijde právě neschopenka. Dr mi ji napíše, ale musím přijít s něčím, co napíše do diagnózy.
Prosím o tipy, co vše je v těhu možno použít jako podklad pro neschopenku, nějaké těhu neduhy zažívám, ale co z toho je relevantní, to už nevím.. Hlavně, prosím, nepsat poučky typu, že mi mají dát jinou práci, nebo doma za 100%plat atd, ono to v tom školství tak jednoduché není, ale to tu řešit nebudu..
Přeji krásný den
Děkuji moc 🌸
Na to se zeptej doktora. Třeba ti do té doby něco bude a nebude lhát.
Děti jdou do školy 1. září.