Korálek v nose?

4498
28.10.11 09:52

Korálek v nose?

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s korálkem v nose dítěte?
Syn za mnou přišel s tím, že má korálek v nose - lišácky se přitom směje, ale stále ukazuje na jednu dírku. Předešlý den hlídala děti teta a pro zabavení starší dcery přinesla korálky - menší z nich asi o velikosti špičky sirky :cert: Zkoušeli jsme smrkat, nosánek jsem vyčistila, dívala jsem se baterkou a nic neviím, tak nevím, zda někam jet popř. jak to zjištují u dr.? :-o Je-li byste na pohotovost? Jinak si nestěžuje, že by ho tlačil, nebo ho to nutilo si ho šťourat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12735
28.10.11 09:57

Může být zapadlý, bratr si taky cca ve 4 letech hodil korálek do nosu, doktorka se dívala nic neviděla až pak byl zapadlý hluboko.Nemáš odsávačku hlenů? Zkus to s tím. Dcera mi už taky narvala do nosu napřiklad burizony či polystyrenové kuličky, málem mě švihlo a vysáala jsem to tím vysavačem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
28.10.11 10:18

Zkusila bych taky tu odsávačku na vysavač a pokud to nepomůže šla bych k doktorovi.
Kamarádce udělal syn to stejné a doktor to vytáhl. Prý jsou na to u dětí zvyklí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.10.11 10:28

zrovna v pátek přišel malej,že má bebí a v nose měl kuličku,odsávačkou to nešlo,pinzetou taky ne tak jsme valili do namocnice na ORL ambulanci a tam mu jí po velkém zápasení vyndali,trochu tekla krev a byla jsem ráda,že byla kulička větší,malou by mohl vdechnout a to nechci domýšlet co by bylo.....já bych ve vašem případě jela na pohotovost a oni si poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
28.10.11 10:59

Odsávačku jsem našla jen klasickou hadičkovou, na vysvač nemam, leda to zkusit nějak improvizovaně nastavit? Je mi divné, že by si vůbec nestěžoval, že ho tlačí nebo ji chtěl dostat ven :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
28.10.11 11:01

Tak nám si holka narvala do nosu perličku se zlatym úchytem (upadla mi z náramku)a docela dost hluboko-taky nebyla moc vidět,ničim nešla vyšťourat tak jsme jeli na pohotovost…tam ji nakonec vydolovali,ale doktorka nás upozorňovala že je vždycky lepší s tím zajít za odborníkem než jí ještě zašťourat hlouběji-to se pak musí zbytečně přistupovat k vyndání pod narkózou (samozřejmě u malých dětí) :nevim: takže bych se určitě sebrala a mazala na pohotovost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.10.11 11:26
korena píše:
Odsávačku jsem našla jen klasickou hadičkovou, na vysvač nemam, leda to zkusit nějak improvizovaně nastavit? Je mi divné, že by si vůbec nestěžoval, že ho tlačí nebo ji chtěl dostat ven :think:

já mám taky klasickou hadičkovou a sundám ten kelímek a nasadím jen na hadici a saje to dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
28.10.11 12:59

Ahoj, dcera si taky dala do nosu kuličku, nešlo to vyndat pinzetou ani ničím jiným. Na ORL byla kulička během minuty venku. T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
30.10.11 13:22

Tak jsme nakonec dnes vyrazili na pohotovost, kde dr. pravila, že je to možné, že ho tam má a nijak mu nevadí, netlačí a že by osobně, taky raději měla jistotu - takže jsme byli odesláni na ORL - po 2h čekání koukli kukátkem do nosu, pro jistotu i do uší, nic neviděli,…pak ještě pro jistotu, jestli není hluboko- nosní dutinu znecitlivěla a koukla se až na mandle - a nikde nic :cert: - ale pořád tvrdí, že tam je :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
30.10.11 16:55

Tak uvidíte co se bude dít dál…třeba je mrška někde schovanej nebo „propad“ do pusinky a spolkl ho. kdyby se mu dělala jednostraná rýma-tak je jistý že tam někde je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
31.10.11 16:28

No podle mě, mu mohl vypadnout při tom pokusu o dání si ho do nosu, že si toho třeba nevšiml :nevim: Každopádně po důkladném vyšetření, nosní dutině není, v dýchycích cestách také ne, to by prý měl snahu kašlat nebo tak něco…tak hlavně, že to není na udušení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
9.5.12 20:06

Také jsem to udělala,byly mi necelé tři roky,mamka zrovna koupala bráchu..a hned sem jí prý hlásila: „Mami,kolálek!“.Tak bráchu dala hlídat sousedce a se mnou šla na pohotovost ORL.SLužbu měl prý nepříjemný doktor.Když jsem brečela,tak na mne zařval:„Nemusela sis to tam strkat,ted máš aspon ponaučenou!“

Později mi málem zničil sluch.....to už mi bylo asi 15 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
4.1.15 19:14

Muzu se prosim zeptat kdyz se detem povedlo neco vdechnout bylo to nosni dirkou videt? Nas maly prisel ze ma koralek v nose ale neni videt dycha normalne odsavacka nic nevytahla a ani ho to neboli nic nevzsmrkal a kdyz sahu na nos tak nic necitim tak si rikam jestli mu nevypadla aniz by to postrehl a mysli si ze ji tam ma a nebo jestli muze byt tak hluboko ze neni ani baterkou videt diky za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
4.1.15 19:51
@smajlicek90 píše:
Muzu se prosim zeptat kdyz se detem povedlo neco vdechnout bylo to nosni dirkou videt? Nas maly prisel ze ma koralek v nose ale neni videt dycha normalne odsavacka nic nevytahla a ani ho to neboli nic nevzsmrkal a kdyz sahu na nos tak nic necitim tak si rikam jestli mu nevypadla aniz by to postrehl a mysli si ze ji tam ma a nebo jestli muze byt tak hluboko ze neni ani baterkou videt diky za odpovedi

Není to vidět, ten náš frajer si tam naštěstí strčil jen malou lentilku, vidět nebyla a naštěstí ji vysmrkal :cert: a to jsem seděla vedle něj, prostě místo do pusy si ji strčil do nosu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
4.1.15 19:55

Ja prave nevim co ted delat orl pohotovost ted neni a malej mi tvrdi ze tam kulicku nema ze ho to neboli ale ja mam strach dat ho spat ale dycha normalne obema dirkama tak fakt nevim jestli na normalni pohotovost nebo verit ze tam nic nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák