Kopřivka - co s tím?

Anonymní
2.8.19 14:48

Kopřivka - co s tím?

Ahoj,
už to buou dva měsíce, co se mi objevila tato vyrážka. Začalo to, když jsem si vzala první prášek na alergii (ty léky jsem kdysi už brala, ale vše bylo v pořádku). Teď jsem je brala tak po 3 letech a zhruba po 3 hodinách se mi udělalo na ruce tohle (viz fotka). Dělá se mi to každy den, vždy se to objeví a pak zase zmizí a tak i několikrat za den. Rozšířilo se to i na nohy.  Není nic, co bych jedla nebo používala každý den (sprchače i šampony střídám). V reálu je to o něco horší, než na fotkách. 
Byla jsem u lékaře a ten mi předpsal jiné léky na alergii (Xados). Myslí, že by to mohla být kopřivka. Vzala jsem si ho a vyrážka se objevila téměř po celém těle. Tak jsem tam zašla znova, léky jsem přestala hned brát. Lékař mě poslal na alergo a tam se mě vyptávala, jestli jsem něco nezměnila a tak dále. Poslala mě na odběr krve, napsala mi nové léky na alergii a kopřivku. Také mě poslala abych se objednala na kožní, ale tam mají teď dovolenou. Říkala mi a ujišťovala mě, zé to OPRAVDU není z léků. Ale vždy se mi objeví vyrážka nejvíc, kdyť vezmu nějaký předepsaný lék.
Prášek jsem si včera vzala a tentokrát byla vyrážka uplně nejvíc. Myslela jsem si, že víc to být už nemůže. Brala jsem si lék večer a když jsem se ráno vzbudila, tak jsem to měla po celých nohou, na zadku, zádech a na rukou.
Napadá vás co s tím? ???? Už jsem z toho zoufalá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
2.8.19 15:07

A musíš ty léky nutně brát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.19 15:52

Tak nutně je brát nemusím, ale měly by mi pomoct. Místo toho mi po nich naskakuje ještě větší vyrážka.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
23.9.19 14:13
@Anonymní píše:
Ahoj,
už to buou dva měsíce, co se mi objevila tato vyrážka. Začalo to, když jsem si vzala první prášek na alergii (ty léky jsem kdysi už brala, ale vše bylo v pořádku). Teď jsem je brala tak po 3 letech a zhruba po 3 hodinách se mi udělalo na ruce tohle (viz fotka). Dělá se mi to každy den, vždy se to objeví a pak zase zmizí a tak i několikrat za den. Rozšířilo se to i na nohy.  Není nic, co bych jedla nebo používala každý den (sprchače i šampony střídám). V reálu je to o něco horší, než na fotkách. 
Byla jsem u lékaře a ten mi předpsal jiné léky na alergii (Xados). Myslí, že by to mohla být kopřivka. Vzala jsem si ho a vyrážka se objevila téměř po celém těle. Tak jsem tam zašla znova, léky jsem přestala hned brát. Lékař mě poslal na alergo a tam se mě vyptávala, jestli jsem něco nezměnila a tak dále. Poslala mě na odběr krve, napsala mi nové léky na alergii a kopřivku. Také mě poslala abych se objednala na kožní, ale tam mají teď dovolenou. Říkala mi a ujišťovala mě, zé to OPRAVDU není z léků. Ale vždy se mi objeví vyrážka nejvíc, kdyť vezmu nějaký předepsaný lék.
Prášek jsem si včera vzala a tentokrát byla vyrážka uplně nejvíc. Myslela jsem si, že víc to být už nemůže. Brala jsem si lék večer a když jsem se ráno vzbudila, tak jsem to měla po celých nohou, na zadku, zádech a na rukou.

Jak jste dopadla?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.19 21:59

Take by me zajímalo jak jste dopadli.mam podobný problém jen s tím že nám vyrážku nejvic na zádech, lopatky, krk, ruce, nohy..xados jsem také brala.jsem objednaná na alergo vc. odberu, ale zajímalo by mě celkem co to je nebo či s tím, protože to ukrutně svědí a léky mi už moc nezabírají jsem na nich docela už delší dobu

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
4.10.19 22:10
@Anonymní píše:
Take by me zajímalo jak jste dopadli.mam podobný problém jen s tím že nám vyrážku nejvic na zádech, lopatky, krk, ruce, nohy..xados jsem také brala.jsem objednaná na alergo vc. odberu, ale zajímalo by mě celkem co to je nebo či s tím, protože to ukrutně svědí a léky mi už moc nezabírají jsem na nich docela už delší dobu

Mám strach vysadit Xados, abych se neosypala, v listopadu jsem objednáná na alergologii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.10.19 11:02

@Klopotkova já osobně, když xados vysadím tak jakžtakž dva dny mám klid, ale pak je to zase to samé. zjistila jsem, že vlastně možná horší než, když ho beru. s lekama mam klid. xsdos mi došel takže beru kapky zodac a ty taky zabírají, ale nesmím jednou zapomenout si je nevzít. nastesti už za dva dny jdu na alergo takže se už snad dozvím co s tím popř. napise nějaké leky

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
6.10.19 11:12
@Anonymní píše:
@Klopotkova já osobně, když xados vysadím tak jakžtakž dva dny mám klid, ale pak je to zase to samé. zjistila jsem, že vlastně možná horší než, když ho beru. s lekama mam klid. xsdos mi došel takže beru kapky zodac a ty taky zabírají, ale nesmím jednou zapomenout si je nevzít. nastesti už za dva dny jdu na alergo takže se už snad dozvím co s tím popř. napise nějaké leky

Já jdu 1.11. na potravinovou alergii, zjistí mi i z krve něco ohledně imunity, já jsem měla kopřivku poprvé v létě 2015, to se mi objevila a do 10 minut byla pryč, osypala jsem se nezávisle na jídle a bylo to asi 4×, jak rychle přišla, tak rychle zase odešla.
4 roky klid, až tento rok koncem srpna pupínky po blbé malinovce a sladkém jídle, které zmizely až po Desloratadinu, kožní říkala, že je to typ kopřivky, předepsala mi Xados, beru ho šestý den, říkala mi, že je lepší než Desloratadin.
Desloratadin jsem brala měsíc a dobrý, neosypávala jsem se, celkové krevní odběry u praktické lékařky dopadly dobře, občas mě svědí tělo, kopřivka se nová nedělá, ale obávám se, že kdybych vysadila Xados, objevila by se zase. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.19 13:28
@Anonymní píše:
Ahoj,

Tak dnes jsem byla konečná na alergologii kde teda alergie zjištěna (pyli, trava, žito),nabrána krev a odeslána k PL na doplnění vyšetření (výtěr krku, nosu, výš. na okultní krvácení, rtg srdce, plic, zubní, gynekologie, onkoscreening).napsala mi xados s tím, že nevynechávám, brát pravidelně a za 3 měsíce jdu na kontrolu.mam se vyvarovat kořeněným jídlům, citrusům, exotickém u ovoci, cokolady, orechum..

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
8.10.19 13:32
@Anonymní píše:
Tak dnes jsem byla konečná na alergologii kde teda alergie zjištěna (pyli, trava, žito),nabrána krev a odeslána k PL na doplnění vyšetření (výtěr krku, nosu, výš. na okultní krvácení, rtg srdce, plic, zubní, gynekologie, onkoscreening).napsala mi xados s tím, že nevynechávám, brát pravidelně a za 3 měsíce jdu na kontrolu.mam se vyvarovat kořeněným jídlům, citrusům, exotickém u ovoci, cokolady, orechum..

Proč Tě ženou na tolik vyšetření? To je standardní postup?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.19 17:29

@Klopotkova Tak to sama netuším. ptala jsem se se. a rekla mi, že můžu mít v sobě nějakou bakterií nebo něco která spouští alergii což jsem úplně také nepochopila, ale to je jedno dnes jsem byla u praktika a taky si klepal na čelo, ale na vyžádání alerga to tedy udělá. sam si myslí, že je to taky nesmysl, ale může se stát tak se to udělá, že těch bakteriích je víc a některé nemusím ani poznat(ptala jsem se když dělal výtěr krku tak kdybych něco měla tak bych to snad poznala ne, že by mě bolelo třeba v krku apod.,ale říkal, že jich je několik a kolikrát nic nedělá, že i, když se to přeléčit ATB tak se stejně vrátí).výtěr a zubare by nějak pochopil, ale vyšetření na okultní krvácení, gynekologii apod.tomu absolutně nerozumím. protp mi to nedalo a ptala jsem co mám říct na gynekologii, tomu se smál a ve zprávě z alergie mi podtrhnul červené vyšetření s tím, že jim to tak mám dát a ať si to převedou po svým.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
10.10.19 18:59
@Anonymní píše:
@Klopotkova Tak to sama netuším. ptala jsem se se. a rekla mi, že můžu mít v sobě nějakou bakterií nebo něco která spouští alergii což jsem úplně také nepochopila, ale to je jedno dnes jsem byla u praktika a taky si klepal na čelo, ale na vyžádání alerga to tedy udělá. sam si myslí, že je to taky nesmysl, ale může se stát tak se to udělá, že těch bakteriích je víc a některé nemusím ani poznat(ptala jsem se když dělal výtěr krku tak kdybych něco měla tak bych to snad poznala ne, že by mě bolelo třeba v krku apod.,ale říkal, že jich je několik a kolikrát nic nedělá, že i, když se to přeléčit ATB tak se stejně vrátí).výtěr a zubare by nějak pochopil, ale vyšetření na okultní krvácení, gynekologii apod.tomu absolutně nerozumím. protp mi to nedalo a ptala jsem co mám říct na gynekologii, tomu se smál a ve zprávě z alergie mi podtrhnul červené vyšetření s tím, že jim to tak mám dát a ať si to převedou po svým.

Tak to bych se asi zeptala, zda místo těch x vyšetření na nějakou možnou bakterií by nešla brát antibiotika.
Známý něco podobného bral.

• Citovat
  • Upravit
16
18.2.25 16:06
@Anonymní píše: Více

Dobrý den, vím že tato diskuze je starší, ale zajímalo by mně jak jste dopadla?? Co vám zjistili?? Co vyvolávalo kopřivku?? Mám to samé, už půl roku. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová